Hörmann HTL2 ISO rámpakiegyenlítő - Optimális szigetelés nyugalmi helyzetben és rakodás közben
Hatékony szigetelés és tömítés
2024.06.07.

A HTL2 ISO használatával hatékonyan csökken a rámpakiegyenlítő energiavesztesége. A felszereltség körülbelül 55 %-kal jobb szigetelést biztosít mind nyugalmi helyzetben, mind a rakodás során (munkahelyzetben).


Nyugalmi helyzetben


Rakodás során munkahelyzetben

Az 50 mm vastag szigetelőpanelek csökkentik a fogadó falazat energiaveszteségét (transzmissziós veszteségét). Ezek a csarnok aljzatszigetelésével nagyjából azonos magasságba, közvetlenül a hídlemez és a nyelv alá vannak elhelyezve. Így még a rámpakiegyenlítő mögött megmaradó hőhíd is minimális.



A különböző tömítések csökkentik a réseknél a szellőzési hőveszteséget, pl. a rámpakiegyenlítő és az akna közötti hézagban.

A szigetelés mind munkahelyzetben, mind pedig a rakodás során hatékonyan csökkenti az energiaveszteséget. Ehhez a nyelv alatti szigetelőpanel a kitolás során együtt mozog a nyelvvel és csökkenti a transzmissziós hőveszteséget . Egyúttal letömíti a hosszú előtolónyelveknél konstrukciós okokból létező hosszanti réseket is. amely megakadályozza a további szellőzési hőveszteséget. Ez különösen hosszú rakodási idő esetén hatékony.



Nyugalmi helyzetben a rakodóállás szigetelése optimális, ha a csarnokkapu a rámpakiegyenlítő elé, az alsó szigetelő panelre zár rá. Ekkor az IC típusú, 1150 mm hosszú nyelv áthidalja a rámpakiegyenlítő és a jármű közötti távolságot.

A 390 mm szabad hosszúsággal bíró nyelv révén mindig lehetséges az EN 1398 szabvány által megkövetelt minimum 100 mm-es felfekvés, még az eltolt helyzetű rakfelülettel rendelkező hűtőkocsik esetén is.

Tökéletesen összehangolt megoldás a szekcionált kapuval



A ráfüggesztett alsó kapuelemmel rendelkező Hörmann szekcionált kapuk speciálisan a rakodórámpa kontúrjaihoz igazodnak. Az aknába beépített. a kapu sínvezetését központosító és tömítő egység tökéletes tömítettséget biztosít. Ehhez az aknában csupán egy kisebb fészek szükséges. A kapu számára széles réssel bíró változatokkal ellentétben, a fogadó falazat dokkolási tartományában nem szükséges külön megerősítés.



A dokkoló járművek ütközési ereje elvezethető a csarnok padlózatába. Ezzel elkerülhetők a fogadó falazat és a rámpakiegyenlítő sérülései.

Felfüggesztett alsó kapuelemmel felszerelt szekcionált kapu SPU 42 / APU 42, továbbá SPU 67 Thermo / APU 67 Thermo változatban rendelhető.

A szigetelés nélküli rámpakiegyenlítővel szembeni előnyök

  • Jobb a csarnok hőmérséklet-tartása, kb. 55 %-kal jobb hőszigetelés
  • Még gyakori rakodás és növekvő rakodási idő esetén is csak minimálisan nő a fűtési költség
  • Energiamegtakarítás és növekvő tartósság


Fűtési költségveszteség

Éves szinten, a hídlemez és a nyelv feletti 20°C hőmérséklet-különbség esetén.

Videó a HTL-2 ISO rámpa működéséről:





Hörmann

Elérhetőségeink:

Hörmann Hungária
2310 Szigetszentmiklós Leshegy u. 15.
Telefon: 06-80-88-75-75
www.hormann.hu

Hörmann Hungária Kft.

Az építőipar piacán a kapuk, ajtók, tokok és meghajtások tekintetében a Hörmann név egyet jelent a minőségi termékekkel. Cégünk Európában piacvezető pozícióval büszkélkedhet.

Mindezt egy családi vállalkozás több évtizednyi folytonos növekedésével érte el, melyet az innováció, a minőség garanciája és a vásárlóközelség jellemez.

A Hörmann-csoportot ma a cégalapító August Hörmann unokáinak és dédunokáinak harmadik és negyedik generációja vezeti. A társaságot személyesen Thomas J. Hörmann, Martin J. Hörmann, valamint Christoph Hörmann irányítja.




2024.06.07.
Gyorskapuk

Gyorskapuk

Gyorskapuk - alapkivitelben FU-vezérléssel A Hörmann ...

Garázskapu-meghajtások

Garázskapu-meghajtások

Az otthon kényelme és biztonsága Ki szeret szélben, viharban vagy az ...

Előtétzsilipek

Előtétzsilipek

Előtétzsilipek Előtétzsilipek: mindenhol jó védelem ...

Magas biztonságú lezárások

Magas biztonságú lezárások

Ha egy terület a legmagasabb biztonságot igényli és azt tartósan ...

Tűzgátló tolókapuk

Tűzgátló tolókapuk

Tűzgátló tolókapuk Tűzgátló tolókapuk a megbízható ...

Gyűjtőgarázskapuk

Gyűjtőgarázskapuk

Gyűjtőgarázskapuk Gyűjtőgarázskapuk - Számos ...

Hirdetés
Hörmann hírek:


    Like all websites, eptar.hu uses cookies for better and safer operation.       More information