Egy új innovatív lehetőség, az egyedi homlokzati felület kialakítására

Az építési piacon nem csupán energetikailag fejlődnek mérföldes lépésekkel a megoldások, de a korszerű, költségekkel és energiákkal gazdálkodó működő épületek esetében arra is törekszenek a tervezők és kivitelezők, hogy ezek a modern házak minél szebb, változatosabb, természetközelibb és tartósabb homlokzatokkal készüljenek el.


A hőszigetelő rendszerekkel ellátott külső falak leggyakoribb bevonatai a különböző kötőanyagú és struktúrájú vékonyvakolatok. Egyre nagyobb igény jelentkezik azonban a piacon a homlokzati felület egyedibb, változatosabb és tartósabb kialakítására.

Az egyik ilyen látványos megoldás a vékony porcelánlapokkal burkolt hőszigetelő rendszer.


A Mapei új hőszigetelő rendszere, a Construma díjas MAPETHERM TILE-SYSTEM erre kínál garanciális megoldást.

Az eddigi, minősített MAPETHERM RENDSZEREK-et (mint az eddig mindenki által használt vékony vakolatos homlokzati hőszigetelő rendszereket) a színező vakolatok használatára fejlesztették ki. A meglévő rendszerek továbbfejlesztésével jött létre ez az új, innovatív lehetőség, ami az esztétika és a tartósság területén új fejezetet nyit. Esztétika területén létrehozza az ultramodern, illetve a tradicionális kő jellegű homlokzatok számtalan megjelenésének lehetőségét (pl. nagy lapok, mozaik minták, képek, természetes kő hatások). A tartósság területén pedig a természet legnagyobb, tartós kihívásaival (napsütés, szél, eső, jég, agresszív anyagok, tűz) szemben az egyik legellenállóbb anyaggal, a porcelánnal tudunk védekezni. Emellett a rendszer sokkal jobban ellenáll a közvetlen mechanikai behatásokkal szemben is (pl. ütések, rongálások). A homlokzat karbantartása jóval egyszerűbb, mert a graffitiket könnyebb róla letakarítani és a napsugárzásból származó UV-nek is jobban ellenáll, mint egy vékony bevonatos hőszigetelő rendszer. Mondhatnánk azt, hogy a burkolat kvázi egy hőszigetelt páncélként védi az épületet.




A fentieket összefoglalva a MAPETHERM TILE-SYSTEM a hagyományos hőszigetelő rendszereken túlmenően további erősségekkel is rendelkezik:



A MAPETHERM TILE-SYSTEM innovatív műszaki tulajdonságai választ adnak az alábbi felmerülő igények kielégítésére:



A MAPETHERM TILE-SYSTEM fontos "tartozéka" a gyártó által kibocsátott rendszergarancia, mely csak a precíz, szakértő kivitelezés mellett léphet érvénybe.


Rendszer leírása

A homlokzati hőszigetelés a kiegyenlített falfelületre egy erősített ragasztótapasszal (Mapetherm AR1) kerül felragasztásra.
A hőszigetelés külső oldalán a hálózott, simított fogadófelület sokkal erősebb a korábbi felületeknél, hiszen teherhordó szerepének megfelelően súlyt kell elbírnia a hőszigetelő rendszernek. Ezt a funkciót a PLANITOP HDM MAXI kétkomponensű, szálerősítéses szerkezeti vakolattal tudjuk biztosítani.

Az üvegszövet háló beágyazás emelt szakítószilárdságú, lúgálló üvegszállal készülő MAPEGRID G120-al készül. A rendszert a hagyományostól eltérően az üvegszövet hálón keresztül speciális dűbellel rögzítjük, majd egy második réteg PLANITOP HDM MAXI-val zárjuk a vakolatot.




Magas műgyanta tartalmának és szálerősítésének köszönhetően a PLANITOP HDM MAXI kikeményedve nagy tapadószilárdságú, kemény, tömör fogadó felületet alkot.

Erre a fogadó felületre közvetlenül, speciális, nagy rugalmasságú, gyorskötő ragasztó (Ultralite S2) segítségével ragasztjuk fel a kerámia lapokat.

Ha többet szeretne megtudni a rendszerről, akkor látogasson ki ön is a Construma kiállításra, ahol idén is megtalálható a Mapei standja, az A pavilon 211/D standon 2018. április 11-15. között.

További információért látogassa meg a www.mapei.hu weboldalt!


További információ:
www.mapei.hu


Mapei


A Mapei Kft. a világ legnagyobb építőipari ragasztóanyag gyártójának leányvállalata. A Mapei neve az egész világon egyet jelent a kiemelkedő minőséggel, amit nem csupán a forgalmazott termékekben őrzi meg, hanem szolgáltatásai színvonalában is.



2018.04.04.

Mapei HírekMapei TermékkatalógusMapei Szakmai kiadványokMapei KereskedőkeresőMapei Termékek


Kapcsolodó termékek:
 
Hirdetés
Mapei hírek:


    Like all websites, eptar.hu uses cookies for better and safer operation.       More information