Wienerberger

Fagyhat, havazhat - falazhat!
Falazás télen Porotherm Profi Dryfix falazási technológia alkalmazásával


A hideg idő beálltával a Dryfix építési technológiának köszönhetően a hagyományos falazáshoz képest akár kétszer gyorsabban, téli időjárási viszonyok között is jó minőségű, hőszigetelő falazat építhető.
A technológia ugyanis a hagyományos habarcsolástól eltérően speciális ragasztóhabot használ a felfekvő felületükön síkra csiszolt téglák összeragasztásához. A fagypont alatt, akár mínusz 5 Celsius-fokig is megbízhatóan használható Dryfix extra ragasztóhab alkalmazása jelentősen lerövidíti a falazást, nem kell várni az épület falainak kiszáradására. Az sem mellékes, hogy a falazat építéséhez elenyésző mennyiségű ivóvíz felhasználására van szükség, ami kisebb anyagmozgatással és gyorsabb száradási idővel jár, miközben környezetvédelmi szempontból is előnyösebb.

Rövid határidejű munkák esetén - különösen, ha a falazási idő a téli, hideg hónapokra esik - a felfekvő felületükön megcsiszolt Porotherm Profi falazóblokkok Dryfix extra ragasztóhabbal történő beépítésével akár felére is csökkenthető az egységnyi felületű falazat megépítéséhez szükséges munkaidő, valamint a hidegebb napokon is végezhető a falazás. Ezért esett a kivitelező választása erre a technológiára pld. a vörösiszap-katasztrófa utáni devecseri és kolontári újjáépítéskor is, mivel nagyon rövid idő alatt kellett komplett városrésznyi házat építeni a károsult családok számára, ráadásul a legkeményebb téli hónapokban, 2011 januárjában és februárjában.

A Porotherm Profi falazótégla darabára tartalmazza a Dryfix rendszer esetében a Dryfix ragasztó norma szerinti mennyiségének árát is, így természetesen külön habarcs és kiszállítási költséggel sem kell számolnunk.
A rendszerhez alkalmazható a Profi bekötőszalag is, amelyet a ragasztóhabba ágyazva helyezhetünk el, ezzel biztosítva a válaszfalak szakszerű csatlakozását a főfalakhoz, úgy, hogy közben nem kell a fogadó falba belevéssünk.

További információ: www.wienerberger.huWienerberger

További részletek és termékinformációk:
www.wienerberger.hu


Wienerberger-ről

A Wienerberger Magyarország a nemzetközi Wienerberger csoport tagja. Az anyavállalatot Bécsben alapították 1819-ben, mely mára a világ egyik legnagyobb téglagyártójává nőtte ki magát, első helyen áll a homlokzatburkoló téglák gyártásában, és vezető pozíciót foglal el a kerámia tetőcserép gyártása terén Európában. Összesen 28 főként európai országban, valamint a Indiában, az USA-ban, Kanadában van jelen a társaság. A cégcsoport világszerte 19 000 alkalmazottat foglalkoztat és 216 gyártóhellyel rendelkezik. A Wienerberger magyarországi leányvállalatát 1990-ben azzal a szándékkal alapította, hogy technológiai rendszereit és termékeit egész Kelet-Közép-Európában helyi gyártás révén honosítsa meg. Mára a társaság a magyar építőanyag-piac kiemelkedő szereplőjévé vált. A magyarországi csoport termelése jelenleg nyolc helyszínen zajlik, a hazai foglalkoztatottak száma pedig már megközelíti az ezer főt.


2021.01.13.
Tondach HírekTondach CADTondach ProspektusokTondach Mérnök-szaktanácsadókPartnerkeresőTondach Termékek


Tondach Renoton 15 (Tangó GL) - ...

Tondach Renoton 15 (Tangó GL) - ...

A Tondach Renoton 15 (Tangó GL) felújítások közkedvelt tetőcserepe, ...

Contiton 9 (Bolero) hófogócserép

Contiton 9 (Bolero) hófogócserép

A hófogó cserép előírás szerinti alkalmazása megakadályozza a hó és ...

Tondach Pilis egyenesvágású ...

Tondach Pilis egyenesvágású ...

Pilis egyenesvágású tetőcserép kifejlesztésével sikerült ezt az ...

Tondach Planoton 14 (Figaro ...

Tondach Planoton 14 (Figaro ...

Az egyszerű vonalú, sík felületű Tondach Planoton 14 (Figaro Deluxe) ...

Hornyolt gerinc kezdő- és ...

Hornyolt gerinc kezdő- és ...

A hornyolt gerinc kezdő- és lezáróelemeként egy szép és teljes értékű ...

Tondach Kékes egyenesvágású ...

Tondach Kékes egyenesvágású ...

A Tondach Kékes egyenesvágású tetőcserepet azoknak ajánljuk, akik ...

Hirdetés
Wienerberger hírek:


    Like all websites, eptar.hu uses cookies for better and safer operation.       More information