Gomba, moha, alga házunk homlokzatán
Mi a megoldás?

Gombák, mohák, algák- velünk élő organizmusok. Mindenhol ott vannak a légkörben, ideális táptalajt keresnek, ahol elkezdhetnek burjánzani. A nedves, párás felületeket kedvelik, ezért lelhetőek fel az erdőkben, tavak és folyók partjain. Megjelennek azonban a házunk homlokzatán is, jellemzően az északi oldalon. Hogy miért ott? Mert azt a részt éri legkevésbé a nap, azon az oldalon párás a homlokzat legtovább.


Mit tehetünk, hogy elkerüljük a kialakulásukat?

A homlokzat színezésénél válasszunk olyan végső felületképző réteget, amelyben gomba-, moha-, algagátló adalékanyag található. A Mapei erre a problémára fejlesztette ki a SILANCOLOR PLUS termékcsaládot.

A rendszer alapozója a SILANCOLOR PRIMER PLUS, amely túl azon, hogy megfelelő tapadást biztosít az alapfelületen, tartalmaz moha-, gomba-, és algagátló adalékanyagot.

Alapozás után SILANCOLOR TONACHINO PLUS vékonyvakolattal színezzünk. Elérhető a Mapei Master Collection színkártya 1002 -féle színében. A szilikon kötőanyag pozitív tulajdonságait - öntisztuló képesség és nagyon alacsony koszolódási hajlam - ötvöztük gomba-, moha-, és algagátló adalékanyagokkal, minimálisra csökkentve kialakulásuk lehetőségét!




Mit tehetünk, ha a már meglévő színvakolaton jelenik meg a gomba moha vagy az alga?

A felületen kialakult elváltozást el kell távolítanunk. Eltávolítás előtt mindenképp vegyünk fel védőszemüveget és védőkesztyűt!

A megtisztított felületet egy fertőtlenítő tisztítószerrel kell kezelnünk, ez a SILANCOLOR CLEANER PLUS. Ezt az anyagot felhordhatjuk ecsettel, festőhengerrel, vagy szórási eljárással. 24 óra várakozás után a felületen megjelent fehér krétaszerű port távolítsuk el egy puha ecsettel. Semmiképp sem azzal amellyel előző nap festettük a SILANCOLOR CLEANER PLUS-t a felületre, majd egy tiszta ecsettel, hengerrel vagy szórási eljárással egy következő réteget vigyünk fel a felületre. Három óra várakozás után, a SILANCOLOR PRIMER PLUS alapozó következik. 24 óra várakozás után a felületünk készen áll az új szín felhordására, amely a SILANCOLOR PITTURA PLUS. Ezt a réteget is egy új, még nem használt hengerrel, ecsettel, vagy szórási technikával juttassuk a felületre két rétegben. A két festékréteg között várjunk 24 órát.

Nagyon fontos, hogy kétszer ugyanazzal az ecsettel vagy hengerrel ne kezeljük a felületet, mert fennáll a visszafertőzés valószínűsége!


Ha bármilyen kérdés merülne fel a cikkben leírt anyagokkal vagy módszerekkel kapcsolatban, keresse bizalommal szaktanácsadóinkat, vagy valamelyik Mapei szakkereskedést.

Ha szakemberként, tervezőként elvárás, hogy frissen tartsa a tudását, hogy mindig a legjobbat nyújtsa a megrendelőnek vagy ismerni szeretné az újdonságokat, szakmai tanácsokat, akkor iratkozzon fel a Mapei heti hírlevelére, hogy rendszeresen információkkal, újdonságokkal, tanácsokkal gazdagodjon!

További információért látogasson el a www.mapei.hu weboldalra!




További műszaki és értékesítési információért keresse Mapei partnerét vagy a Mapei szaktanácsadót!


www.mapei.hu
szaktanacs@mapei.hu


Mapei


A Mapei Kft. a világ legnagyobb építőipari ragasztóanyag gyártójának leányvállalata. A Mapei neve az egész világon egyet jelent a kiemelkedő minőséggel, amit nem csupán a forgalmazott termékekben őrzi meg, hanem szolgáltatásai színvonalában is.



2022.05.01.

Mapei HírekMapei TermékkatalógusMapei Szakmai kiadványokMapei KereskedőkeresőMapei Termékek


Kapcsolodó termékek:
 
Hirdetés
Mapei hírek:


    Like all websites, eptar.hu uses cookies for better and safer operation.       More information