Egymillió forintot ér ez a tetőcserép
Egymillió forintot ér ez a tetőcserép
2024.09.25.

Sikeresen lezárult a Wienerberger Magyarország és a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) közös formatervezői pályázata. A közel 2 millió forint összdíjazású verseny célja az volt, hogy megtervezzék a Tondach univerzális termékcsalád legújabb tetőcserepét. A győztes munka egy tetején sík, az alján viszont íves terv lett, mely tökéletesen illeszkedik a Tondach cserepek kollekciójába.


A „Megújuló tradíció - Új univerzális kerámiatetőcserép tervezése″ elnevezésű pályázatot a Wienerberger Magyarország, a Tondach kerámia tetőcserepek gyártója, valamint a MOME hirdette meg, azzal a céllal, hogy a jelentkezők megtervezzék a Tondach Univerzális termékcsalád legújabb tetőcserepét, amely széles körben felhasználható, egyben sokak számára vonzó lehet.


1. helyezett - Zala Zsófia

Az első helyezést Zala Zsófia terve nyerte el, a második díjat Nagy Sára, a harmadikat pedig Szilasi Dávid Kristóf munkája kapta. Ők 1 000 000, 500 000 és 300 000 forint pénzjutalomban részesülnek. A zsűri különdíját Laufer Ferenc pályázatának ítélték oda.



2. helyezett - Nagy Sára 01-es munkája


3. helyezett - Szilasi Dávid Kristóf 03-mas munkája


„A cserép tervezése során a hagyományos és a kortárs építészet közötti kapcsolatteremtés foglalkoztatott: hogyan békíthető ki a hagyományos épületek részletgazdagsága az új építésű, letisztult geometriájú épületekkel″ - írta pályamunkájában Zala Zsófia. A győztes formaterv átmenetet képez a két eltérő formavilág között: az alja két íves szerkesztésű sziluettből indul ki, a tetejéhez érve azonban az ívek eltűnnek és síkká válnak. A lágy ívek és a forma letisztultsága így sokrétű felhasználást nyújt, és a terv így formailag illeszkedik a kollekcióba.

A zsűri tagjai különös figyelmet fordítottak arra, hogy az egyes pályamunkák megfeleljenek a specifikációnak, innovatív, újszerű ötleteket tartalmazzanak, valamint arra is, hogy a végeredmény hogyan illeszkedik majd a kollekció más darabjaihoz. A bizottság tagjai a Wienerberger képviseletében Molnár Gergely, a Tondach termékmenedzsere, Horváth András, műszaki csoportvezető és Sallai Gábor, brand menedzser voltak; a MOME részéről pedig Féja Dorottya, tanársegéd, formatervezés BA szakvezető és Juhász István DLA, egyetemi docens vett részt a zsűrizésben.

„A pályázat rendkívül sikeres volt, és nagy öröm számunkra, hogy ilyen magas színvonalú munkák érkeztek be. A résztvevők kreativitása és innovatív megközelítése nagymértékben hozzájárulnak ahhoz, hogy a Tondach Univerzális termékcsalád a jövőben is meghatározó szereplő legyen a piacon. Külön öröm számunkra, hogy a MOME-val közösen dolgozhattunk ezen a projekten, hiszen az egyetem hallgatói és szakemberei jelentős mértékben emelték a pályázat szakmaiságát″ — mondta Nagy Zsolt István, a Wienerberger marketing vezetője.



Wienerberger

További részletek és termékinformációk:
www.wienerberger.hu


Wienerberger-ről

A Wienerberger Magyarország a nemzetközi Wienerberger csoport tagja. Az anyavállalatot Bécsben alapították 1819-ben, mely mára a világ egyik legnagyobb téglagyártójává nőtte ki magát, első helyen áll a homlokzatburkoló téglák gyártásában, és vezető pozíciót foglal el a kerámia tetőcserép gyártása terén Európában. Összesen 28 főként európai országban, valamint a Indiában, az USA-ban, Kanadában van jelen a társaság. A cégcsoport világszerte 19 000 alkalmazottat foglalkoztat és 216 gyártóhellyel rendelkezik. A Wienerberger magyarországi leányvállalatát 1990-ben azzal a szándékkal alapította, hogy technológiai rendszereit és termékeit egész Kelet-Közép-Európában helyi gyártás révén honosítsa meg. Mára a társaság a magyar építőanyag-piac kiemelkedő szereplőjévé vált. A magyarországi csoport termelése jelenleg nyolc helyszínen zajlik, a hazai foglalkoztatottak száma pedig már megközelíti az ezer főt.


2024.09.25.
PASTORALE LAPKA

PASTORALE LAPKA

Homlokzati burkoló lapka Vörös és fekete szín, kézi készítésű, ...

POLARIS SAROKLAPKA

POLARIS SAROKLAPKA

Homlokzati klinker saroklapka Fekete tarka szín, gépi készítésű, sima ...

Kerti grill

Kerti grill

Szűk családi körben vagy nagyobb kerti partinál a grillkandalló a ...

Porotherm 25 N+F tégla

Porotherm 25 N+F tégla

25 cm vastag falazat építésére ajánlott falazóelem Egy igazán ...

AURORA

AURORA

Homlokzati tömör burkoló tégla Beige piros fekete szín, kézi vetésű, ...

Porotherm 50 Thermo Rapid Dryfix ...

Porotherm 50 Thermo Rapid Dryfix ...

50 cm vastagságú, külső, egyrétegű falazat építéséhez ajánlott ...

Hirdetés
Wienerberger hírek:


    Like all websites, eptar.hu uses cookies for better and safer operation.       More information