Az építőipari szakemberek folyamatos képzése szükségszerűség
A Wienerberger 2024-ben is országos képzéseket hirdet
2023.12.14.

Más ágazatokhoz hasonlóan, az építőipar is rohamos tempóban és folyamatosan változik. Az új technológiák és eszközök megjelenése az építési folyamatok hatékonyságát, minőségét és fenntarthatóságát javítja. Új, könnyebb falazóelemek, fejlettebb kötőanyagok és szigetelőanyagok jelentek meg a piacon, amelyek teljesen új perspektívát nyitnak ezen a területen. Mindez a fejlődés pedig új lehetőségeket és kihívásokat teremt az iparban dolgozók számára. A Wienerberger mint az építőipari anyagok szakértője éppen ezért hangsúlyozza a hazai — országos és lokális — felnőttképzés fontosságát az ágazatban.
Az építőiparban dolgozók az ágazat dinamikus természete miatt folyamatos változással találják szemben magukat, ami rendkívüli rugalmasságot és kreativitást igényel. Az építkezések jellege és mérete állandóan módosul, ezért a szakembereknek folyamatosan alkalmazkodniuk kell az új környezethez és a változó munkafolyamatokhoz, ráadásul minden projekt más és más követelményeket támaszt számukra. Emellett az új technológiák és anyagok megjelenése is kihívást jelenthet, hiszen a dolgozóknak lépést kell tartaniuk az összes innovációval. Ebben segíthetnek a felnőttképzési programok, melyek célja, hogy a szakemberek lépést tartsanak az iparág fejlődésével, és a legjobb gyakorlatokat megtanulva, azokat alkalmazzák a munkájuk során.

A kulcs az élethosszig tartó tanulás

A Wienerberger évek óta szorosan együttműködik mesteremberekkel és szakmai szervezetekkel annak érdekében, hogy a legújabb technológiákat és megoldásokat megismertesse partnereivel. Mindez nemcsak a szakemberek tudását erősíti, de az egész építőipar modernizációját is elősegíti.

A Wienerbergernél a Porotherm, a Tondach, valamint a Semmelrock termékek gyártójaként és forgalmazójaként kiemelten fontosnak tartjuk, hogy a kivitelező szakembereket — kőműveseket, tetőfedőket, burkolómestereket — folyamatosan képezzük. Szerencsére a tanfolyamok rendkívül népszerűek, és gyorsan betelnek, ami azt mutatja, hogy az építőiparban dolgozók nagy érdeklődéssel fordulnak a továbbképzés lehetőségei felé. Gyártóként nemcsak azt tekintjük feladatunknak, hogy kiváló minőségű építőipari anyagokat állítsunk elő, de felelősséget látunk abban is, hogy az iparág egészének fejlődéséhez is hozzájáruljunk. Hiszen, közös érdekünk, hogy termékeink a lehető legszakszerűbben kerüljenek felhasználásra, melyben ezeknek a képzéseknek kulcsszerepük van″ — mondta el Takács Eszter, a Wienerberger szakmai célcsoportokért felelős menedzsere.
Az új termékek és technológiák ismerete közös érdek

Az ágazatban dolgozók számára a felnőttképzés rendkívül értékes lehetőséget kínál több szempontból is. Elsősorban a tudástágítás jelentős, de a Tetőépítők Egyesülete szerint a szakemberek ezáltal versenyképesebbek is lehetnek a piacon. Az iparágat jelenleg sújtó kihívásokkal teli időszak pedig most még inkább teret biztosít minden érdeklődő számára, hogy személyes fejlődésével, a saját jövőjét is biztosítsa.

A továbbképzések lehetőséget adnak arra, hogy a szakemberek bővítsék ismereteiket és hatékonyabban alkalmazkodjanak az iparág változásaihoz és kihívásaihoz. Emellett a kapcsolatépítés is kiemelt szerepet játszhat, hiszen a képzéseken résztvevők tapasztalatokat cserélhetnek, új szakmai kapcsolatokat alakíthatnak ki, amelyek hosszú távon elősegíthetik a karrierjük fejlődését is. Az adott vállalat termékeinek megismerése és felhasználási tudása pedig hozzájárulhat a hatékonyabb és minőségibb munkavégzéshez, ami mind a vállalat, mind a szakember számára előnyös lehet. Számos építőipari céggel dolgozunk együtt ennek érdekében és saját kezdeményezéseink is szép számban vannak a felnőttképzés színvonalas megvalósítására.″ mondta el Szabó Zoltán, a Tetőépítők Egyesületének elnöke.A továbbképzés fontossága nemcsak a szakemberek számára, hanem az építőipar egészére is kiterjed. Az új technológiák és megoldások alkalmazása nemcsak a minőséget és a hatékonyságot növeli, hanem hozzájárul az építőipar fenntarthatóságához is. Sőt, a végfelhasználó is szívesebben választ olyan szakembert, aki ismeri az adott gyártó termékeit, megoldásait és nyitott a folyamatos fejlődésre és a legmodernebb lehetőségekre.

A Wienerberger 2024-ben is számos, többségében térítésmentes képzést hirdet meg országosan, kivitelezőknek, kőműveseknek és tetőfedőknek.

A képzésekre a partnereknek minden esetben regisztrálniuk kell. Időpontok, helyszínek, részletes program és regisztráció az alábbi linken található: Képzések 2024 ( www.wienerberger.hu )Wienerberger

További részletek és termékinformációk:
www.wienerberger.hu


Wienerberger-ről

A Wienerberger Magyarország a nemzetközi Wienerberger csoport tagja. Az anyavállalatot Bécsben alapították 1819-ben, mely mára a világ egyik legnagyobb téglagyártójává nőtte ki magát, első helyen áll a homlokzatburkoló téglák gyártásában, és vezető pozíciót foglal el a kerámia tetőcserép gyártása terén Európában. Összesen 28 főként európai országban, valamint a Indiában, az USA-ban, Kanadában van jelen a társaság. A cégcsoport világszerte 19 000 alkalmazottat foglalkoztat és 216 gyártóhellyel rendelkezik. A Wienerberger magyarországi leányvállalatát 1990-ben azzal a szándékkal alapította, hogy technológiai rendszereit és termékeit egész Kelet-Közép-Európában helyi gyártás révén honosítsa meg. Mára a társaság a magyar építőanyag-piac kiemelkedő szereplőjévé vált. A magyarországi csoport termelése jelenleg nyolc helyszínen zajlik, a hazai foglalkoztatottak száma pedig már megközelíti az ezer főt.


2023.12.14.
WASSERSTRICH SPECIAL KWARTSGRIJS ...

WASSERSTRICH SPECIAL KWARTSGRIJS ...

Homlokzati tömör burkoló tégla Szürke tarka szín, kézi vetésű, ...

Kerti építmények

Kerti építmények

A TERCA Téglabukolatok kerti építmények - kerítések, kerti ...

WASSERSTRICH SPECIAL ROOD (TOBAGO)

WASSERSTRICH SPECIAL ROOD (TOBAGO)

Homlokzati tömör burkoló tégla Tört fehér szín, kézi vetésű, ...

LINAQUA VINO

LINAQUA VINO

Homlokzati tömör burkoló tégla Vörös tarka szín, kézi vetésű, ...

AGORA SUPER WIT SAROKLAPKA

AGORA SUPER WIT SAROKLAPKA

Homlokzati burkoló saroklapka Fehér szín, kézi vetésű, rusztikus ...

MATRIX LAPKA

MATRIX LAPKA

Homlokzati klinker lapka Fekete szín, gépi készítésű, sima felület ...

Hirdetés
Wienerberger hírek:


    Like all websites, eptar.hu uses cookies for better and safer operation.       More information