A VELUX vállalat bemutatja újgenerációs fénycsatornáit

A helyiségekbe jutó fény maximalizálásával egyszerűbbé válik a modern enteriőrök kialakítása, és növelhető az aktívan használt élettér.

A természetes fény mennyisége jelentősen befolyásolja az otthonnal és a különböző helyiségekkel kapcsolatos érzelmeinket. A tudatalattink ugyanis folyamatosan azokba a szobákba irányít minket, ahol az éppen aktuális tevékenységeinkhez - legyen szó főzésről vagy olvasásról - a legoptimálisabb a beáramló napfény mennyisége. Éppen ezért az ablaktalan helyiségek jellemzően kihasználatlanok, és így csökken az aktívan használt élettér. A VELUX vállalat fénycsatornái viszont képesek természetes módon biztosítani a fényt azokban a helyiségekben is, ahol eddig csak a mesterséges világítás jelentette az egyetlen megoldást.




Eredendően a napszakok váltakozása szabályozza belső óránk működését, a természetes fényviszonyok változásával együtt pedig eltérő módon érzékeljük környezetünket. Ennek megfelelően a délelőtti és délutáni órákban, amikor tevékenyek vagyunk, csak a napfényes szobákban érezzük igazán jól magunkat. Ilyenkor igyekszünk távol tartani magunkat az ablaktalan helyiségektől, amelyeket a napfény hiánya miatt egyébként is kisebbnek látunk a valós méretüknél, így viszont csökken az aktívan használt élettér.

Az aktuális belsőépítészeti trendek is ezen kívánnak változtatni, amelyeknek fontos célkitűzése a helyiségekbe jutó természetes fénymennyiség maximalizálása. Ennek racionális magyarázata a mesterséges világítás miatti áramfogyasztás csökkentése, és így a környezeti terhelés visszaszorítása. A napfény ugyanakkor fontos "dekorációs" elem, ami optikailag növeli a teret, és karaktert ad a helyiségeknek.



Ablaktalan helyiségek természetes megvilágításban

Az ablaktalan helyiségekben kiváló megoldást jelent a VELUX fénycsatorna, ami egyszerre oldja meg a világítás és a természetes fénymennyiség problémáját. A VELUX fénycsatorna minden olyan helyiségbe ajánlható, amely közvetlenül nem határos a tetővel, és amelyben nyílászárók beépítésére nem volt lehetőség. Általa jelentősen növelhető a természetes fénymennyiség a fürdőszoba, az előszoba, a gardrób, a háztartási helyiség vagy a lépcsőház helyiségeiben is. Jellemzően az egyszintes, ún. mediterrán stílusú házakban, illetve a családi vagy társasházak legfelső szintjein találhatók ezek a napi életvitel szempontjából kisebb használati értékkel bíró terek, amelyekben a fénycsatorna jó szolgálatot tehet.



Az egyedülálló Edge Glow megoldással kialakított belső bura, a szórótest éle mentén futó, átlátszó üveggyűrűnek köszönhetően jobban szórja a fényt, és a villanykörtéknél természetesebb, dinamikusan változó fényhatást nyújt.


A lakótér optikai növelése

A természetes fénynek köszönhetően tágasabbá és barátságosabbá válnak a terek, így egyszerűbb a berendezés kiválasztása és a kívánt stílusú enteriőr megvalósítása. Különösen igaz ez a modern, minimalista stílusú otthonok esetében, ahol a lakótér kialakításának elsődleges szempontja minden rendelkezésre álló terület hasznosítása, illetve azok fizikai és optikai növelése. A fénycsatorna ilyenkor egyszerre funkcionális és dekorációs kiegészítő, hiszen mindössze azzal, hogy szabad utat ad a napfénynek, lehetővé teszi olyan színtónusok, mélységek megjelenítését, ami mesterséges megvilágítással nem megvalósítható.

A VELUX fénycsatornák beépítése gyors, a fénytovábbító cső pedig bárhol alkalmazható, ahol a plafon és a tetősík közötti távolság nem haladja meg a 6 métert. Akkor sem kell lemondani az előnyeiről, ha a padlás nehezen megközelíthető, ugyanis a cső akár kívülről is szerelhető.

www.velux.hu


A VELUX Magyarország Kft-ről


A VELUX az építőanyag-ipar egyik vezető világmárkája és vállalata, amely kínálatát közel 40 országban értékesíti. A cégcsoport 11 országban rendelkezik gyártóegységekkel, közöttük Magyarországon, Fertődön, amely a régió egyik legnagyobb munkaadója. A VELUX Magyarország Kft. 1986 óta van jelen a hazai piacon - a 300 legnagyobb profitú vállalat egyike. Piacvezetőként élen jár az innovatív, ugyanakkor energiatakarékos és környezetbarát termékek bevezetése terén. A cég célja, hogy termékeivel - melyek a tetőn keresztül természetes fénnyel és friss levegővel látják el az épületeket - minőségi lakóterek és munkahelyek jöjjenek létre, újításain keresztül lehetővé téve azok energiagazdaságos kialakítását is.

További részletek: www.velux.hu



2016.03.30.

VELUX HírekVELUX csomópontokVELUX ÁrjegyzékVELUX ProspektusokVELUX Kereskedő partnerekVELUX Termékek


Kapcsolodó termékek:
 
Hirdetés
Velux hírek:


    Like all websites, eptar.hu uses cookies for better and safer operation.       More information