DDC cement Építsünk házat egyszerűbben! -
Hasznos tanácsok otthonra
A beton időtálló és költséghatékony megoldás a családi házak építésénél és felújításánál is. Sokan saját kezűleg vágnak bele a munkába, ilyenkor azonban nem árt utánanézni a szakszerű módszereknek! A Duna-Dráva Cement Kft. (DDC) sorozatában hatékony segítséget nyújt a megfelelő alapanyagok és eljárások kiválasztásában, valamint ezek alkalmazásában!


Kezdjük az alapoktól

A betonozáshoz mindenekelőtt cement, víz és homokos kavicsadalékanyag szükséges. Mindemellett a következő eszközöket kell beszereznünk: betonkeverő-gép, talicska, tömörítő eszköz, valamint kéziszerszámok. Az utókezelést takaró fólia vagy locsoló berendezés segítségével lehet tökéletesen elvégezni.

Családi házak alapozásakor a DDC ajánlása szerint olyan cementet kell választani, amellyel nagy tömegben, könnyen és gyorsan bedolgozható betonkeveréket lehet készíteni. A kialakítandó élettér szempontjából kiemelten fontos szerkezet a padlóburkolatokat fogadó aljzatbeton, melyet a mai kor elvárásainak megfelelően legtöbbször vastag hő- és hangszigetelő rétegre építünk. Az aljzatbetonok számos funkciót látnak el, mint például teherelosztás, szilárd alap biztosítása a ráépülő padlóburkolatnak, vagy épp a padlófűtés csőrendszerének fogadása. Mindezek miatt olyan cementre van szükség, amely például csekély hajlamot mutat a repedésre.

Ha az alapok már biztosan állnak...

A födém a házak egyik fő tartószerkezeti eleme, ezért fontos, hogy biztosítva legyen a beton nagy korai- és végszilárdsága, illetve hogy az elkészült födém repedésmentes legyen. A DDC e sorozatából megismerheti azt is, hogy mi az a monolit vasbeton födém és milyen előnyökkel jár, ha ezt a típust alkalmazzuk!

Ugye, nem is olyan nehéz? Ha a házunk már biztosan áll, a kültéri járófelületek építésével tehetjük csinosabbá. A járófelületeknek természetesen praktikus szempontjai is vannak, hiszen velük megakadályozhatjuk, hogy a víz elárassza a pincét, illetve a ház alját.

A betonnal még csak most ismerkedők számára azt is eláruljuk, hogy nem mindegy, milyen évszakban és hőmérsékletben fogunk neki a munkának. A nyári forróság vagy a hideg tél megváltoztatja a betonok tulajdonságait, különös tekintettel a friss betonra, így további tényezőket is figyelembe kell vennünk. A DDC szakértőjének tanácsait megfogadva azonban bátran belevághatunk a munkába.

Cikkünk csupán iránymutatásként szolgál, nem helyettesíti a felelős tervező által összeállított, mindig az adott építkezésre vonatkozó felelős statikai tervezést.


Miért érdemes most belevágni egy beruházásba a DDC cementtermékeivel?

A DDC cementtel most értékes nyeremények várnak a szerencsésekre! Ha legalább egyet vásárol a játékban résztvevő 8 féle Magyar vagy Hazai Termék védjeggyel ellátott zsákos cementtermékeink közül, megnyerheti a csodás főnyereményt, egy Opel Crossland X-et vagy a napi, heti, havi nyeremények egyikét!

További részletek a Duna-Dráva Cement Kft. honlapján (www.duna-drava.hu/magyarszivek) vagy a www.magyarszivek.hu oldalon.

DDC cement
További információ:
www.magyarszivek.hu


Duna-Dráva Cement Kft.-ről

A Duna-Dráva Cement Kft. hazánk egyik meghatározó építőanyag-gyártója, amely cementet, transzportbetont, valamint kavics és beton-adalékanyag termékeket állít elő és szolgáltatásai a betontechnológia teljes spektrumára kiterjednek. A vállalat két, németországi székhelyű építőanyag-ipari társaság, a HeidelbergCement Group és a SCHWENK Zement KG 50-50 százalékos tulajdonában van. Cement, Beton és Kavics üzletágai, valamint a Beton Technológia Centrum Kft. közel 500 alkalmazottat foglalkoztatnak. Éves konszolidált árbevétele 2016-ban meghaladta a 44 milliárd forintot. A DDC gazdasági eredményeivel kapcsolatos információk eléréséhez kérjük, keresse fel a e-beszamolo.kim.gov.hu internetes oldalt, ahol részletes információkat, nyilvános üzleti beszámolókat találhat.

A Társaság jelenleg két hazai cementgyárban állít elő cementet, Dél-Dunántúlon Beremenden, és Pest megyében Vácott. A váci gyár 2013-ban ünnepelte fennállásának 50. évfordulóját, a beremendi cementgyártás pedig több mint 100 éves hagyománnyal rendelkezik. A két tulajdonos az elmúlt évek, évtizedek során a Duna-Dráva Cement Kft. mindkét gyárában jelentős fejlesztéseket hajtott végre a modernizáció és a környezetvédelem jegyében.

2014 őszén a DDC 7 cementterméke megkapta a rangos Magyar Termék, 4 cementterméke pedig a Hazai Termék minősítést. A 2015 tavaszától forgalmazott új zsákcsomagolásokon már könnyen észrevehetőek e védjegyek logói, amelyek segítenek, hogy hazai alapanyagokból készült cementterméket választhassunk.

A Duna-Dráva Cement Kft. és leányvállalatai a múltban már önállóan is bizonyították, hogy szakterületük kiemelkedő képviselői ? 2013. október 1-től pedig egységes vállalatként, DDC néven folytatják tevékenységüket.
2018.09.12.