Építse fel házát Rapid sebességgel!
2023.08.14.

Íme 5 érdekes tény a legkorszerűbb falazási technológiánkról, a Porotherm Rapidról!
Precíz: A téglák nagyon pontosan egymásra illeszthetők a sorokban.

A Rapid technológia lényege, hogy a téglákat a gyártás során felfekvő felületükön síkra csiszolják, mint két asztallap, így azok kiemelkedőpontossággal egymásra helyezhetők a következő sorokban.

Környezetbarát: Minimális ivóvizet kell felhasználni falépítéshez.

Hagyományos, habarcsos falazással egy átlagos méretű, 100 négyzetméteres családi ház falainak elkészítéséhez körülbelül 4200 liter ivóvízre van szükség. Ehhez képest ugyanez például a Porotherm Rapid rendszer esetében - amely többek között a milliméter pontosra csiszolt téglákra és Dryfix ragasztóhabos kötésre épül - mindössze 8 liter. Hogy ez mekkora megtakarítás valójában? Nos, talán elég plasztikusan mutatja ennek mértékét, hogy a fent említett különbség egy 4 fős család mintegy 5 (!) éves mosógép használatának víz szükségletét fedezheti.

Gyors: Akár 2x gyorsabban felépíthető így a fal.

5 m2 fal építéséhez átlagosan 33 percre van szükség a Porotherm Rapid technológiával, Dryfix extra ragasztó használata esetén, míg a habarcsos falazáshoz átlagosan 68 perc szükséges. A Porotherm Dryfix extra ragasztó esetében a munka akár -5°C környezeti hőmérsékletig elvégezhető, ennek köszönhetően akár hónapokat is nyerhet az építtető, s a reméltnél jóval hamarabb költözhet be új otthonába.

Strapabíró: A kerámia kiállja az idő próbáját.

Sokszor felmerül, hogy a ma kapható modern, többek között a hőszigetelés javítása érdekében "üregesre" készített téglák nem elég erősek és strapabíróak. Valójában a kerámia tégla (így a Porotherm Rapid téglák is) formastabilitása, azaz alaktartása minden más megoldással összevetve kiemelkedően magas, kiváló jellemzői vannak nedvességváltozáskor és nagy hőingadozáskor (pl.: tűz) is. Mindez magyarázza, hogy a kerámia téglákból miért lehet több emberöltőnyire szóló, tartós házakat építeni.

Korszerű: Remek hőszigetelő-képességgel bíró fal lesz a végeredmény.

A hagyományos habarcsos megoldáshoz képest, Porotherm Rapid termékekkel történő falazás esetén jelentősen csökkenthető a falazatban a hőhidak aránya. Egy átlagos 10 sor magas falazat esetében hagyományos, habarccsal 5 % hőhidat alakítanak ki a kivitelezés során, míg Porotherm Rapid téglák használata esetén ez 0,4%-ra csökkenthető.

Itt tudhatsz meg még többet a technológiáról: https://bit.ly/PorothermRapidWienerberger

További részletek és termékinformációk:
www.wienerberger.hu


Wienerberger-ről

A Wienerberger Magyarország a nemzetközi Wienerberger csoport tagja. Az anyavállalatot Bécsben alapították 1819-ben, mely mára a világ egyik legnagyobb téglagyártójává nőtte ki magát, első helyen áll a homlokzatburkoló téglák gyártásában, és vezető pozíciót foglal el a kerámia tetőcserép gyártása terén Európában. Összesen 28 főként európai országban, valamint a Indiában, az USA-ban, Kanadában van jelen a társaság. A cégcsoport világszerte 19 000 alkalmazottat foglalkoztat és 216 gyártóhellyel rendelkezik. A Wienerberger magyarországi leányvállalatát 1990-ben azzal a szándékkal alapította, hogy technológiai rendszereit és termékeit egész Kelet-Közép-Európában helyi gyártás révén honosítsa meg. Mára a társaság a magyar építőanyag-piac kiemelkedő szereplőjévé vált. A magyarországi csoport termelése jelenleg nyolc helyszínen zajlik, a hazai foglalkoztatottak száma pedig már megközelíti az ezer főt.


2023.08.14.
Porotherm M-25 áthidaló

Porotherm M-25 áthidaló

Nyílásáthidalások kialakítására alkalmas, kerámiaköpenyes ...

WASSERSTRICH SPECIAL OPAALWIT ...

WASSERSTRICH SPECIAL OPAALWIT ...

Homlokzati tömör burkoló tégla Szürke tarka szín, kézi vetésű, ...

Porotherm 20 N+F tégla

Porotherm 20 N+F tégla

20 cm-es nútféderes falazóelem Egy igazán népszerű, klasszikus ...

Porotherm Rapid vékony ...

Porotherm Rapid vékony ...

Speciális összetételű, vörös színű vékonyrétegű falazóhabarcs ...

Porotherm Rapid Dryfix extra ...

Porotherm Rapid Dryfix extra ...

Speciális összetételű ragasztóhab, kizárólag a Porotherm Rapid csiszolt ...

Porotherm 50 Thermo Rapid Dryfix ...

Porotherm 50 Thermo Rapid Dryfix ...

50 cm vastagságú, külső, egyrétegű falazat építéséhez ajánlott ...

Hirdetés
Wienerberger hírek:


    Like all websites, eptar.hu uses cookies for better and safer operation.       More information