Wienerberger

Akár 30%-kal több fűtési energia takarítható meg ezzel a módszerrel
2023.11.13.


Ma már az emberek nagy része tisztában van azzal, hogy egy jól szigetelt lakás vagy ház nemcsak komfortérzetet biztosít a hideg téli vagy forró nyári napokon, de a jól megválasztott anyagoknak köszönhetően a rezsiköltségeken is jelentős megtakarítás érhető el. Azt viszont már kevesebben tudják, hogy a megfelelő szigetelés nemcsak a nyílászáróknál, a padlónál és a tetőnél, de a falazatnál is épp ugyanolyan fontos, hiszen a házunk falán a fűtési energia majd 50%-a veszik el. Ebben pedig sokkal nagyobb szerepe van a téglának, mint elsőre hinnénk.




Az őszi hónapok beköszöntével a nappalok rövidülnek, az éjszakák pedig hűvösebbé válnak, ami arra emlékeztet minket, hogy itt az ideje felkészülni a hideg hónapokra és a fűtési szezonra. Sajnos mindez megnövekedett energiafogyasztással is jár, azonban egy jól megtervezett falszerkezetű és ezáltal jól szigetelő otthon jelentős megtakarítást eredményezhet a rezsiszámlákon.

Hogy megértsük, miért fontos a hővédelem a falazóelemek esetén, vizsgáljuk meg, hogyan oszlik meg egy átlagos családi házban a hőveszteség. A nyílászárókon az energia 10-25, a tetőn 15-25, a padlón 12-20%-a is elillan, míg a ház falán keresztül akár 20-35% fűtési, vagy hűtési energia is távozhat. Ezért kulcsfontosságú, hogy már a ház tervezésénél gondolni kell a megfelelő tégla kiválasztására.

Innovatív téglával a magas rezsiszámlák ellen

A Wienerberger és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem által közösen kifejlesztett Porotherm X-therm innovatív belső szerkezetének köszönhetően akár 50%-kal jobb hőszigetelő képességgel rendelkezik a hagyományos téglákhoz képest. Az X alakú bordaszerkezet különleges kialakítása lassítja a hő áramlását a téli és nyári hónapokban egyaránt. Használatával olyan egyrétegű falazat építhető, amely akár kiegészítő külső hőszigetelés nélkül is képes a legkorszerűbb épületenergetikai elvárások teljesítésére.



Télen házunk falán a fűtési energia
kb. 50 %-a veszik el a második a 30 %-os


A falszerkezet hőszigetelő képességének minimum
30%-át a tégla adja


A jó hőszigeteléssel rendelkező fal titka nemcsak a megfelelő téglában, hanem az innovatív falazási mód alkalmazásában is rejlik, melyek a pénztárca mellett és a környezetre is jó hatással vannak. A falazáskor a téglák közé kerülő kötőanyag más hőszigetelő-képességgel rendelkezik, mint a kerámia, így hőhidak alakulnak ki a megépített falban. Ám míg a hagyományos habarccsal 10 sor magas fal esetén 5% felületen alakítunk ki hőhidat, ez a Porotherm Rapid technológia alkalmazásával akár 0,4%-ra csökkenthető.

Ráadásul a Rapid technológiával jelentősen, akár 98 százalékkal csökkenthető a víz- és a kötőanyagok felhasználása is. Emellett a kivitelezési munka hossza is lerövidül: egy 100 négyzetméteres családi ház falazata akár 13 nap alatt elkészíthető, ezzel szemben a tradicionális habarcsos technológiával ez csaknem egy hónapba telik.

További információ: https://www.wienerberger.hu/termekek/porotherm-falazat/porotherm-x-therm-tegla.html



Wienerberger

További részletek és termékinformációk:
www.wienerberger.hu


Wienerberger-ről

A Wienerberger Magyarország a nemzetközi Wienerberger csoport tagja. Az anyavállalatot Bécsben alapították 1819-ben, mely mára a világ egyik legnagyobb téglagyártójává nőtte ki magát, első helyen áll a homlokzatburkoló téglák gyártásában, és vezető pozíciót foglal el a kerámia tetőcserép gyártása terén Európában. Összesen 28 főként európai országban, valamint a Indiában, az USA-ban, Kanadában van jelen a társaság. A cégcsoport világszerte 19 000 alkalmazottat foglalkoztat és 216 gyártóhellyel rendelkezik. A Wienerberger magyarországi leányvállalatát 1990-ben azzal a szándékkal alapította, hogy technológiai rendszereit és termékeit egész Kelet-Közép-Európában helyi gyártás révén honosítsa meg. Mára a társaság a magyar építőanyag-piac kiemelkedő szereplőjévé vált. A magyarországi csoport termelése jelenleg nyolc helyszínen zajlik, a hazai foglalkoztatottak száma pedig már megközelíti az ezer főt.


2023.11.13.

Wienerberger HírekWienerberger csomópontokWienerberger KiadványokWienerberger Műszaki szaktanácsadásWienerberger PartnerkeresőWienerberger Termékek


Kapcsolodó termékek:
 
Hirdetés
Wienerberger hírek:


    Like all websites, eptar.hu uses cookies for better and safer operation.       More information