Európa egyik legmodernebb áthidaló- és gerendagyárát adta át Kőszegen a Wienerberger
A létesítmény 3,6 milliárd forintból újult meg és évi 5 millió folyómétert gyárt majd
2024.02.12.

A teljes automatizálásnak köszönhetően még hatékonyabban és precízebben gyárt majd áthidalókat és födémgerendákat a kőszegi Wienerberger gyár. A mintegy 3,6 milliárd forintos beruházásból megvalósuló teljes megújítás egyaránt fontos mérföldkő a vállalat és a régió ipari fejlődése szempontjából. A döntően exportra gyártó üzem kapacitása évi 5 millió folyóméter, ami hosszabb, mint a Budapest és az Északi-sark közötti távolság.




Átadta Kőszegen a régió egyik legjelentősebb ipari beruházását a Wienerberger. A városban nagy múltra tekint vissza az égetett kerámiatermékek és áthidalók gyártása, a vállalatcsoport egyik meghatározó üzeme négy éve ünnepelte fennállásának századik évfordulóját. Ezt a hagyományt folytatja a mintegy 3,6 milliárd forintból megvalósuló beruházás, amellyel a létesítmény Európa egyik legmodernebb áthidaló- és gerendagyárává válik. A Wienerberger egyik legrégebben működő hazai gyárának életciklusa így körülbelül 50 évvel hosszabbodott, ezzel biztosítva évtizedekre a működését.

„A kőszegi Wienerberger gyár teljes körű modernizálása tökéletes példa arra, hogyan lehet a hagyomány és az innováció harmonikus egyensúlyát megteremteni. Ez a fejlesztés egy olyan stratégiai lépés, amely hosszú távú és fenntartható jövőképet biztosít vállaltunk és a régió ipari fejlődése szempontjából egyaránt. Így nemcsak a magyar piacot látjuk el leginnovatívabb termékeinkkel, hanem a gyár képes jelentősen hozzájárulni az exporthoz is, ezzel növelve nem csak a saját, de az ország gazdasági teljesítményét is″ — monda a megnyitón Tarsoly József, a Wienerberger zRt. Igazgatóságának elnöke.




A modernizálásnak köszönhetően a gyártási folyamat szinte teljesen automatizált lett, a termékek még a korábbinál is hatékonyabban, precízebben, illetve még magasabb minőségben készülnek majd. A fejlesztés nem csak a vállalat számára fontos, hanem a régió ipari fejlődése szempontjából is. Az évi 5 millió folyóméter kapacitás 75 százaléka különböző európai országok igényeit szolgálja majd, sőt, új exportpiacokat — mint például Németország — is megnyit a Wienerberger Magyarország előtt, tovább növelve a hazai vállalat már ma is jelentős exportteljesítményét.

„Magyarország fontos piac a Wienerberger — mely az innovatív, környezetbarát építőanyagok és infrastrukturális megoldások vezető szállítójává vált — számára, hiszen az innen származó termékeket több országban is forgalmazzuk. Az innovatív és környezetbarát megoldásaink iránt Európa-szerte egyre növekvő kereslet megerősít bennünket abban, hogy jó úton járunk ügyfeleink igényeinek kielégítéséhez. Meggyőződésünk, hogy ezzel a beruházással még magasabb sebességre kapcsolhatunk, és a kőszegi áthidalók Franciaországtól Bulgáriáig jó hírét viszik a magyar ipari teljesítménynek″ — mondta Heimo Scheuch, az osztrák Wienerberger AG elnök-vezérigazgatója.







Wienerberger

További részletek és termékinformációk:
www.wienerberger.hu


Wienerberger-ről

A Wienerberger Magyarország a nemzetközi Wienerberger csoport tagja. Az anyavállalatot Bécsben alapították 1819-ben, mely mára a világ egyik legnagyobb téglagyártójává nőtte ki magát, első helyen áll a homlokzatburkoló téglák gyártásában, és vezető pozíciót foglal el a kerámia tetőcserép gyártása terén Európában. Összesen 28 főként európai országban, valamint a Indiában, az USA-ban, Kanadában van jelen a társaság. A cégcsoport világszerte 19 000 alkalmazottat foglalkoztat és 216 gyártóhellyel rendelkezik. A Wienerberger magyarországi leányvállalatát 1990-ben azzal a szándékkal alapította, hogy technológiai rendszereit és termékeit egész Kelet-Közép-Európában helyi gyártás révén honosítsa meg. Mára a társaság a magyar építőanyag-piac kiemelkedő szereplőjévé vált. A magyarországi csoport termelése jelenleg nyolc helyszínen zajlik, a hazai foglalkoztatottak száma pedig már megközelíti az ezer főt.


2024.02.12.
ATRIUM ROOD

ATRIUM ROOD

Homlokzati tömör burkoló tégla Világos piros tarka szín, kézi ...

Porotherm Béléselem 45/17

Porotherm Béléselem 45/17

Kerámia béléstest 45 és 57 cm-es tengelytávú Porotherm födém ...

AGORA ZILVERGRIJS

AGORA ZILVERGRIJS

Homlokzati tömör burkoló tégla Szürke szín, kézi vetésű, rusztikus ...

Porotherm 38 Thermo Rapid tégla

Porotherm 38 Thermo Rapid tégla

38 cm vastagságú, külső egyrétegű falazat építéséhez ajánlott ...

BOURGONDIE

BOURGONDIE

Homlokzati tömör burkoló tégla Vörös tarka szín, kézi vetésű, ...

Porotherm 30 Feles tégla

Porotherm 30 Feles tégla

30 cm-es feles tégla Termékelőnyök: Darabolás nélküli ...

Hirdetés
Wienerberger hírek:


    Like all websites, eptar.hu uses cookies for better and safer operation.       More information