Lindab Állattartó épületeink mintegy 65%-a korszerűtlen

A Magyar Állattenyésztők Szövetsége szerint kérdés, hogy mennyire ismerik fel a gazdák az épületek szerepét a genetikai potenciál kihasználásában.


A magyar állattenyésztés versenyképességének egyik kulcsa, hogy a tenyészállatok genetikai képességén túl milyen tartástechnológiát alkalmaznak a gazdálkodók.
A Magyar Állattenyésztők Szövetsége (MÁSZ) viszont arra figyelmeztet, hogy a genetikai potenciál csak akkor tud igazán érvényre jutni, ha a termelés és a tartás körülményei is megfelelnek az állatok szükségleteinek. Ennek figyelembe vételével különösen aggasztó tény, hogy a jelenleg állattartásra használt épületek mintegy 65%-a műszaki és biológiai szempontból sem felel meg a korszerű gazdálkodás feltételeinek.


Annak ellenére, hogy az elmúlt öt évben az állattartó gazdaságok jelentős részében nagyszabású beruházásokat hajtottak végre uniós források segítségével (ÁTK pályázatok), a MÁSZ szerint az állattartásra használt épületek többsége még mindig egy múlt kor technológiájáról tanúskodik. "Lényeges kérdés, hogy a hazai gazdálkodók mennyire lesznek képesek változtatni a jelenlegi helyzeten, s mennyire tudják kiaknázni a következő hét év uniós költségvetési időszakának közösségi fejlesztési forrásait, vagy éppen a kedvezményes hiteleket. Igyekszünk segítséget nyújtani a magyar gazdáknak a hazai haszonállat állományban rejlő genetikai potenciál kihasználásában, de ehhez a gazdálkodónak fel kell ismernie, hogy a korszerű épületek a megfelelő tartás elengedhetetlen feltételei közé tartoznak" - mondta el Dr. Wagenhoffer Zsombor, a MÁSZ ügyvezető igazgatója.

A Lindab tavaly őszi kutatása1 is a MÁSZ tapasztalatait igazolja, hiszen a felmérésből kiderült, a magyar agráriumot elöregedett épületek jellemzik, ezek 52%-a bő két évtizeddel ezelőtt épült. Biztató ugyanakkor, hogy az új épületek iránti igény az agrárszektorban tevékenykedő vállalatok körében a kiemelkedő, s a kutatás szerint közel harmaduk (32%) öt éven belül meglévő gazdasági célú épületeinek felújítását, bővítését is tervezi.

Kotormán István, a Lindab fejlesztési és oktatási vezetője hangsúlyozza: "A termelésre ható és az azt befolyásoló környezeti tényezők között az épületek minőségének és kialakításának alapvető jelentősége van, így legyen szó új építésről vagy felújításról, az elsődleges szempont minden esetben a funkció. A technológiának követnie kell a gazdálkodók igényeit a méret, a szakmai szabványok és az aktuális jogszabályok tekintetében is, tehát megvalósítását tekintve rugalmas megoldást kell nyújtania. Fontos továbbá, hogy az új, vagy a megújuló létesítmények hosszú távon is gazdaságos megoldást képviseljenek. Az általunk kínált acél könnyűszerkezetes építési technológia ezeket az előnyöket ötvözi, amellyel versenyképesebbé tehetők a már meglévő, hagyományos technológiával készült épületek is." A régóta piacon lévő és jól bevált Lindab Systemline csarnokrendszer kb. 1000 m2 feletti épületek, míg az újonnan fejlesztett Lindab SBS Maxi épület-rendszer kb. 250-2000 m2 alapterületű, tűzihorganyzott acél anyagú csarnokok, épületek létrehozását teszik lehetővé igen versenyképes áron, gyorsan és a hagyományos építkezéssel szemben jóval egyszerűbben. A hőszigetelt Lindab csarnokok standard kialakítása Lindab szendvicspanelből áll vagy kétrétegű trapézlemezes, helyszínen szerelt megoldással. A Lindab nagyszámú referenciái és a különböző funkciókra (gabonatároló, állattenyésztés, lovarda és géptároló) előre kidolgozott mintaépületei jelentős segítséget nyújtanak a gyors tájékozódásban mindazoknak, akik új épület létrehozását, vagy már meglévő létesítményeik bővítését, esetleg átalakítását tervezik acél könnyűszerkezetes technológiával.


Egy hazai Lindab sikertörténet

A Lindab könnyűszerkezetes csarnokai nem csak időtálló és funkcióra optimált megoldást nyújtanak, de innovatív technológiájuknak köszönhetően hozzájárulnak a költségek csökkentéséhez is. A nyírtassi Técsy Lovarda tavaly átadott fedett csarnokának tetején és déli homlokzatán bevilágító burkolati elemek gondoskodnak a természetes fényellátásról, amely jelentős energia-megtakarítást is eredményez. A Lindab termékek további előnye, hogy bármely légköri viszonyok között megbízható védelmet jelentenek a csarnokokban tárolt berendezések számára. A nyírtassi lovardában a Lindab saját fejlesztésű filcbevonatos tetőlemezei kerültek beépítésre, amelyek megakadályozzák a tetőfedés alsó felületén keletkező párakicsapódást, amely vízcsepegés formájában károsíthatná az alatta lévő épületszerkezeteket, valamint az épületben tárolt anyagokat, berendezéseket is. A termékek aprólékos megtervezettségéből eredő nagyfokú kompatibilitásnak köszönhetően a közel 900 négyzetméteres Lindab Systemline csarnok építése kimagaslóan gyorsan befejeződött, így a sportág szezonális jellegét kiküszöbölő fedett lovarda hamar a lovas turizmus térségi fejlesztésének jelentős eszközévé válhatott.
A Lindabról


A skandináv érdekeltségű Lindab céget 1959-ben alapították, a svédországi Bastad városában. Az azóta világszerte érdekeltségekkel bíró nemzetközi cégcsoport építőipari termékeket és épületrendszereket fejleszt, gyárt és forgalmaz finomacéllemezből a Profil és Ventiláció üzletágakban. A Lindab 5000 alkalmazottat foglalkoztat a világ 30 országában. A Lindab hazánkban az első cég volt, amely a vékonyfalú horganyzott acél alapanyagú, könnyűszerkezetes építési anyagokat a hazai követelményeknek és műszaki előírásoknak megfelelő, komplett rendszerben kínálta. A cég ma már több mint 10 000 négyzetméteren folytat gyártótevékenységet. Az 1992-es alapítást követő töretlen fejlődés tette lehetővé, hogy a Lindab Magyarország a közép-kelet-európai régió központja, kereskedelmi és fejlesztési motorja lett.

www.lindab.hu


2014.03.14.

Lindab HírekLindab CADLindab Tervezői portálLindab Lindab felújításLindab MárkakereskedőkKereskedő keresésLindab Termékek


Kapcsolodó termékek:
 

Hirdetés

- Lindab hírek:


Lindab - Lindab Őszi Akció
Lindab Őszi Akció 2019.09.06.
A Lindab Kft. 20%-os Őszi Akciót hirdet lakossági termékeiből

Az őszi lakásépítés és tetőfelújítási munkálatok támogatása érdekében a Lindab Kft. az alábbi termékekre hirdeti meg kedvezményes akcióját:

Lindab - Lindab könnyuszerkezetes acél csarnokok különleges, egyedi igényekhez igazított megoldások
Lindab könnyuszerkezetes acél csarnokok különleges, egyedi igényekhez igazított megoldások 2019.06.11.
További információk:
+36 23/531-300
info.profil@lindab.com
csarnok.lindab.hu

Lindab - Megnyertük a Business Superbrands 2019 díjat
Megnyertük a Business Superbrands 2019 díjat 2019.06.11.
A magyarországi Lindab Kft elnyerte a Business Superbrands 2019 díját (B2B)!

A Superbrands a széles nagyközönség számára is ismert, a magas minőséget szimbolizáló védjegy, a nemzetközi program keretében a legkiválóbb fogyasztói és üzleti márkák részesülnek díjazásban.

Lindab - Szellőztetés és beltéri komfort a jövőben
Szellőztetés és beltéri komfort a jövőben 2019.04.08.
Ebben a posztban elolvashatják, hogy véleményünk szerint, hogy alakul a szellőztetés a jövőben.

Lindab - 60 éves az egyszerű építés
60 éves az egyszerű építés 2019.03.08.
Az elmúlt 60 év mérföldkövei!

A Lindab alapítói 1959. február 6-án AB Lidhults Plåtindustri néven, egy kis bádoglemez-gyártó műhely működését indította el Lage Lindh és Valter Persson, a svédországi Lindhultban.

Lindab - Szendvicspanel kínálat
Szendvicspanel kínálat 2019.03.07.
Új termékekkel bővült a Lindab szendvicspanel kínálata!

Az új PIR MAX töltetű tetőpanel 120-160 mm vastagságban áll rendelkezésre és a fejlesztésnek köszönhetően az U érték kedvezőbb, mint a hagyományos PIR töltet esetében.

Lindab - ZC gerenda kínálat bővítése
ZC gerenda kínálat bővítése 2019.02.08.
A Z és C gerenda kínálatunkat a piaci igényekhez igazítva öt, új méretű gerendával kibővítettük!

Örömmel jelentjük be, hogy a Z és C gerenda kínálatunkat a piaci igényekhez igazítva öt, új méretű gerendával kibővítettük!

Lindab - Szakmai képzések 2019
Szakmai képzések 2019 2018.12.07.
A 2019-es szakmai oktatásainkról már most tájékozódhat.

Lindab Kft. szeretne hozzájárulni partnerei munkájának sikeréhez és szakmai fejlődéséhez, ezért 2019-ben is folyamatosan szervezünk kereskedői és kivitelezői oktatásokat.

Lindab - Leginnovatívabb szabadalmaink
Leginnovatívabb szabadalmaink 2018.11.13.
Az egyszerűbb és energiahatékony megoldásokat szem előtt tartva folyamatosan előremutató szabadalmaztatott technológiákat fejlesztünk és mutatunk be.


Lindab - Lindab Színakció 2018
Lindab Színakció 2018 2018.11.13.
2018. október 15 – december 20-ig.

Az őszi akció után az év hátralévő hónapjaiban, tovább folytatjuk a Lindab Színakciót, mely az alábbi termékekre érvényes:

  • Komplett Rainline® ereszcsatorna rendszer (csak félkör szervényű csatornákra)
  • Seamline síklemezek – FOP-CO és COIL
  • Oldalfali trapézlemez és cserepeslemez
  • Tető- és falprofilok

Lindab - Minősített lépés a fenntarthatóság felé
Minősített lépés a fenntarthatóság felé 2018.10.10.
A Lindab megfelelt a legmagasabb szintű követelményeknek mely által a Lindab Safe és Lindab Safe Click légcsatornarendszerek immáron rendelkeznek Eurovent minősítéssel.

Lindab - Integrált tűzvédelem
Integrált tűzvédelem 2018.10.10.
A technológiai előnyök kihasználásával a tűzvédelem reaktív műveletből, aktív védelemmé alakítható.

​A tűzesetek okozta károk emberi életekben, személyi sérülésekben és gazdasági károkban mérhetők. Megfelelő aktív védelemmel megőrizhetjük épületeink értékét és életeket óvhatunk meg.

Lindab - A Lindab ismét emeli a szintet!
A Lindab ismét emeli a szintet! 2018.10.09.
Légcsatorna-hálózat EUROVENT minősítéssel

A Lindab Safe kör keresztmetszetű szellőztetőrendszer a világon elsőként szerezte meg a nemzetközi EUROVENT minősítést légcsatorna-hálózatok légtömörségére és szilárdságára vonatkozóan. Ez azt is jelenti, hogy Ön biztos lehet abban, hogy a termék "D" légtömörségi osztálya és a minősége garantált.

Lindab - Szögletes ereszcsatorna rendszer a Revithez
Szögletes ereszcsatorna rendszer a Revithez 2018.10.09.
A Lindab szögletes ereszcsatorna rendszer BIM elemei letölthetők!

A Revit felhasználók már letölthetik a Lindab szögletes ereszcsatornáit is és vele együtt rendszer- és terméktámogatást is találnak. Minden file megfelelő bekategorizálással jelent meg: színek NCS és RAL kódokkal, illetve a BIM kézikönyv további hasznos információkat tartalmaz.

Lindab - Lindab Őszi Akció 2018
Lindab Őszi Akció 2018 2018.09.05.
2018. szeptember 3-tól október 13-ig!

Ha Ön tetőfelújításban gondolkodik vagy most épít, akkor a Lindabnál jó helyenjár! Eredeti, megbízható svéd minőség, több évtizedes tapasztalattal!

Lindab - Tetőrendszerek - sokkal több mint védelem!
Tetőrendszerek - sokkal több mint védelem! 2018.08.03.
A sok eső növeli a minőségi tetőrendszerek iránti keresletet, de ugyanakkor lehetőséget teremt új, intelligens megoldások kialakítására is.

Lindab - Versenyelőny Lindab csarnokkal!
Versenyelőny Lindab csarnokkal! 2018.07.10.
Versenyelőnyt jelenthetnek a gazdáknak a Lindab termékeiből épült terménytárolók.

Egy mezőgazdasági vállalkozás megbízására 5000 tonna tárolókapacitású magtár épült Ópusztaszeren. A kivitelező Bavas Bau Kft. vezetőjét, Bagdán Ákost kérdeztük az épület különleges műszaki megoldásairól és a Lindabbal való kapcsolatáról.

Lindab - Megújult Lindab weboldalak
Megújult Lindab weboldalak 2018.05.08.
Mezőgazdasági csarnok a gyártótól igazi szakembereknek!

A Lindab csarnokaiban megbízhat egészen kutatás-fejlesztéstől és tervezéstől a gyártáson és a szállításon keresztül a szerelésig és az értékesítés utáni szolgáltatásokig. A teljes csarnoképítés a mi kezünkben van, hogy ügyfeleink elégedettek legyenek!
http://csarnok.lindab.hu http://szelloztetes.lindab.hu http://felujitas.lindab.hu

Lindab - Lindab Tavaszi Akció 2018
Lindab Tavaszi Akció 2018 2018.05.04.
2018. április 2-től május 18-ig!

Ha Ön tetőfelújításban gondolkodik vagy most épít, akkor a Lindabnál jó helyen jár! Eredeti, megbízható svéd minőség, több évtizedes tapasztalattal!

Lindab - Vegyes építésű csarnokok, Lindab burkolati rendszerrel
Vegyes építésű csarnokok, Lindab burkolati rendszerrel 2018.03.21.
360 m2-es gabonatárolót építtetett Bogácson a Hór-Agro Zrt, a kivitelezéssel a Bavas Bau Kft-t bízták meg, amely a térségben a Lindab termékek forgalmazója és csarnokaihoz is - a saját készítésű tartószerkezetek mellett - csak a Lindab termékeit használja. A cég vezetőjével, Bagdán Ákossal beszélgettünk a részletekről és a Lindabbal való együttműködés előnyeiről.