Egy új innovatív lehetőség, az egyedi homlokzati felület kialakítására

Az építési piacon nem csupán energetikailag fejlődnek mérföldes lépésekkel a megoldások, de a korszerű, költségekkel és energiákkal gazdálkodó működő épületek esetében arra is törekszenek a tervezők és kivitelezők, hogy ezek a modern házak minél szebb, változatosabb, természetközelibb és tartósabb homlokzatokkal készüljenek el.


A hőszigetelő rendszerekkel ellátott külső falak leggyakoribb bevonatai a különböző kötőanyagú és struktúrájú vékonyvakolatok. Egyre nagyobb igény jelentkezik azonban a piacon a homlokzati felület egyedibb, változatosabb és tartósabb kialakítására.

Az egyik ilyen látványos megoldás a vékony porcelánlapokkal burkolt hőszigetelő rendszer.


A Mapei új hőszigetelő rendszere, a Construma díjas MAPETHERM TILE-SYSTEM erre kínál garanciális megoldást.

Az eddigi, minősített MAPETHERM RENDSZEREK-et (mint az eddig mindenki által használt vékony vakolatos homlokzati hőszigetelő rendszereket) a színező vakolatok használatára fejlesztették ki. A meglévő rendszerek továbbfejlesztésével jött létre ez az új, innovatív lehetőség, ami az esztétika és a tartósság területén új fejezetet nyit. Esztétika területén létrehozza az ultramodern, illetve a tradicionális kő jellegű homlokzatok számtalan megjelenésének lehetőségét (pl. nagy lapok, mozaik minták, képek, természetes kő hatások). A tartósság területén pedig a természet legnagyobb, tartós kihívásaival (napsütés, szél, eső, jég, agresszív anyagok, tűz) szemben az egyik legellenállóbb anyaggal, a porcelánnal tudunk védekezni. Emellett a rendszer sokkal jobban ellenáll a közvetlen mechanikai behatásokkal szemben is (pl. ütések, rongálások). A homlokzat karbantartása jóval egyszerűbb, mert a graffitiket könnyebb róla letakarítani és a napsugárzásból származó UV-nek is jobban ellenáll, mint egy vékony bevonatos hőszigetelő rendszer. Mondhatnánk azt, hogy a burkolat kvázi egy hőszigetelt páncélként védi az épületet.
A fentieket összefoglalva a MAPETHERM TILE-SYSTEM a hagyományos hőszigetelő rendszereken túlmenően további erősségekkel is rendelkezik:A MAPETHERM TILE-SYSTEM innovatív műszaki tulajdonságai választ adnak az alábbi felmerülő igények kielégítésére:A MAPETHERM TILE-SYSTEM fontos "tartozéka" a gyártó által kibocsátott rendszergarancia, mely csak a precíz, szakértő kivitelezés mellett léphet érvénybe.


Rendszer leírása

A homlokzati hőszigetelés a kiegyenlített falfelületre egy erősített ragasztótapasszal (Mapetherm AR1) kerül felragasztásra.
A hőszigetelés külső oldalán a hálózott, simított fogadófelület sokkal erősebb a korábbi felületeknél, hiszen teherhordó szerepének megfelelően súlyt kell elbírnia a hőszigetelő rendszernek. Ezt a funkciót a PLANITOP HDM MAXI kétkomponensű, szálerősítéses szerkezeti vakolattal tudjuk biztosítani.

Az üvegszövet háló beágyazás emelt szakítószilárdságú, lúgálló üvegszállal készülő MAPEGRID G120-al készül. A rendszert a hagyományostól eltérően az üvegszövet hálón keresztül speciális dűbellel rögzítjük, majd egy második réteg PLANITOP HDM MAXI-val zárjuk a vakolatot.
Magas műgyanta tartalmának és szálerősítésének köszönhetően a PLANITOP HDM MAXI kikeményedve nagy tapadószilárdságú, kemény, tömör fogadó felületet alkot.

Erre a fogadó felületre közvetlenül, speciális, nagy rugalmasságú, gyorskötő ragasztó (Ultralite S2) segítségével ragasztjuk fel a kerámia lapokat.

Ha többet szeretne megtudni a rendszerről, akkor látogasson ki ön is a Construma kiállításra, ahol idén is megtalálható a Mapei standja, az A pavilon 211/D standon 2018. április 11-15. között.

További információért látogassa meg a www.mapei.hu weboldalt!


További információ:
www.mapei.hu


Mapei


A Mapei Kft. a világ legnagyobb építőipari ragasztóanyag gyártójának leányvállalata. A Mapei neve az egész világon egyet jelent a kiemelkedő minőséggel, amit nem csupán a forgalmazott termékekben őrzi meg, hanem szolgáltatásai színvonalában is.
Mapei HírekMapei Szakmai kiadványokMapei Termékek


Kapcsolodó termékek:
 


Hirdetés

Mapei hírek:


Mapei - Egy új innovatív lehetőség, az egyedi homlokzati felület kialakítására
Egy új innovatív lehetőség, az egyedi homlokzati felület kialakítására 2018.04.04.
Az építési piacon nem csupán energetikailag fejlődnek mérföldes lépésekkel a megoldások, de a korszerű, költségekkel és energiákkal gazdálkodó működő épületek esetében arra is törekszenek a tervezők és kivitelezők, hogy ezek a modern házak minél szebb, változatosabb, természetközelibb és tartósabb homlokzatokkal készüljenek el.

Mapei - Hogyan fektessük a nagyméretű lapokat?
Hogyan fektessük a nagyméretű lapokat? 2018.03.21.
A burkolólapok növekedése egy olyan történet, amiben benne élünk. Nem olyan rég volt, amikor 20x20 cm-es lapokat tettünk majdnem mindenhová, majd ezek a lapok néhány év alatt 30x30, majd 40x40 cm-esre nőttek. Azonban a gyártástechnológia fejlődésével a hagyományos greslapok legnagyobb oldalhossza mára bőven 1 méter fölé emelkedett, és varázslatos gyorsasággal hódítanak teret a vékony nagyméretű, úgynevezett "Kerlite jellegű" lapok is. Ezeknél a 3-6 mm-es vastagsághoz akár 4 méteres oldalhossz is tartozhat.

Mapei - Nedvesedő falazatok problémája örökzöld sláger, de itt a megoldás
Nedvesedő falazatok problémája örökzöld sláger, de itt a megoldás 2018.02.20.
A nedvesedő falazatok problémája a szakemberek körében szinte örökzöld slágernek számít, mivel mind a régi, mind az új épületek vízszigetelésének minősége, vagy annak teljes hiánya okot ad arra, hogy a nedvesedő falazatokkal foglalkozzunk.

Mapei - Magas színvonalú sportpályák és közlekedő területek kivitelezése
Magas színvonalú sportpályák és közlekedő területek kivitelezése 2018.02.06.
A sportolás céljára kifejlesztett, minősített építési megoldások elsősorban sportlétesítmények pályáinak létrehozásához készülnek. Többféle pályát ismerünk, melyekhez a Mapei illeszkedő, speciális megoldással rendelkezik.

Régebbi hírek: