Wienerberger

Építse fel házát Rapid sebességgel!

Íme 5 érdekes tény a legkorszerűbb falazási technológiánkról, a Porotherm Rapidról!




Precíz: A téglák nagyon pontosan egymásra illeszthetők a sorokban.

A Rapid technológia lényege, hogy a téglákat a gyártás során felfekvő felületükön síkra csiszolják, mint két asztallap, így azok kiemelkedőpontossággal egymásra helyezhetők a következő sorokban.

Környezetbarát: Minimális ivóvizet kell felhasználni falépítéshez.

Hagyományos, habarcsos falazással egy átlagos méretű, 100 négyzetméteres családi ház falainak elkészítéséhez körülbelül 4200 liter ivóvízre van szükség. Ehhez képest ugyanez például a Porotherm Rapid rendszer esetében - amely többek között a milliméter pontosra csiszolt téglákra és Dryfix ragasztóhabos kötésre épül - mindössze 8 liter. Hogy ez mekkora megtakarítás valójában? Nos, talán elég plasztikusan mutatja ennek mértékét, hogy a fent említett különbség egy 4 fős család mintegy 5 (!) éves mosógép használatának víz szükségletét fedezheti.

Gyors: Akár 2x gyorsabban felépíthető így a fal.

5 m2 fal építéséhez átlagosan 33 percre van szükség a Porotherm Rapid technológiával, Dryfix extra ragasztó használata esetén, míg a habarcsos falazáshoz átlagosan 68 perc szükséges. A Porotherm Dryfix extra ragasztó esetében a munka akár -5°C környezeti hőmérsékletig elvégezhető, ennek köszönhetően akár hónapokat is nyerhet az építtető, s a reméltnél jóval hamarabb költözhet be új otthonába.

Strapabíró: A kerámia kiállja az idő próbáját.

Sokszor felmerül, hogy a ma kapható modern, többek között a hőszigetelés javítása érdekében "üregesre" készített téglák nem elég erősek és strapabíróak. Valójában a kerámia tégla (így a Porotherm Rapid téglák is) formastabilitása, azaz alaktartása minden más megoldással összevetve kiemelkedően magas, kiváló jellemzői vannak nedvességváltozáskor és nagy hőingadozáskor (pl.: tűz) is. Mindez magyarázza, hogy a kerámia téglákból miért lehet több emberöltőnyire szóló, tartós házakat építeni.

Korszerű: Remek hőszigetelő-képességgel bíró fal lesz a végeredmény.

A hagyományos habarcsos megoldáshoz képest, Porotherm Rapid termékekkel történő falazás esetén jelentősen csökkenthető a falazatban a hőhidak aránya. Egy átlagos 10 sor magas falazat esetében hagyományos, habarccsal 5 % hőhidat alakítanak ki a kivitelezés során, míg Porotherm Rapid téglák használata esetén ez 0,4%-ra csökkenthető.

Itt tudhatsz meg még többet a technológiáról: https://bit.ly/PorothermRapid



Wienerberger

További részletek és termékinformációk:
www.wienerberger.hu


Wienerberger-ről

A Wienerberger Magyarország a nemzetközi Wienerberger csoport tagja. Az anyavállalatot Bécsben alapították 1819-ben, mely mára a világ egyik legnagyobb téglagyártójává nőtte ki magát, első helyen áll a homlokzatburkoló téglák gyártásában, és vezető pozíciót foglal el a kerámia tetőcserép gyártása terén Európában. Összesen 28 főként európai országban, valamint a Indiában, az USA-ban, Kanadában van jelen a társaság. A cégcsoport világszerte 19 000 alkalmazottat foglalkoztat és 216 gyártóhellyel rendelkezik. A Wienerberger magyarországi leányvállalatát 1990-ben azzal a szándékkal alapította, hogy technológiai rendszereit és termékeit egész Kelet-Közép-Európában helyi gyártás révén honosítsa meg. Mára a társaság a magyar építőanyag-piac kiemelkedő szereplőjévé vált. A magyarországi csoport termelése jelenleg nyolc helyszínen zajlik, a hazai foglalkoztatottak száma pedig már megközelíti az ezer főt.


2023.08.14.

Wienerberger HírekWienerberger csomópontokWienerberger KiadványokWienerberger Műszaki szaktanácsadásWienerberger PartnerkeresőWienerberger Termékek


Kapcsolodó termékek:
 
Hirdetés
Wienerberger hírek:


    Like all websites, eptar.hu uses cookies for better and safer operation.       More information