Terrán

Fiatalos lendülettel menetel az idén 100 éves Terrán 


Az immár 100 éves múlttal rendelkező, a tetőfedőanyag-gyártók között mai napig piacvezető Terrán 2019-ben is pozitív gazdasági mutatókkal zárta az évet. Az idei évben mindamellett, hogy új gyártócsarnokot és üzemet adnak át, terveik között szerepel új külpiacok meghódítása és a Generon napelemes tetőcserép minél szélesebb körben való értékesítése.




Az idén 100 éves Terrán startupokat meghazudtoló lendülettel és a folyamatos, innovatív megújulás képességével ápolja és fejleszti egy mai napig 100%-osan magyar tulajdonban lévő, tradicionális családi vállalkozás alapjait. A cég 100 éve egy ember álmaként indult útjára, mára cégcsoport szinten közel 400 fő dolgozik azért, hogy továbbra is az építőipar meghatározó szereplője maradjon.

A társaság nettó árbevétele 17%-os növekedést mutat 2018-hoz képest, amivel meghaladja a 16,5 milliárd forintot, amiből hazánkban realizálódott közel 10 milliárd forint.

"Büszkék vagyunk rá, hogy évről-évre piacvezető szerepet tölthetünk be a számunkra legfontosabb piacon, Magyarországon. A vásárlói bizalom legszebb mutatószáma talán, hogy belföldi árbevételünk folyamatosan nő" - mondta Gódi Attila, a Terrán tetőcserép Gyártó Kft. ügyvezető igazgatója.

2019-ben az építőipar átlagosan 21,7%-os volumennövekedést mutatott, a Központi Statisztikai Hivatal legfrissebb adatai szerint 2019-ben 21.127 új lakás épült, 20%-kal több, mint egy évvel korábban. Az eladott cserepek száma ehhez a növekvő tendenciához szépen igazodott. A termelői kapacitás további támogatásaként a cég áprilisban átadja kunszentmiklósi gyáregységének második gyártóüzemét is és így az egyetlen magyarországi tetőcserép-gyártó cég lesz, mely Magyarországon három gyártósorral rendelkezik.


Épített környezetünk vizuális megjelenése bizony fontos!

Az elmúlt 100 évben a tetőtrendek nagyon sokat változtak, így jelentek meg a legkülönbözőbb formák, színek, alakzatok. Kulcsfontosságúnak tartjuk, hogy hagyományainkat őrizve professzionális, a mai vásárlói igényeket kielégítő megoldást nyújtsunk, ezért április elejétől termékeinket egy új, korszerű selyemfényű/matt felületkezeléssel is elérhetővé tesszük Elegant néven.


Környezettudatos menetelés a következő 100 évbe

A kormány klímavédelmi akcióterve, mely kiemelten kezeli a megújuló energiatermelést és a lakossági napelemes rendszerek telepítésének támogatását, valamint az Európai Parlament döntése, mely szerint 2021-től már csak alacsony energiaigényű házak épülhetnek az Unió területén, mind egy irányba mutatnak.

"A Terránnál az elmúlt száz év tapasztalata szilárd alapot ad ahhoz, hogy újabb száz évre tervezhessünk és ehhez, 2020-ban, a fokozódó klímaválság évében különösen fontos, hogy nagy hangsúlyt fektessünk a környezetvédelemre, a fenntartható építészetre. A tetőcserép és házunk energiaellátásának kiválasztásánál nem csak arról döntünk, hogyan védekezünk az időjárás viszontagságaival szemben, és mivel varázsolunk kellemes hőmérsékletet otthonunkba. A jövő világképét minden egyes újonnan épülő vagy felújított épület meghatározza, mivel ezek nagy hatással vannak a környezetre" - mondta Gódi Attila.

Ennek tudatában hozta létre és kezdte meg értékesítését a cég tavaly a Terrán Generon napelemes tetőcserépnek, mely összhangban van a Magyar Állam és az Európai Parlament törekvéseivel is. A Generon alapja - a betoncserép - már önmagában véve környezetbarát megoldás. A napenergia hasznosításával pedig csökkenthető a környezetre gyakorolt ökológiai hatás, ezáltal a következő nemzedékekről is gondoskodhatunk. Fontos számításba venni, hogy megújuló energiával kapcsolatos fejlesztésekre 0%-os hitel igényelhető, és mire a hitel végtörlesztése megtörténik, már különösebb ráfordítás nélkül működhet a ház energiaellátása.



A különleges termékek értékesítésére ebben az évben külön divíziót is létrehozott a Terrán, melynek élére egy nemzetközi tapasztalattal rendelkező szakember került Jankó Árpád személyében. "Célunk, hogy a Generon hosszú távon mindenki számára elérhető alternatív megoldást jelentsen a napelemes rendszerek terén. Ennek érdekében, a tervek szerint év végéig elkészül pécsi székhelyünkön saját gyártócsarnokunk, ahol az egyedi, magas szinten automatizált gyártástechnológiai megoldásnak köszönhetően, kizárólag ezt a termékünket fogjuk előállítani" - mondta Jankó Árpád, divízió igazgató.

Azoknak pedig, akik csak most tervezgetik leendő álomházukat, fontos tudni, hogy 2021-től az építési engedélyek kiadását a zöldenergia használatához kötik majd, egészen pontosan legalább 25%-ban a helyszínen vagy a közelben előállított megújuló energiát kell alkalmazni. A megújuló energiaforrások közül pedig a napelem a legjobban elérhető és használata a legkönnyebben beilleszthető a családi háztartásokba.


Egyre több határt lép át a Generon

A hazai vásárlói igények hatékony kiszolgálásán túl, a Közép-Európa kilenc országába szállító cégcsoport célul tűzte ki különleges termék innovációjával, a Generonnal a szlovén, cseh, és a szlovák piac meghódítását és jövőbeni tervei között szerepel a németországi piacralépés is. "Az eddig megvalósult projektek és vásárlói visszajelzések mind pozitív tapasztalatokról számolnak be, jelzik, hogy jó úton haladunk. A rendelkezésre álló termelőkapacitásunk, szaktudásunk, modern és innovatív termékeink, valamint fejlesztéseink úgy gondoljuk, a kijelölt nemzetközi porondokon is tökéletesen megállják a helyüket" - erősíti meg Gódi Attila.


Mediterrán
További információk:

Terrán Tetőcserép Gyártó Kft.
www.terranteto.hu
www.terranteto.hu/akciok
www.acskereso.hu




Terrán Cégcsoport

A közel 100 éves Terrán Cégcsoport komplett tetőfedési rendszereivel és kiváló minőségű termékeivel Európa egyik legmodernebb betoncserép gyártójává nőtte ki magát. A családi tradíciókra épülő cégnél alapvető követelmény a kutató-fejlesztő munka és a magas minőség iránti elkötelezettség. A vállalat Magyarországon kettő (Bólyon, Kunszentmiklóson), Szlovákiában és az erdélyi Aranyosgyéresen pedig egy gyárat működtet. A cégcsoport alkalmazottainak száma jelenleg 345 fő, Horvátországban, Romániában (Erdély), Szlovákiában és Szerbiában vannak leányvállalataik.
A cég számos elismerést magáénak tudhat: 2003 tavaszán Construma Nagydíjat, 2015-ben Construma Díjat nyertek, 2005-ben BNV Nagydíjat, 2010-ben Business Superbrands díjat, 2013-ban Magyar Termék Nagydíjat kaptak és immár négyszeres MagyarBrands díjasok. Ezen kívül a 2014-es évben kategóriájának legsikereseb üzleti márkája lett a vállalat, valamint elnyerte a "Best Buy Award" díjat, azaz 2017-ben a vásárlók a Terránt nevezték meg a legjobb ár-érték arányú tetőcserépmárkának Magyarországon. A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara Gódi Attilát, a Terrán ügyvezetőjét választotta a 2017-es év üzletemberének

2020.03.11.

Terrán HírekTerrán cserepezőTerrán csomópontokTerrán KiadványokMárkakereskedőkTerrán Termékek


Kapcsolodó termékek:
 
Hirdetés
Terrán hírek:


    Like all websites, eptar.hu uses cookies for better and safer operation.       More information