Lindab Időtálló, funkcióra optimalizált épületmegoldások
a hazai kkv szektornak a Lindabtól


A hazai kis- és középvállalkozások fejlődése a magyar gazdaság kulcskérdése, hiszen a vállalkozások árbevételének közel 60%-a ma a kkv-khoz kötődik. A mintegy 2 millió főnek munkát adó szektorra frissítően hatott a 2013 tavaszán elindított Növekedési Hitelprogram, amelynek január 1-jén megemelt hitelösszege új lendületet adhat a középvállalkozások beruházási terveinek. A Lindab több mint fél évszázados tapasztalattal rendelkezik az acél anyagú, könnyűszerkezetes gazdasági épületek tervezésében és kivitelezésében. A vállalat a tervek gyors elkészítése és az időjárástól független építési technológia révén igyekszik hozzájárulni a kkv szektor építési vagy felújítási célú beruházásainak mihamarabbi megtérüléséhez.
A Lindab megbízásából tavaly ősszel készült GfK kutatás a hazai kkv szektor élénk beruházási kedvét igazolta. A felmérésből kiderült, hogy közel 60% tervez valamilyen jellegű fejlesztést a következő 5 évben, jelentős hányaduk az épületállomány megújításában is gondolkodik. 50%-uk már egy éven belül szívesen felújítaná gazdasági épületeit, míg 37% szívesen belefogna akár új építésbe is. A költségérzékeny kkv szektorban a beruházásokkal kapcsolatos döntések motorja azonban jellemzően a gyors megtérülés. A hagyományos építési technológiák esetében a sokszor elhúzódó engedélyeztetés és az időjárástól erősen függő kivitelezés ugyanakkor nem kedveznek az építési vagy felújítási kedvnek, ezért is fontos, hogy a cégvezetők felismerjék az új eljárásokban rejlő lehetőségeket.


A Lindab az acél könnyűszerkezetes csarnok-épületrendszereit és kapcsolódó szolgáltatásait a kkv szektor speciális igényeinek figyelembe vételével fejlesztette ki. A vállalat már a hitelkérelmi dokumentáció összeállításához is jelentős segítséget nyújt: a kész mintatervek a különböző ágazatokban használt tipikus gazdasági épületek műszaki feltételei alapján készültek, így ötletet, azonnali kiindulási alapot adnak a konkrét igény szerinti épület megtervezéséhez, annak műszaki átgondolásához, felgyorsítva a teljes tervezési folyamatot. Nem utolsó sorban ezek alapján jó megbízhatósággal elkészíthető az előzetes költségkalkuláció is. A mintaépületek alapján, az egyedi igényeknek megfelelő végleges tervek gyors összeállításán túl, a Lindab a tervezés során folyamatos szakmai felügyeletet és helyszíni konzultációt is biztosít a termékekkel, épületrendszerekkel kapcsolatban. Az acél könnyűszerkezetes gyártási és szerelési technológia egyik legfontosabb előnye, hogy a kivitelezés szintén a gyors megvalósítást segíti. A csarnokok - amelyek megépítéséhez tapasztalt kivitelező cégeket is ajánl a vállalat - a hagyományos technológiákkal ellentétben az időjárástól jóval függetlenebbül, a lehető legrövidebb időn belül elkészülnek. A hosszútávú, biztonságos és gazdaságos üzemeltetést a Lindab épületrendszerek kiváló teherhordó képessége, hőtechnikai tulajdonsága, energiahatékonysága, tűzvédelmi biztonsága és a felhasznált építési anyagok tartóssága, megbízhatósága szavatolják.

A Lindab acél könnyűszerkezetes csarnokok nem tipizáltak, hanem a funkció és a megvalósítás szempontjából rugalmas választást jelentenek, mindig a legoptimálisabb eredményt nyújtva - raktárként, gyártó üzemként, összeszerelő vagy állattartó épületként, mezőgazdasági tárolóként, de akár irodaként is készülhetnek. A méret tekintetében megfelelnek a legkülönbözőbb igényeknek, hiszen a technológia néhány tíz és több ezer négyzetméter alapterületű csarnokok építésére egyaránt alkalmazható. Az 50-250 m2 alapterületű csarnokok kialakításához ajánlott Lindab SBS modulorinetált, minősített épületrendszerek rendkívül gazdaságos és gyors szerelhetőségük révén nagyon kedvező ár-érték arányt biztosítanak. A 2013. év innovációja, a Lindab SBS Maxi épületrendszer ugyanakkor már akár 2000 m2 alapterületű, teljesen tűzihorganyzott csarnokok, épületek létrehozását is lehetővé teszi igen versenyképes áron.


Az 1000 m2 feletti épületekhez a Lindab a jól bevált, rugalmas Systemline csarnokrendszert ajánlja, amely a méretek tekintetében teljesen szabadon tervezhető, lehetőséget nyújt speciális kialakításokra (pl. többhajós, közbenső szintes, daruzott, stb.), valamint különböző tető- és falburkolati megoldások megvalósítására - az építtetői, funkcionális és műszaki igényeknek megfelelően.

További részletes információk, referenciák, ingyenes ajánlatkérés, szakmai konzultáció, továbbá gyár, raktár, logisztikai csarnok és egyéb mintacsarnok épületek letölthető kész tervekkel és látványokkal a www.lindab.hu/csarnok oldalon!A Lindabról


A skandináv érdekeltségű Lindab céget 1959-ben alapították, a svédországi Bastad városában. Az azóta világszerte érdekeltségekkel bíró nemzetközi cégcsoport építőipari termékeket és épületrendszereket fejleszt, gyárt és forgalmaz finomacéllemezből a Profil és Ventiláció üzletágakban. A Lindab 5000 alkalmazottat foglalkoztat a világ 30 országában. A Lindab hazánkban az első cég volt, amely a vékonyfalú horganyzott acél alapanyagú, könnyűszerkezetes építési anyagokat a hazai követelményeknek és műszaki előírásoknak megfelelő, komplett rendszerben kínálta. A cég ma már több mint 10 000 négyzetméteren folytat gyártótevékenységet. Az 1992-es alapítást követő töretlen fejlődés tette lehetővé, hogy a Lindab Magyarország a közép-kelet-európai régió központja, kereskedelmi és fejlesztési motorja lett.

www.lindab.hu


2014.05.07.

Lindab HírekLindab CADLindab Tervezői portálLindab Lindab felújításLindab MárkakereskedőkKereskedő keresésLindab Termékek


Kapcsolodó termékek:
 

Hirdetés

- Lindab hírek:


Lindab - Lindab Őszi Akció
Lindab Őszi Akció 2019.09.06.
A Lindab Kft. 20%-os Őszi Akciót hirdet lakossági termékeiből

Az őszi lakásépítés és tetőfelújítási munkálatok támogatása érdekében a Lindab Kft. az alábbi termékekre hirdeti meg kedvezményes akcióját:

Lindab - Lindab könnyuszerkezetes acél csarnokok különleges, egyedi igényekhez igazított megoldások
Lindab könnyuszerkezetes acél csarnokok különleges, egyedi igényekhez igazított megoldások 2019.06.11.
További információk:
+36 23/531-300
info.profil@lindab.com
csarnok.lindab.hu

Lindab - Megnyertük a Business Superbrands 2019 díjat
Megnyertük a Business Superbrands 2019 díjat 2019.06.11.
A magyarországi Lindab Kft elnyerte a Business Superbrands 2019 díját (B2B)!

A Superbrands a széles nagyközönség számára is ismert, a magas minőséget szimbolizáló védjegy, a nemzetközi program keretében a legkiválóbb fogyasztói és üzleti márkák részesülnek díjazásban.

Lindab - Szellőztetés és beltéri komfort a jövőben
Szellőztetés és beltéri komfort a jövőben 2019.04.08.
Ebben a posztban elolvashatják, hogy véleményünk szerint, hogy alakul a szellőztetés a jövőben.

Lindab - 60 éves az egyszerű építés
60 éves az egyszerű építés 2019.03.08.
Az elmúlt 60 év mérföldkövei!

A Lindab alapítói 1959. február 6-án AB Lidhults Plåtindustri néven, egy kis bádoglemez-gyártó műhely működését indította el Lage Lindh és Valter Persson, a svédországi Lindhultban.

Lindab - Szendvicspanel kínálat
Szendvicspanel kínálat 2019.03.07.
Új termékekkel bővült a Lindab szendvicspanel kínálata!

Az új PIR MAX töltetű tetőpanel 120-160 mm vastagságban áll rendelkezésre és a fejlesztésnek köszönhetően az U érték kedvezőbb, mint a hagyományos PIR töltet esetében.

Lindab - ZC gerenda kínálat bővítése
ZC gerenda kínálat bővítése 2019.02.08.
A Z és C gerenda kínálatunkat a piaci igényekhez igazítva öt, új méretű gerendával kibővítettük!

Örömmel jelentjük be, hogy a Z és C gerenda kínálatunkat a piaci igényekhez igazítva öt, új méretű gerendával kibővítettük!

Lindab - Szakmai képzések 2019
Szakmai képzések 2019 2018.12.07.
A 2019-es szakmai oktatásainkról már most tájékozódhat.

Lindab Kft. szeretne hozzájárulni partnerei munkájának sikeréhez és szakmai fejlődéséhez, ezért 2019-ben is folyamatosan szervezünk kereskedői és kivitelezői oktatásokat.

Lindab - Leginnovatívabb szabadalmaink
Leginnovatívabb szabadalmaink 2018.11.13.
Az egyszerűbb és energiahatékony megoldásokat szem előtt tartva folyamatosan előremutató szabadalmaztatott technológiákat fejlesztünk és mutatunk be.


Lindab - Lindab Színakció 2018
Lindab Színakció 2018 2018.11.13.
2018. október 15 – december 20-ig.

Az őszi akció után az év hátralévő hónapjaiban, tovább folytatjuk a Lindab Színakciót, mely az alábbi termékekre érvényes:

  • Komplett Rainline® ereszcsatorna rendszer (csak félkör szervényű csatornákra)
  • Seamline síklemezek – FOP-CO és COIL
  • Oldalfali trapézlemez és cserepeslemez
  • Tető- és falprofilok

Lindab - Minősített lépés a fenntarthatóság felé
Minősített lépés a fenntarthatóság felé 2018.10.10.
A Lindab megfelelt a legmagasabb szintű követelményeknek mely által a Lindab Safe és Lindab Safe Click légcsatornarendszerek immáron rendelkeznek Eurovent minősítéssel.

Lindab - Integrált tűzvédelem
Integrált tűzvédelem 2018.10.10.
A technológiai előnyök kihasználásával a tűzvédelem reaktív műveletből, aktív védelemmé alakítható.

​A tűzesetek okozta károk emberi életekben, személyi sérülésekben és gazdasági károkban mérhetők. Megfelelő aktív védelemmel megőrizhetjük épületeink értékét és életeket óvhatunk meg.

Lindab - A Lindab ismét emeli a szintet!
A Lindab ismét emeli a szintet! 2018.10.09.
Légcsatorna-hálózat EUROVENT minősítéssel

A Lindab Safe kör keresztmetszetű szellőztetőrendszer a világon elsőként szerezte meg a nemzetközi EUROVENT minősítést légcsatorna-hálózatok légtömörségére és szilárdságára vonatkozóan. Ez azt is jelenti, hogy Ön biztos lehet abban, hogy a termék "D" légtömörségi osztálya és a minősége garantált.

Lindab - Szögletes ereszcsatorna rendszer a Revithez
Szögletes ereszcsatorna rendszer a Revithez 2018.10.09.
A Lindab szögletes ereszcsatorna rendszer BIM elemei letölthetők!

A Revit felhasználók már letölthetik a Lindab szögletes ereszcsatornáit is és vele együtt rendszer- és terméktámogatást is találnak. Minden file megfelelő bekategorizálással jelent meg: színek NCS és RAL kódokkal, illetve a BIM kézikönyv további hasznos információkat tartalmaz.

Lindab - Lindab Őszi Akció 2018
Lindab Őszi Akció 2018 2018.09.05.
2018. szeptember 3-tól október 13-ig!

Ha Ön tetőfelújításban gondolkodik vagy most épít, akkor a Lindabnál jó helyenjár! Eredeti, megbízható svéd minőség, több évtizedes tapasztalattal!

Lindab - Tetőrendszerek - sokkal több mint védelem!
Tetőrendszerek - sokkal több mint védelem! 2018.08.03.
A sok eső növeli a minőségi tetőrendszerek iránti keresletet, de ugyanakkor lehetőséget teremt új, intelligens megoldások kialakítására is.

Lindab - Versenyelőny Lindab csarnokkal!
Versenyelőny Lindab csarnokkal! 2018.07.10.
Versenyelőnyt jelenthetnek a gazdáknak a Lindab termékeiből épült terménytárolók.

Egy mezőgazdasági vállalkozás megbízására 5000 tonna tárolókapacitású magtár épült Ópusztaszeren. A kivitelező Bavas Bau Kft. vezetőjét, Bagdán Ákost kérdeztük az épület különleges műszaki megoldásairól és a Lindabbal való kapcsolatáról.

Lindab - Megújult Lindab weboldalak
Megújult Lindab weboldalak 2018.05.08.
Mezőgazdasági csarnok a gyártótól igazi szakembereknek!

A Lindab csarnokaiban megbízhat egészen kutatás-fejlesztéstől és tervezéstől a gyártáson és a szállításon keresztül a szerelésig és az értékesítés utáni szolgáltatásokig. A teljes csarnoképítés a mi kezünkben van, hogy ügyfeleink elégedettek legyenek!
http://csarnok.lindab.hu http://szelloztetes.lindab.hu http://felujitas.lindab.hu

Lindab - Lindab Tavaszi Akció 2018
Lindab Tavaszi Akció 2018 2018.05.04.
2018. április 2-től május 18-ig!

Ha Ön tetőfelújításban gondolkodik vagy most épít, akkor a Lindabnál jó helyen jár! Eredeti, megbízható svéd minőség, több évtizedes tapasztalattal!

Lindab - Vegyes építésű csarnokok, Lindab burkolati rendszerrel
Vegyes építésű csarnokok, Lindab burkolati rendszerrel 2018.03.21.
360 m2-es gabonatárolót építtetett Bogácson a Hór-Agro Zrt, a kivitelezéssel a Bavas Bau Kft-t bízták meg, amely a térségben a Lindab termékek forgalmazója és csarnokaihoz is - a saját készítésű tartószerkezetek mellett - csak a Lindab termékeit használja. A cég vezetőjével, Bagdán Ákossal beszélgettünk a részletekről és a Lindabbal való együttműködés előnyeiről.