LindabA Lindab termékeknek köszönhetően milliók süthetik a pecsenyéjüket

A Lindab szendvicspaneljeinek, szelemenjeinek, trapézlemezeinek, ereszcsatornáinak felhasználásával épültek kacsanevelésre alkalmas csarnokok Hajdúnánáson az ország egyik legnagyobb hústermelőjének megbízásából.

A Tranzit-Ker Zrt. elsősorban sovány víziszárnyasok tenyésztésével foglalkozik. A területen elért részesedése húsliba területén 50 százalék, míg pecsenye kacsából 20-25 százalék. Évente több millió libát és kacsát nevelnek, ezekből évente 30.000 tonna élőállatot dolgoznak fel. A hazai mellett olyan, különösen magas igényeket támasztói külföldi piacokra is, mint pl. a német, az osztrák, a kanadai vagy éppen a japán. Ötven telepükön folyik a szigorúan GMO mentes tartás és tenyésztés, az önöké Kelet-Európa legnagyobb víziszárnyas-keltetője. Most két új istállót - szaknyelven víziszárnyas tartóteret - építtettek önerőből Hajdúnánás Csiszártelepén. Az impozáns adatok arra engednek következtetni, hogy tudhatnak valamit az állattenyésztésről. Éppen ezért feltételezhető, hogy igen komoly minőségi elvárásaik voltak az új csarnokokkal kapcsolatban, ráadásul 100 százalékos családi vállalkozásként az is alapos megfontolás tárgya lehetett, hogy mire költik a pénzüket.


A mezőgazdaságban nem csupán a növénytermesztés rizikós szegmens - mondja Vadai Norbert, a Tranzit-Ker Zrt. műszaki előadója, aki a projekt felelőseként menedzselte a beruházás megvalósítását, tudniillik az állattartásban is nagyon sokféle szabályt kell betartani a kockázatok kiküszöbölése érdekében. A tartótelepként funkcionáló csarnok tehát nem egyszerűen egy épület, egy istálló, hanem szinte olyan, mint egy inkubátor. Intelligens rendszer, amelyben számítógépek vezérlik és ellenőrzik a levegő megfelelő hőmérsékletét, páratartalmát, minőségét biztosító bonyolult gépészetet, a világítási apparátust, a szellőztetést stb. Igen érzékeny, sérülékeny növendékek és természetesen kifejlett szárnyasok számára kell megteremteni az állatjóléti elvek maximális betartásával a higiénikus, fertőzésmentes és "kényelmes" környezetet, amely a megfelelő fejlődésük egyik alapfeltétele Nem is beszélve a gondozókról, akiknek szintén tisztességes és az egészségüket nem fenyegető munkahely dukál. Mivel ezt valóban csak a legkorszerűbb építészeti technológiákkal lehet megvalósítani, a Nyak-Ép Kft. tenderünkre beadott ajánlatát választottuk, amely a terveket saját gyártású tartószerkezete és a Lindab termékeinek együttes alkalmazásával ígérte megvalósítani."Milyen különleges műszaki kihívásokat rejtett ez a megvalósítás?" - kérdezem Nyakas Gábort, a Nyak-Ép tulajdonos-ügyvezetőjét.

Az egyenként 1200 m2 alapterületű csarnokok paraméterei, azaz a 14 méteres fesztávolság és a hat méteres gerincmagasság nem jelentenek különösebb kihívást a könnyűszerkezetes építészet számára. Ennek ellenére több olyan dolog is volt, amelyekre különös hangsúlyt kellett fektetnünk. A hőszigetelésre, a tökéletes légzárásra, valamint arra, hogy a Norbert által már említett gépészeti egységek számára kialakítsuk a fogadóhelyeket. Az új csarnokok tető fedését a LINDAB Kft. LTP 45 típusú antikondenzációs termékével oldottuk meg. Annál a másik négy istállónál, ahol csak a tetőhéjazat cseréjét végeztük el megközelítőleg 5000 m2-en, 6 cm vastagságú. PIR hab töltetű, szigetelt panelfedést alkalmaztunk.

Az épületben télen fűtés nyáron viszont a - hőguta elkerülése végett - hűtés történik. A temperálás hatékonysága és az energiamegtakarításra való törekvés is professzionális hőszigetelés alkalmazását feltételezi. Hogyan oldották meg ezt?

A Lindab szendvicspaneljével. Ennek az a lényege, hogy két ún. acéllemez - vagy ahogyan a szakzsargonban mondják -, fegyverzet fogja közre a hőszigetelő anyagot. Ezek - miként a Lindab termékei általában - tűzihorganyzott, svédacél alapanyagból készülnek. Felületüket pedig olyan speciális bevonattal borítják, amely megakadályozza a korróziót. Statikai szempontból az a hatalmas előnyük, hogy - az acél tulajdonságaiból fakadóan - ezek a szendvicspanelek önhordó képességgel bírnak, nagyon jók a mechanikai mutatóik. Éppen ezért alkalmasak az olyan csarnokoknál, ahol nagy felületű térelhatárolókat kell kialakítani. Mi a 12 cm vastagságú, PIR habos változatot építettük be. Mivel ennek nagyon alacsony a hőáteresztési mutatója, a külső és a belső tér között csak minimális energiaátáramlás történik. Jóval kevesebbe kerül az optimális hőmérséklet fenntartása. Ugyanakkor azt is meg kell említenem, hogy a szendvicspanelekkel mind a tervezőknek, mind a kivitelezőknek nagyon egyszerű dolgoznia. Az előbbiek biztosak lehetnek abban, hogy a Lindab ezen termékei a teherbírás, az energetikai mutatók és a tűzállóság tekintetében tökéletesen megfelelnek a műszaki előírásoknak. Mi pedig, akik a szerelést végezzük, az előregyártottság magas foka miatt - tudniillik a cég biatorbágyi üzemében az általunk leadott méretezés szerint készülnek az elemek - gyorsan tudunk haladni.
A belső teret az ún. "koporsófedéses" technikával alakítottuk ki. Ez azt jelenti, hogy az oldalfalak esetében a szendvicspanelek a tartószerkezeten belülre kerültek, a felső rész pedig - amit úgy kell elképzelni, mint egy álmennyezetet - egy rövid szakaszon az oldalfalaknál a tető hajlásszögét követi, majd a talapzattal párhuzamos, vízszintes síkban fut végig. Természetesen ezt a felületet is a homlokzatnál használt szendvicspanelekből alkottuk meg. Ez azért is praktikus, mert így a tetőhéjazat, illetve a tartótér felső rétege között egy padlásszerű légrés keletkezik, amely jól kiszellőztethető, tisztán tartható, és a gépészethez szükséges bizonyos szerelvények pl. vezetékek számára is helyet biztosít.Amikor a víziszárnyasok tartására szakosodott mezőgazdasági vállalkozás munkatársa az új teleppel kapcsolatban azt hallja, hogy fém, fém és megint csak fém, nem fogja el szorongás?

Ha arra gondolok, hogy a magas páratartalom, illetve a guanóból a levegőbe kerülő anyagok valóban nem nevezhetők fémbarátnak, valóban elfogna az aggodalom. De a kivitelező szakemberei, továbbá a Lindab tanácsadói elmagyarázták, hogy ha szakszerű a szerelés, tehát nem sérül az önmagában is kiváló alapanyagot védő réteg, akkor se a víz, se - egy állattartó telep esetében mindig fontos - az ammónia nem juthat az acélhoz, így nem is indulhat meg a korrodációs folyamat. Meggyőzőek voltak persze a hosszú távú garanciák is meg a Lindab referenciái, amelyekből kiderült, hogy országszerte épülnek és sikerrel üzemelnek könnyűszerkezetes technológiával megvalósult, hasonló mezőgazdasági funkciójú csarnokok.
Viszont amikor ezekre a tükörszerűen sima, belső fémfelületekre nézek, ahol még a szendvicspanelek illesztései is tökéletesen kiegyenlítettek, akkor az jut eszembe, hogy egy hagyományos anyagokból épült - és most direkt használom a szót - istállót soha nem tudnánk ilyen könnyedén és alaposan tisztítani, mint itt ezeket a falakat. Nincs egy rés, nincs egy egyenetlenség, ahol féreg, kártevő, korokozó meg tudna telepedni. Ezt a két új épületet az év bizonyos szakaszaiban az ún. törzsállomány tartására használjuk. Ez azért fontos, mert 2007-től pekingi típusú pecsenyekacsa nevelésével foglalkozunk, ami évi mintegy nyolcmillió naposkacsa nevelését jelenti, melyek kizárólag saját törzsállományunktól származnak. Mivel ezek a szülőpárok az ilyen intenzívebb, zárt rendszerű termelésre kialakított törzstelepeinken - mint pl. ez a két új csarnok is - biztosítják a megfelelő számú tojást, tényleg úgy kell vigyáznunk rájuk, mint - hogy stílusos hasonlatot használjak - a hímes tojásra. Ha tehát új turnus érkezik, az első feladatunk a terem fertőtlenítése. No! Ilyenkor pl. nagyon örülök annak, hogy fém, fém, fém.
De van egy másik, az építkezés során szerzett, közvetlen tapasztalatból fakadó érvem is a könnyűszerkezetes technológia mellett. Itt, a Hajdúnánási Csiszártelepen adott volt hat épületünk, amelyben kacsát tartottunk. Ezt a mostani beruházást tulajdonképpen nem az állomány bővítése, hanem az egység működésének átstrukturálása indokolta. Az optimális módszer az, ha egy ún. előnevelő "dolgozik" három utónevelőre. A két új csarnokot úgy állítottuk a régebbiek mellé - amelyek közül négy vadonatúj Lindab tetőhéjazatot is kapott -,hogy két darab olyan egy plusz hármas blokk jöjjön létre, ahol az egységek együttese a leghatékonyabb szisztémát teszi lehetővé. Ez a kis szakmai kitérő azért volt indokolt, mert talán világossá válik belőle, hogy a beruházás megvalósításának időtartamára a helyszínen a teljes termelést le kellett állítnunk.
Képzelje el, hogy júliustól novemberig elkészült a két új csarnok, egy kisebb kiszolgáló épület a dolgozók és a tojásmosó számára, továbbá összesen 5000 négyzetméternyi tető újrafedése. Ha elképzelem, meddig tartott volna ez a hagyományos építési módokkal (lásd pl. száradási idők stb.), és mennyi bevételkiesést jelentett volna ez a gazdaságunknak, hát megint csak azt mondom, hogy fém.

Mi teszi lehetővé a kivitelezők részéről ezt a gyorsaságot?

Ny.G.
Talán nem szerénytelenség azzal kezdenem, hogy a szakértelem. A Tranzit-Kerhez hasonlóan mi is közel negyed százada vagyunk a piacon. Majdnem ilyen régi a kapcsolatunk a Lindabbal is. Annak idején az elsők között váltunk szakmai partnereikké - hogy azóta már a termékeik hivatalos forgalmazói is legyünk. Egy olyan világcégtől, amely a könnyűszerkezetes építési technológiák terén mindig az innovációiról, a minőségi termékeiről, a pontosságáról, a megrendelő kiszolgálásának rugalmasságáról és gyorsaságáról volt híres, bizony sokat lehetett tanulni. Ugyanakkor a Lindab filozófiája szerint a szakembereik mindig is fogékonyak a gyakorlatból érkező problémafelvetésekre, kihívásokra, amelyeket viszont mi tudunk közvetíteni a számukra. Nos, éppen ez a kooperáció, ez a rugalmasság a gyorsaság egyik fontos magyarázata. A Lindab termékei a tervezők számára eleve szerepelnek az ArchiCADben: könnyebb a tervezés. A műszaki paraméterek ismertek, sokaságuk jól rendszerezett formában hozzáférhető: sebesebb a számolás. Mivel maguk is csarnokrendszerekben gondolkodnak, ahol a csomóponti kialakításoktól az utolsó csavarig mindennek megvan a maga helye és szerepe, nagyon jól illeszthetőek a termékeik - mint ez az építkezés is mutatja -egyedi struktúrákhoz (pl. a tetők esetében régebbi építőanyagból készült épületekhez): kevesebb időt vesz igénybe az összeállítás. Mivel projekt-együttműködés zajlik, az árajánlattól a gyártáson keresztül a szállításig minden időben és pontosan történik: nincs késlekedés. A kiszállított termékek profi csomagolásban és precíz jelölésekkel érkeznek: elmaradnak a fennakadások. A szerelő azonnal tudja, mi hová való. Ráadásul egyszerűen integrálni is tudja azokat, mert a méretek tökéletesek: nem kell kompatibilitási problémáktól tartani. Ehhez az építkezéshez a Lindab szállította a szendvicspaneleket, a szelemeneket, a trapézlemezeket, a Rainline ereszcsatorna rendszert, és mindegyik passzolt.
Ezek egyenként mind a gyorsaságot szolgáló mozzanatok. Viszont ha összességében és összefüggéseikben tekintjük őket, egy olyan vállalat képe bontakozik ki, ahol nem csupán acélt kapunk a pénzünkért, hanem jelentős hozzáadott értéket is. Ez a tény pedig el kell, hogy gondolkodtassa azokat a beruházókat, akik rövid távú anyagi előnyök érdekében bizonytalan eredetű könnyűszerkezetes elemekből kívánnak építkezni, hiszen ezzel nagy kockázatot is vállalnak.
Ezzel szemben, amit mi ide a Tranzit-Kernek építettünk, az még ötven év múlva is csarnok! És nem kacsa, amit mondok!

Mit szól ehhez?

V.N.
Ezt több okból megnyugtató ismételten is hallani. Nem csupán azért, mert a mi beruházásunk teljes mértékben önerőből történt és - a jövőbe fektetvén - nem a legolcsóbb, hanem a legjobb megoldást kívántuk választani, hanem azért is, mert a két új csarnokba bonyolult és szofisztikált ún. okos-tartástechnológia rendszerek kerültek beépítésre, amelyek használata szintén hosszú távú elvárásokat támaszt az épülettel szemben. Ezen a tartótelepen a vázszerkezet, a falak, a belmagasság, a térkialakítás, a szigetelés, a hűtési és fűtési rendszerek, a kiszellőztetők, a ventillátorok, a fények, az érzékelő és vezérlő elektronika - és még sorolhatnám - tökéletes együttműködése, szimbiózisa biztosíthatja csak az uniós szabályoknak, az állatjóléti kritériumoknak és a gazdaságosságnak megfelelő baromfitartást.
Szinte általánosan ismert megállapítás, miszerint a stresszmentes környezetben nevelt állatok húsa ízletesebb. Prémium terméket pedig csak prémium infrastruktúrával lehet produkálni! Eddigi tapasztalataink pedig azt mutatják, hogy a Nyak-Ép és a Lindab közös produktuma a legjobb választás volt. Nézze meg ezeket az elégedett rucákat! A nyugodtságukkal, a természetes viselkedésükkel valójában nem ezt üzenik-e ők is?


Lindab További információk:
www.lindab.hu


A Lindabról


A skandináv érdekeltségű Lindab céget 1959-ben alapították, a svédországi Bastad városában. Az azóta világszerte érdekeltségekkel bíró nemzetközi cégcsoport építőipari termékeket és épületrendszereket fejleszt, gyárt és forgalmaz finomacéllemezből a Profil és Ventiláció üzletágakban. A Lindab 5000 alkalmazottat foglalkoztat a világ 30 országában. A Lindab hazánkban az első cég volt, amely a vékonyfalú horganyzott acél alapanyagú, könnyűszerkezetes építési anyagokat a hazai követelményeknek és műszaki előírásoknak megfelelő, komplett rendszerben kínálta. A cég ma már több mint 10 000 négyzetméteren folytat gyártótevékenységet. Az 1992-es alapítást követő töretlen fejlődés tette lehetővé, hogy a Lindab Magyarország a közép-kelet-európai régió központja, kereskedelmi és fejlesztési motorja lett.

www.lindab.huLindab HírekLindab CADLindab Tervezői portálLindab Profil ÁrlistaLindab ProspektusokLindab Termékek


Kapcsolodó termékek:
 


Hirdetés

Lindab hírek:


Lindab - Rainline Új csatorna színek!
Rainline Új csatorna színek! 2018.01.12.
A Lindab Rainline csatornák színválasztéka két új színnel bővült. Az Antracitmetál matt és a Grafitszürke árnyalatok már elérhetők!

Megváltozott a trend az elmúlt évek alatt. A korábbi vidám színek helyett mint például a piros és a zöld, a sötét és szürke árnyalatai kerültek előtérbe.

Lindab - A Lindab termékeknek köszönhetően milliók süthetik a pecsenyéjüket
A Lindab termékeknek köszönhetően milliók süthetik a pecsenyéjüket 2018.01.12.
A Lindab szendvicspaneljeinek, szelemenjeinek, trapézlemezeinek, ereszcsatornáinak felhasználásával épültek kacsanevelésre alkalmas csarnokok Hajdúnánáson az ország egyik legnagyobb hústermelőjének megbízásából.

Tranzit-Ker Zrt. elsősorban sovány víziszárnyasok tenyésztésével foglalkozik. A területen elért részesedése húsliba területén 50 százalék, míg pecsenye kacsából 20-25 százalék.

Lindab - Lindab Oktatások 2018
Lindab Oktatások 2018 2018.01.12.
A 2018-as szakmai oktatásainkról már most tájékozódhat.

A Lindab Kft. szeretne hozzájárulni partnerei munkájának sikeréhez és szakmai fejlődéséhez, ezért folyamatosan szervezünk oktatásokat 2018-ban is Biatorbágyon, az oktató központunkban.

Lindab - Lindabbal a csarnokszerkezet nem ismer határokat!
Lindabbal a csarnokszerkezet nem ismer határokat! 2018.01.08.
4600 m2-es logisztikai központ épült Tatabányán a Gelbmann Kft. megbízásából. A könnyűszerkezetes épület esetében alkalmazott, speciális műszaki megoldásokról, illetve a Lindab Systemline csarnokrendszerének jellegzetességeiről kérdeztük a Tartóterv Kft. ügyvezető tartószerkezet tervező mérnökét, Molnár Attilát.

Lindab - Clickelés a Lindabbal!
Clickelés a Lindabbal! 2017.12.04.
Gyors és gazdaságos tetőburkolás az SRP Clickkel. A mosonmagyaróvári lakóparkban közel 3000 négyzetméternyi tető került lefedésre keménylemezes síkfedéssel.

Lindab - A legnagyobb sebességi fokozatban a Lindabbal
A legnagyobb sebességi fokozatban a Lindabbal 2017.11.08.
A Central European Transport Kft. eddig bérelt épületben végezte kamionjainak javítását. Tavaly azonban úgy döntöttek, hogy önerőből saját szervizcsarnokot építtetnek Kecskemét ipari parkjában. Egy modern és tágas Lindab Systemline csarnokot.

Lindab - Lindab Őszi Akció
Lindab Őszi Akció 2017.10.05.
Új Lindab kedvezményekkel köszönt be az ősz!
2017. szeptember 11-től október 31-ig


A Lindab Kft. 2017. szeptember 11. és október 31. között nagyszabású őszi akcióval segíti a tetőt cserélők és felújítók döntését.

Lindab - Lindabbal a csarnokszerkezet nem ismer határokat!
Lindabbal a csarnokszerkezet nem ismer határokat! 2017.06.08.
4600 m2-es logisztikai központ épült Tatabányán a Gelbmann Kft. megbízásából. A könnyűszerkezetes épület esetében alkalmazott, speciális műszaki megoldásokról, illetve a Lindab Systemline csarnokrendszerének jellegzetességeiről kérdeztük a Tartóterv Kft. ügyvezető tartószerkezet tervező mérnökét, Molnár Attilát.

Lindab - Lágyságában kemény a PLX!
Lágyságában kemény a PLX! 2017.04.26.
Speciális összetételű tetőburkolati síklemezt fejlesztettek ki a Lindab mérnökei.

Szántó László, a SZÁNTÓ Fivérek és KOZMA Kft. ügyvezetője foglalta össze kérdésünkre a PLX-szel kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat.

Lindab - Lindab Tavaszi Akció
Lindab Tavaszi Akció 2017.04.26.
Színes tavaszi tetőválaszték Lindabtól

A Lindab Kft. 2017. április 18. és május 31. között nagyszabású tavaszi akcióval segíti a tetőt cserélők és felújítók döntését.

Lindab - Maradandót alkotni a Lindabbal
Maradandót alkotni a Lindabbal 2017.01.09.
Egy többszörösen kitüntetett bádogos mester tapasztalatai arról, hogyan alkalmazhatóak a Lindab termékei a templomtetők megépítésekor, felújításakor.

Lindab - Lindab Őszi Akció
Lindab Őszi Akció 2016.09.09.
Őszi tetőfelújítási kedvezmények a 25 éves Lindabtól

A Lindab Kft. 2016. szeptember 5. és október 15. között nagyszabású őszi akcióval segíti a tetőt cserélők és felújítók döntését.

Lindab - "A Lindab-csarnokok önmagukat is hirdetik"
"A Lindab-csarnokok önmagukat is hirdetik" 2016.07.06.
A könnyűszerkezetes építési technológiák mezőgazdasági alkalmazásáról beszél egy megvalósult magtár kapcsán a MATOPA-ART Építészeti Iroda Kft. vezetője.

Lindab - Pakson is bevált a Lindab SBS Maxi
Pakson is bevált a Lindab SBS Maxi 2016.05.05.
A Lindab SBS Maxi csarnokrendszeréből építtetett raktárakat az MVM Paksi Atomerőmű Zrt.

A tervezési-művezetői munkálatokat a Kern és Klenk Építészeti Bt. munkatársai végezték. A cég egyik vezetője, Klenk Csaba beszélt a megvalósításról.

Lindab - Egy korszerűbb magyar élelmiszer­termelésért a Lindab innovatív...
Egy korszerűbb magyar élelmiszer­termelésért a Lindab innovatív... 2016.04.12.
A For-Tész Szövetkezet harmadik hűtőházát építette fel az Akasztó és Kiskőrös közötti területen. A projekthez a Lindab Kft-től rendeltek magas profilú tetőlemezeket, alacsony bordás tetőlemezeket, sinus hullámlemezeket és szendvicspaneleket.

Régebbi hírek:
Lindab - "Már csak a Lindabbal dolgozom!"

"Már csak a Lindabbal dolgozom!"

2016.04.08.


Lindab - Lindab Tavaszi Akció

Lindab Tavaszi Akció

2016.04.04.


Lindab - Referencia - LEIER Üzletház, Győr

Referencia - LEIER Üzletház, Győr

2015.10.30.


Lindab - Újabb KKV-s fejlesztés valósult meg Lindab csarnokkal

Újabb KKV-s fejlesztés valósult meg Lindab csarnokkal

2015.10.29.


Lindab - Lindab Őszi Akció

Lindab Őszi Akció

2015.09.07.


Lindab - Lindab Tavaszi Akció

Lindab Tavaszi Akció

2015.04.09.


Lindab - Valós előny a Lindabbal pályázni a felújítási támogatásokra

Valós előny a Lindabbal pályázni a felújítási támogatásokra

2014.11.17.


Lindab - Elégedett beruházó, új tapasztalatokat szerzett kivitelező

Elégedett beruházó, új tapasztalatokat szerzett kivitelező

2014.09.15.


Lindab - Könnyűszerkezetes Lindab csarnokokban működik az ország egyik legmodernebb tehénistállója Fábiánsebestyénben

Könnyűszerkezetes Lindab csarnokokban működik az ország egyik ...

2014.08.06.


Lindab - Élelmiszertermelés, versenyképesség, Lindab csarnokok

Élelmiszertermelés, versenyképesség, Lindab csarnokok

2014.07.30.


Lindab - Lindab Tetőfelújítás

Lindab Tetőfelújítás

2014.07.08.


Lindab - 5 éven belül akár milliós nagyságrendben költene otthona felújítására a magyar

5 éven belül akár milliós nagyságrendben költene otthona ...

2014.07.08.


Lindab - Teljesítménynyilatkozat mintapéldák

Teljesítménynyilatkozat mintapéldák

2014.06.17.


Lindab - Egyrétegű trapézlemezes Lindab csarnokburkolatok tűzvédelmi jellemzői

Egyrétegű trapézlemezes Lindab csarnokburkolatok tűzvédelmi ...

2014.06.17.


Lindab - Időtálló, funkcióra optimalizált épületmegoldások a hazai kkv szektornak a Lindabtól

Időtálló, funkcióra optimalizált épületmegoldások a hazai kkv ...

2014.05.07.


Lindab - Mintegy 250 millió forintos beruházás keretében fejlesztette ki új tetőfelújítási termékcsaládját a Lindab

Mintegy 250 millió forintos beruházás keretében fejlesztette ki ...

2014.03.20.


Lindab - Állattartó épületeink mintegy 65%-a korszerűtlen

Állattartó épületeink mintegy 65%-a korszerűtlen

2014.03.14.


Lindab - Maximális siker az SBS Maxi csarnok

Maximális siker az SBS Maxi csarnok

2013.11.28.


Lindab - Fontos jogszabályi változások az építőiparban!

Fontos jogszabályi változások az építőiparban!

2013.10.11.


Lindab - Klasszikus elegancia, modern épületek

Klasszikus elegancia, modern épületek

2013.10.02.


Lindab - Lindab újdonságok, aktualitások a tűzvédelem területén

Lindab újdonságok, aktualitások a tűzvédelem területén

2013.08.14.


Lindab - Tudjuk, mi történik a fejünk felett? - 3 tipp, mire figyeljünk tetőfelújításnál

Tudjuk, mi történik a fejünk felett? - 3 tipp, mire figyeljünk ...

2013.07.04.


Lindab - Svéd acél, magyar találékonyság!

Svéd acél, magyar találékonyság!

2013.06.25.


Lindab - Modern, gazdaságos és hatékony felújítás középületekhez, kórházakhoz, szállodákhoz és irodaházakhoz

Modern, gazdaságos és hatékony felújítás középületekhez, ...

2013.05.29.


Lindab - Construline perforált falvázrendszer

Construline perforált falvázrendszer

2013.05.24.


Lindab - Új Lindab tető - gazdaságos felújítás, időtálló megoldás!

Új Lindab tető - gazdaságos felújítás, időtálló megoldás!

2013.04.26.


Lindab - Ki beszél legjobban "Lindabul"?

Ki beszél legjobban "Lindabul"?

2013.03.07.


Lindab - A terménytárolóktól a sertéshizlaldákig

A terménytárolóktól a sertéshizlaldákig

2013.03.01.


Lindab - A Lindab sport- és tornacsarnokai megmozgatják az építtetők fantáziáját

A Lindab sport- és tornacsarnokai megmozgatják az építtetők ...

2013.02.04.


Lindab - Klasszikus és patinás templomtetők modern technológiával

Klasszikus és patinás templomtetők modern technológiával

2012.10.25.


Lindab - Lindab szendvicspanel csarnok referencia - <br>ContiTech Csarnok

Lindab szendvicspanel csarnok referencia -
ContiTech Csarnok


2012.10.24.


Lindab - Lindab SBS és ArchiCAD tervezői nap

Lindab SBS és ArchiCAD tervezői nap

2012.10.02.


Lindab - Raktár, üzem, iroda, üzlet és egyéb épület Lindab könnyűszerkezettel

Raktár, üzem, iroda, üzlet és egyéb épület Lindab ...

2012.09.19.


Lindab - Komoly egészségkárosodással fenyegetnek elöregedő palatetőink!

Komoly egészségkárosodással fenyegetnek elöregedő palatetőink!

2012.07.05.


Lindab - Felújítás a Lindabbal - Nyereményjáték és speciális ajánlat

Felújítás a Lindabbal - Nyereményjáték és speciális ajánlat

2012.06.28.