Innováció-információ-Floorexpo

A ma innovációja a holnap gyakorlata és a ma gyakorlata a holnap elavult technológiája. Ez így volt régen is és nincs ez másképpen ma sem.





A különbség csak az átfutási időkben van. Felgyorsult világunkban minden egyre gyorsabban történik, és aki ezt nem követi, az óhatatlanul lemarad. Azonban hiába tudjuk elméletben, hogy fejlődni kell, a gyakorlatban örök kérdés, hogy honnan tud a szakember igaz és használható információhoz jutni. Ez egyáltalán nem könnyű! A közösségi médiákból szerzett információk hitelessége megkérdőjelezhető és a világmegváltónak hitt technológiákról sokszor derül ki, hogy valójában csak tapasztalatok nélküli fizetett hirdetések voltak.

Hogy hiteles információkat adjunk, hogy bemutathassuk azokat a modern technológiákat és anyagokat, amik segítségére lehetnek a magyar építőiparnak, a Mapei létrehívta a Floorexpot.
És ez nem volt kis kihívás! De bíztunk abban, hogy a Mapei cégcsoporton belül már jól működő, nemzetközi mércével mérve is korszerű megoldásainkat és az ezekhez kapcsolódó tapasztalatokat megosztva olyan ismeretek hozhatunk el, amik relevánsak és hasznosak itthon is.

A Floorexpo 3 fő vonala a nagytáblás betonok, iparipadló bevonatok, és a sportburkolati bevonatok voltak.

A nagytáblás betonok jelentősége óriási!
Ipari létesítményeben a dilatációs hézagok megléte számos probléma forrása szokott lenni. A targoncák okozta terhelésből adódó tönkremenetel, a javítások karbantartások ára és az ezekből adódóan jól számítható költségek arra ösztönzik a beruházókat és a kivitelezőket, hogy minél nagyobb felületeket alakítsanak ki egy táblából. De lehetséges ez? Át lehet-e hágni a fizika törvényeit, ráadásul ipari körülmények között? Igen, mutattunk rá megoldásokat!
Csúcstechnológiás anyagok használatával, modern adalékszerekkel és a technológia fegyelem betartásával akár 1200-1500 m2 felületek is tervezhetők, méretezhetők és kivitelezhetők. Ez bizony hihetetlennek tűnik, de a saját Sóskúti gyárunk valós referencia erre.

Ipari padlóbevonatokhoz köthetően is számos technológiát és széles körű termékportfóliót mutattunk be. Azonban elsőként el kell mondanom, hogy a kiállításra meghívtuk néhány partnerünket. Őnekik köszönhetően láthattuk a csiszolt-polírozott betonok létrehozásához szükséges csiszológépek és technológiák csúcsát és voltak ott gyönyörű terrazzók és egyedi kézműves technológiával létrehozott fugamentes dekor bevonatok is.



Emellett mi is számos megoldást mutattunk az iparágban megszokott cementes, epoxi és poliuretán padlórendszerekhez. De nem a szokásos megoldásokat hoztuk el, hanem azokat, amik még a szakemberek számára is sokszor szokatlanok. Például hoztunk az élelmiszeriparban használható nagy terhelhetőségű műgyanta padlót, ami akár 120 C-os hősokkot is elvisel. Bemutattuk a Mapecomfort rendszerünket, ami egy olyan öntött gyantapadló, ami nem egy normál cementes aljzatra kerül, hanem egy vastag gumiszőnyegre. Ezzel nem csak a szemet gyönyörködtető és egyedi megjelenést lehet elérni, hanem a végeredmény egy puha kellemes tapintású bevonat, ami a rugalmassága és ütéscsillapítása miatt akár egy óvoda tornatermében is alkalmazható.

És végül ott voltak a sportmegoldásaink is. Ma a sport stratégiai ágazatnak minősül Magyarországon. Stratégia ágazatnak mert erős szándék van, mint a profi mind az amatőr sport fejlesztésére, és így egyre jelentősebb részt hasít ki az építőipar egészéből. Bemutattuk a Mapesoil rendszereinket, ami egy füves vagy műfüves egy sportpálya építésekor megmozgatott földmennyiséget a töredékére képes csökkenteni, nem kevés pénzt és időt spórolva a kivitelezésen.

Az akril bázisú Mapecoat TNS rendszereink olyan magas műszaki tartalmú rendkívül esztétikus bevonatok, amik megoldás nyújtanak azoknak az iskolákban és köztereken található aszfalt és betonpályák felújítására, amelyeken a legtöbbünk sportolt gyerekkorában. De voltak teniszpálya bevonatok a Nemzetközi tenisz Szövetség (ITF) jóváhagyásával, amik lehetővé teszik, hogy az ezekkel elkészített vagy felújított pályákon nemzetközileg minősített teniszversenyeket bonyolíthassanak. Az már csak érdekesség, hogy mutattunk megoldást olyan ideiglenes pályára is, amit telepítés és egy rövidebb-hosszabb ideig történő használat (például sportverseny) után felszedhetők és ha szükség van rá ismét lefektethetők...újra és újra.

Innováció és információ. Hiába a folyamatosan megújuló innováció, ha nem tudunk róla. A Mapei ezen az eseményen a padlóhoz köthető újdonságokat mutatott meg, de valamikor máskor, máshol, más témában ismét bemutatjuk majd innovatív megoldásainkat.
Addig is keressenek bennünket, és mi mindent megteszünk azért, hogy segítsük a partnereinket a jövő építményeinek megvalósításában.




További műszaki és értékesítési információért keresse Mapei partnerét vagy a Mapei szaktanácsadót!


www.mapei.hu
szaktanacs@mapei.hu


Mapei


A Mapei Kft. a világ legnagyobb építőipari ragasztóanyag gyártójának leányvállalata. A Mapei neve az egész világon egyet jelent a kiemelkedő minőséggel, amit nem csupán a forgalmazott termékekben őrzi meg, hanem szolgáltatásai színvonalában is.



2020.01.22.

Mapei HírekMapei TermékkatalógusMapei Szakmai kiadványokMapei KereskedőkeresőMapei Termékek


Kapcsolodó termékek:
 
Hirdetés
Mapei hírek:


    Like all websites, eptar.hu uses cookies for better and safer operation.       More information