Így készíthet a tervező egyszerűen teljesítmény nyilatkozat kiírást
Wienerberger termékek a FAPEDITEN
2023.07.17.

A jelenleg érvényben lévő építési jogszabályok szerint az építési a tervező feladata az épületbe betervezett építési termékek elvárt teljesítményjellemzőit rögzíteni. A jogszabályok nem nevezik meg konkrétan ezt a feladatot, a szakmában többféle elnevezés született rá: "teljesítmény nyilatkozat kiírás" vagy "CPR kiírás", illetve időnként "CPR specifikáció" kifejezéssel is találkozhatunk. Elég gyakori az "anyagkiírás, anyagspecifikáció", illetve "termékspecifikáció" megnevezés is.




Ez a dokumentum tehát egy olyan szöveges leírás, melyben a tervező rögzíti az építménybe betervezett építési termékek elvárt műszaki teljesítményét.

Az alapos és átgondolt teljesítménykiírás összeállítása a szakmai döntésen túl nagy mennyiségű adat strukturálásával járó feladat, ehhez nyújt segítséget a FAPEDIT program, melynek megvalósításához az építőanyag-gyártó cégek adatszolgáltatása, hozzájárulása is elengedhetetlen volt.

A FAPEDIT egy böngészőből elérhető térítésmentes online program, mely minden tervező számára szabadon hozzáférhető segítséget nyújt a termékek kiválasztásához és a teljesítménykiírás elkészítéséhez.

A program léyegesen túlmutat egyszerű adatbáziskezelésen, hiszen:

  • az építési termékek a terméknéven túl termékjellemzőik alapján is kereshetők;
  • keresés lehetséges szerkezetcsoport, egyes rétegek vagy funkciók szerint is;
  • egyedi fejlesztésként egyes termékkörök esetén szakmai szemléletű kérdéssorok segítik az adott feladatnak leginkább megfelelő termék kiválasztását.

A program az építész tervezőkön túl kivitelezők, költségkiírók munkáját is segíteni tudja, valamint laikusok, illetve építészhallgatók számára is támogatást nyújt az építési termékek közti eligazodásban.

A Wienerberger 2022-ben csatlakozott a FAPEDIT rendszerhez, az adatbázisban a Porotherm falazóblokkok, áthidalók, kötőanyagok (vékony falazóhabarcs és ragasztóhab), valamint a Porotherm Födémrendszer elemei mellett mára már a Tondach kerámia tetőcserepek, a tetőfedést kiegészítő alátéthéjazatok és tetőkibúvó termékek és részletes műszaki adataik is elérhetők.

A Wienerberger és a FAPEDIT programot megálmodó és fejlesztő szakemberek célja közös: egy olyan eszközt kívántak adni az építészek kezébe, amivel a napi munkájukat megkönnyítik, a megálmodott épületeik pedig megfelelő teljesítményű, minőségi termékekből valósulhatnak meg.

Keresse a Wienerberger termékeit a FAPEDITEN:

fapedit.hu

További Wienerberger információ építészeknek:

Információk építészeknek - Porotherm - Tondach - Wienerberger



Wienerberger

További részletek és termékinformációk:
www.wienerberger.hu


Wienerberger-ről

A Wienerberger Magyarország a nemzetközi Wienerberger csoport tagja. Az anyavállalatot Bécsben alapították 1819-ben, mely mára a világ egyik legnagyobb téglagyártójává nőtte ki magát, első helyen áll a homlokzatburkoló téglák gyártásában, és vezető pozíciót foglal el a kerámia tetőcserép gyártása terén Európában. Összesen 28 főként európai országban, valamint a Indiában, az USA-ban, Kanadában van jelen a társaság. A cégcsoport világszerte 19 000 alkalmazottat foglalkoztat és 216 gyártóhellyel rendelkezik. A Wienerberger magyarországi leányvállalatát 1990-ben azzal a szándékkal alapította, hogy technológiai rendszereit és termékeit egész Kelet-Közép-Európában helyi gyártás révén honosítsa meg. Mára a társaság a magyar építőanyag-piac kiemelkedő szereplőjévé vált. A magyarországi csoport termelése jelenleg nyolc helyszínen zajlik, a hazai foglalkoztatottak száma pedig már megközelíti az ezer főt.


2023.07.17.
KOSMO LAPKA

KOSMO LAPKA

Homlokzati klinker lapka Piros tarka szín, gépi készítésű, sima ...

Porotherm 44 Thermo Rapid Dryfix ...

Porotherm 44 Thermo Rapid Dryfix ...

44 cm vastagságú, külső egyrétegű falazat építéséhez ajánlott ...

Porotherm Béléselem 45/17

Porotherm Béléselem 45/17

Kerámia béléstest 45 és 57 cm-es tengelytávú Porotherm födém ...

Porotherm 30 Feles Rapid tégla

Porotherm 30 Feles Rapid tégla

30 cm-es csiszolt feles tégla vékonyrétegű falazóhabarccsal ...

Porotherm 30 N+F nero Rapid Dryfix ...

Porotherm 30 N+F nero Rapid Dryfix ...

30 cm vastag falazat építésére ajánlott csiszolt falazóelem Dryfix extra ...

Porotherm 30 Sarok Rapid Dryfix ...

Porotherm 30 Sarok Rapid Dryfix ...

Sarkok kialakításához tervezett 30 cm-es csiszolt tégla Dryfix extra ...

Hirdetés
Wienerberger hírek:


    Like all websites, eptar.hu uses cookies for better and safer operation.       More information