Építse fel házát Rapid sebességgel!
2023.08.14.

Íme 5 érdekes tény a legkorszerűbb falazási technológiánkról, a Porotherm Rapidról!




Precíz: A téglák nagyon pontosan egymásra illeszthetők a sorokban.

A Rapid technológia lényege, hogy a téglákat a gyártás során felfekvő felületükön síkra csiszolják, mint két asztallap, így azok kiemelkedőpontossággal egymásra helyezhetők a következő sorokban.

Környezetbarát: Minimális ivóvizet kell felhasználni falépítéshez.

Hagyományos, habarcsos falazással egy átlagos méretű, 100 négyzetméteres családi ház falainak elkészítéséhez körülbelül 4200 liter ivóvízre van szükség. Ehhez képest ugyanez például a Porotherm Rapid rendszer esetében - amely többek között a milliméter pontosra csiszolt téglákra és Dryfix ragasztóhabos kötésre épül - mindössze 8 liter. Hogy ez mekkora megtakarítás valójában? Nos, talán elég plasztikusan mutatja ennek mértékét, hogy a fent említett különbség egy 4 fős család mintegy 5 (!) éves mosógép használatának víz szükségletét fedezheti.

Gyors: Akár 2x gyorsabban felépíthető így a fal.

5 m2 fal építéséhez átlagosan 33 percre van szükség a Porotherm Rapid technológiával, Dryfix extra ragasztó használata esetén, míg a habarcsos falazáshoz átlagosan 68 perc szükséges. A Porotherm Dryfix extra ragasztó esetében a munka akár -5°C környezeti hőmérsékletig elvégezhető, ennek köszönhetően akár hónapokat is nyerhet az építtető, s a reméltnél jóval hamarabb költözhet be új otthonába.

Strapabíró: A kerámia kiállja az idő próbáját.

Sokszor felmerül, hogy a ma kapható modern, többek között a hőszigetelés javítása érdekében "üregesre" készített téglák nem elég erősek és strapabíróak. Valójában a kerámia tégla (így a Porotherm Rapid téglák is) formastabilitása, azaz alaktartása minden más megoldással összevetve kiemelkedően magas, kiváló jellemzői vannak nedvességváltozáskor és nagy hőingadozáskor (pl.: tűz) is. Mindez magyarázza, hogy a kerámia téglákból miért lehet több emberöltőnyire szóló, tartós házakat építeni.

Korszerű: Remek hőszigetelő-képességgel bíró fal lesz a végeredmény.

A hagyományos habarcsos megoldáshoz képest, Porotherm Rapid termékekkel történő falazás esetén jelentősen csökkenthető a falazatban a hőhidak aránya. Egy átlagos 10 sor magas falazat esetében hagyományos, habarccsal 5 % hőhidat alakítanak ki a kivitelezés során, míg Porotherm Rapid téglák használata esetén ez 0,4%-ra csökkenthető.

Itt tudhatsz meg még többet a technológiáról: https://bit.ly/PorothermRapid



Wienerberger

További részletek és termékinformációk:
www.wienerberger.hu


Wienerberger-ről

A Wienerberger Magyarország a nemzetközi Wienerberger csoport tagja. Az anyavállalatot Bécsben alapították 1819-ben, mely mára a világ egyik legnagyobb téglagyártójává nőtte ki magát, első helyen áll a homlokzatburkoló téglák gyártásában, és vezető pozíciót foglal el a kerámia tetőcserép gyártása terén Európában. Összesen 28 főként európai országban, valamint a Indiában, az USA-ban, Kanadában van jelen a társaság. A cégcsoport világszerte 19 000 alkalmazottat foglalkoztat és 216 gyártóhellyel rendelkezik. A Wienerberger magyarországi leányvállalatát 1990-ben azzal a szándékkal alapította, hogy technológiai rendszereit és termékeit egész Kelet-Közép-Európában helyi gyártás révén honosítsa meg. Mára a társaság a magyar építőanyag-piac kiemelkedő szereplőjévé vált. A magyarországi csoport termelése jelenleg nyolc helyszínen zajlik, a hazai foglalkoztatottak száma pedig már megközelíti az ezer főt.


2023.08.14.
Porotherm 10 N+F Rapid Dryfix tégla

Porotherm 10 N+F Rapid Dryfix tégla

10 cm vastag falazat építésére ajánlott csiszolt falazóelem Dryfix extra ...

Porotherm 44 X-therm Rapid Dryfix ...

Porotherm 44 X-therm Rapid Dryfix ...

44 cm vastag csiszolt falazóelem Dryfix extra ragasztóhabbal A ...

Porotherm 25 AKU Z

Porotherm 25 AKU Z

25 cm vastag hanggátló falazóelem A Porotherm 25 AKU Z 25 cm vastag, ...

Porotherm 38 pincetégla

Porotherm 38 pincetégla

Nagy teherbírású, 38 cm vastag, habarcstáskás pincetégla. ...

Wienerberger nivelláló készlet ...

Wienerberger nivelláló készlet ...

Kiegyenlítő habarcsréteg elkészítéséhez. Papír dobozba csomagolva.

Porotherm 30 Feles Rapid Dryfix ...

Porotherm 30 Feles Rapid Dryfix ...

30 cm-es csiszolt feles tégla Dryfix extra ragasztóval ...

Hirdetés
Wienerberger hírek:


    Like all websites, eptar.hu uses cookies for better and safer operation.       More information