Akár 30%-kal több fűtési energia takarítható meg ezzel a módszerrel
2023.11.13.

Ma már az emberek nagy része tisztában van azzal, hogy egy jól szigetelt lakás vagy ház nemcsak komfortérzetet biztosít a hideg téli vagy forró nyári napokon, de a jól megválasztott anyagoknak köszönhetően a rezsiköltségeken is jelentős megtakarítás érhető el. Azt viszont már kevesebben tudják, hogy a megfelelő szigetelés nemcsak a nyílászáróknál, a padlónál és a tetőnél, de a falazatnál is épp ugyanolyan fontos, hiszen a házunk falán a fűtési energia majd 50%-a veszik el. Ebben pedig sokkal nagyobb szerepe van a téglának, mint elsőre hinnénk.




Az őszi hónapok beköszöntével a nappalok rövidülnek, az éjszakák pedig hűvösebbé válnak, ami arra emlékeztet minket, hogy itt az ideje felkészülni a hideg hónapokra és a fűtési szezonra. Sajnos mindez megnövekedett energiafogyasztással is jár, azonban egy jól megtervezett falszerkezetű és ezáltal jól szigetelő otthon jelentős megtakarítást eredményezhet a rezsiszámlákon.

Hogy megértsük, miért fontos a hővédelem a falazóelemek esetén, vizsgáljuk meg, hogyan oszlik meg egy átlagos családi házban a hőveszteség. A nyílászárókon az energia 10-25, a tetőn 15-25, a padlón 12-20%-a is elillan, míg a ház falán keresztül akár 20-35% fűtési, vagy hűtési energia is távozhat. Ezért kulcsfontosságú, hogy már a ház tervezésénél gondolni kell a megfelelő tégla kiválasztására.

Innovatív téglával a magas rezsiszámlák ellen

A Wienerberger és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem által közösen kifejlesztett Porotherm X-therm innovatív belső szerkezetének köszönhetően akár 50%-kal jobb hőszigetelő képességgel rendelkezik a hagyományos téglákhoz képest. Az X alakú bordaszerkezet különleges kialakítása lassítja a hő áramlását a téli és nyári hónapokban egyaránt. Használatával olyan egyrétegű falazat építhető, amely akár kiegészítő külső hőszigetelés nélkül is képes a legkorszerűbb épületenergetikai elvárások teljesítésére.



Télen házunk falán a fűtési energia
kb. 50 %-a veszik el a második a 30 %-os


A falszerkezet hőszigetelő képességének minimum
30%-át a tégla adja


A jó hőszigeteléssel rendelkező fal titka nemcsak a megfelelő téglában, hanem az innovatív falazási mód alkalmazásában is rejlik, melyek a pénztárca mellett és a környezetre is jó hatással vannak. A falazáskor a téglák közé kerülő kötőanyag más hőszigetelő-képességgel rendelkezik, mint a kerámia, így hőhidak alakulnak ki a megépített falban. Ám míg a hagyományos habarccsal 10 sor magas fal esetén 5% felületen alakítunk ki hőhidat, ez a Porotherm Rapid technológia alkalmazásával akár 0,4%-ra csökkenthető.

Ráadásul a Rapid technológiával jelentősen, akár 98 százalékkal csökkenthető a víz- és a kötőanyagok felhasználása is. Emellett a kivitelezési munka hossza is lerövidül: egy 100 négyzetméteres családi ház falazata akár 13 nap alatt elkészíthető, ezzel szemben a tradicionális habarcsos technológiával ez csaknem egy hónapba telik.

További információ: https://www.wienerberger.hu/termekek/porotherm-falazat/porotherm-x-therm-tegla.html



Wienerberger

További részletek és termékinformációk:
www.wienerberger.hu


Wienerberger-ről

A Wienerberger Magyarország a nemzetközi Wienerberger csoport tagja. Az anyavállalatot Bécsben alapították 1819-ben, mely mára a világ egyik legnagyobb téglagyártójává nőtte ki magát, első helyen áll a homlokzatburkoló téglák gyártásában, és vezető pozíciót foglal el a kerámia tetőcserép gyártása terén Európában. Összesen 28 főként európai országban, valamint a Indiában, az USA-ban, Kanadában van jelen a társaság. A cégcsoport világszerte 19 000 alkalmazottat foglalkoztat és 216 gyártóhellyel rendelkezik. A Wienerberger magyarországi leányvállalatát 1990-ben azzal a szándékkal alapította, hogy technológiai rendszereit és termékeit egész Kelet-Közép-Európában helyi gyártás révén honosítsa meg. Mára a társaság a magyar építőanyag-piac kiemelkedő szereplőjévé vált. A magyarországi csoport termelése jelenleg nyolc helyszínen zajlik, a hazai foglalkoztatottak száma pedig már megközelíti az ezer főt.


2023.11.13.
Porotherm DRYFIX extra kinyomó ...

Porotherm DRYFIX extra kinyomó ...

Általános pur-hab pisztoly Dryfix extra habhoz.

Porotherm Béléselem 60/10

Porotherm Béléselem 60/10

Kerámia kiegészítő béléstest, 225-700 cm, Porotherm födém ...

CIENNA

CIENNA

Homlokzati tömör burkoló tégla Téglavörös-fehér szín, kézi ...

DRESDEN

DRESDEN

Homlokzati üreges klinker tégla Antracit szín, gépi készítésű, sima ...

Porotherm 30 Sarok Rapid tégla

Porotherm 30 Sarok Rapid tégla

Sarkok kialakításához tervezett 30 cm-es csiszolt tégla vékonyrétegű ...

AGORA ZILVERGRIJS SAROKLAPKA

AGORA ZILVERGRIJS SAROKLAPKA

Homlokzati burkoló saroklapka Szürke szín, kézi vetésű, rusztikus ...

Hirdetés
Wienerberger hírek:


    Like all websites, eptar.hu uses cookies for better and safer operation.       More information