Egyedülálló program a magyar és nemzetközi piacon- MAPEI Composer



Hisszük, hogy az építőanyag gyártóknak részletesebb ismeretei vannak arról, hogy egy adott rétegrendbe a termékét milyen vastagságban, milyen kialakítással, alapozóval, vagy éppen anélkül kell beépíteni. Ebben a munkában nyújt segítséget a Mapei új rétegrend szerkesztő kiegészítő alkalmazása, a MAPEI Composer, az ArchiCad kiegészítő programja. Segítségével a tervezők a lehető legegyszerűbb módon tervezhetik be a Mapei által nyújtott rétegrendeket.


A MAPEI Composer időt spórol a tervezőnek, hiszen ez az, amiből manapság a legkevesebb van. Jogos igény a tervezők részéről, hogy szakértelmüket produktív munkára összpontosítsák, ne pedig a rétegrendek elemeinek különböző helyekről történő összeválogatására kelljen fókuszálniuk.

A Mapei Magyarországon a hidegburkolatoktól kezdve a vízszigetelésekig, a homlokzati hőszigetelő rendszerektől a sportburkolatokig nagyon sok terméket gyárt és forgalmaz. Ezen termékek nagy része bekerült a Composer adatbázisába. A gyártói rétegrendekből a tervező nagyon gyorsan saját rétegrendeket tud létrehozni és a továbbiakban felhasználni.

A Mapei pontosan tudja, hogy melyik termékét hová ajánlja, milyen rétegek kellenek a termékek alá vagy fölé, milyen vastagságban javasolt a használatuk. A megoldásaink tehát megbízhatóak, használatuk esetén a tervező számára biztosított a nyugodt alvás.

Mind az építőanyagok, mind a rétegrendek a jól megszokott Archicad-es attribútumokhoz hasonlók, azok úgy vannak beleágyazva az Archicad-be, hogy az Archicad-hez szokott tervező gyakorlatilag észre sem veszi, hogy valami újdonságot használ. A rétegrendek elemei - legyenek azok akár Mapei termékek, akár más Archicad építőanyagok - nagyon könnyen cserélhetők, módosíthatók, törölhetők.



Új megoldások arra, amivel eddig nem boldogultunk

Amellett, hogy biztosítottuk a megszokott Archicad-es környezetben történő munkavégzést, lehetővé tettünk néhány olyan funkciót, amire a rétegrendek tervezése során eddig nem volt lehetőség. Építész partnereink javaslatára megvalósult például, hogy egy réteg ne csak vastagsággal, hanem réteg darabszámmal is szerepelhessen, vagy hogy az építőanyagnak csak bizonyos minimum és maximum közötti tartományban lehessen rétegvastagságot megadni. A Mapei termékekhez ezen kívül hozzárendeltünk még további olyan tulajdonságokat is, amelyek hasznosak lehetnek a tervező számára. Ilyenek például a termékek TERC kódjai, vagy azok anyagszükségletei.

Amennyiben a Mapei termékekkel kapcsolatosan további információkra van szüksége a tervezőnek, a megfelelő helyeken beillesztett linkek a Mapei termékoldalaira navigálják a felhasználót, ahol a termékeinkkel kapcsolatosan még bővebb információhoz juthat.



A csapatmunka ereje

A tervezők által létrehozott saját (és gyártói) adatbázisok egymás között megoszthatók, az import és export funkciók segítségével, .xml kiterjesztésű file-ok létrehozásával, illetve beolvasásával. A jövőben az építőanyag és a rétegrend adatbázist folyamatosan karban fogjuk tartani, ezeknek online frissítése szintén gombnyomásra megvalósítható. Tervező partnereink tehát minden szempontból naprakészek lehetnek a Composer használatával.

A Composer által létrehozott rétegrendeket a tervlapjainkon természetesen megjeleníthetjük asszociatív címkék segítségével, de létrehozhatók a rétegrendek kiírásai a felhasznált elemtől független szimbólumokként is. A rétegrendekről, illetve azok elemeiről pedig gombnyomásra konszignációs listákat készíthetünk, amik akár az Archicad sablonfájljából, akár saját konszignációs lista készítésével elérhetők. Megint csak időt takarítunk meg és az építőanyagok, illetve rétegrendek problémamentes beágyazásával kihasználhatjuk az Archicadbe épített eszközöket és az azok által nyújtott előnyöket is.

A Composer alkalmas arra, hogy a BIM követelményeivel is összhangban működjön. A gyártói építőanyagoknak ugyanúgy igazíthatók a kitöltés és felület megjelenései vagy éppen a tollbeállításai az építész iroda BIM Kézikönyvében előírtakhoz, mint a többi Archicad-es anyagé. A gyártói építőanyagok osztályozásai és tulajdonságai ugyanúgy előírás szerint kezelhetők, mint az Archicad-es építőanyagoké, hiszen gyakorlatilag közéjük tartoznak, csak éppen további tulajdonságokkal is rendelkeznek.

Töltse le a programot, az oktató videókat és használati kézikönyveket, hogy felfedezze ezt az egyedülálló fejlesztést!

Ha szakemberként, tervezőként elvárás, hogy frissen tartsa a tudását, hogy mindig a legjobbat nyújtsa a megrendelőnek vagy ismerni szeretné az újdonságokat, szakmai tanácsokat, akkor iratkozzon fel a Mapei heti hírlevelére, hogy rendszeresen információkkal, újdonságokkal, tanácsokkal gazdagodjon!



További műszaki és értékesítési információért keresse Mapei partnerét vagy a Mapei szaktanácsadót!


www.mapei.hu
szaktanacs@mapei.hu


Mapei


A Mapei Kft. a világ legnagyobb építőipari ragasztóanyag gyártójának leányvállalata. A Mapei neve az egész világon egyet jelent a kiemelkedő minőséggel, amit nem csupán a forgalmazott termékekben őrzi meg, hanem szolgáltatásai színvonalában is.



2021.09.08.

Mapei HírekMapei TermékkatalógusMapei Szakmai kiadványokMapei KereskedőkeresőMapei Termékek


Kapcsolodó termékek:
 
Hirdetés
Mapei hírek:


    Like all websites, eptar.hu uses cookies for better and safer operation.       More information