Lindab A Lindab felújítási, tetőfedő, fal- és szerkezeti megoldásai

Mert amit az épülettulajdonosok csak sejtettek, tudniillik, hogy az a sokat emlegetett jövő egyszer csak elérkezik, az épület felújításra szorul.

Számos felújítási ok, esetleg meglévő funkcionális, műszaki probléma indokolhatja, hogy a felújítás megkezdése mellett döntsünk. A Lindab termékek, könnyűszerkezetes megoldások, komplett rendszerek széleskörű megoldást nyújtanak felújításokhoz minden épület típus és tetőtípus esetében, tekintse át melyik termék és alkalmazás miért előnyös, és mitől lehet megoldás akár az Ön számára is.

A családi házak koronája A Lindab Topline cserepeslemez-termékek minden tetőtípuson a cserép természetes megjelenését idézik. Kiválóan alkalmasak meglévő épületek felújítása esetén is - a tetőszerkezet megerősítése, akár a régi tetőburkolat elbontása nélkül is. Ebben az esetben külön megtakarítást jelent, hogy nem kell elszállítani a veszélyes hulladéknak minősülő palát. A Lindab cserepeslemezeknek számos változata áll az építtetők rendelkezésére, mérettől, formától, bevonattól, színtől függően választható ki az épülethez legjobban illeszkedő típus. Alkalmazásával a szélviharnak és a jégesőnek is ellenálló burkolatot kapunk. A tetőfedéshez kiválóan illeszthető a rendszerben kínált Rainline ereszcsatorna-rendszer és további kiegészítő elemek választéka (pl. tetőkibúvó, hóvágók, hófogók).

Tökéletes vízzárás korcolással - családi házak, társasházak, középületek, műemlékek
Lakó- és középületeken egyaránt tökéletes látványt és műszaki biztonságot nyújt a Lindab korcolt síklemezfedés. Az ún. PLX "lágy" acéllemezből helyszíni megmunkálással készített dupla állókorcos fedés összetett, tagolt, akár íves tetőformákon és homlokzaton is alkalmazható, míg a 2011-ben bevezetett "kemény" acéllemezből gyártósoron előállított SRP Click előkorcolt tetőprofil az egyszerűbb, sík tetőfelületeken biztosít nagyon gyors, egyszerű és esztétikus kivitelezést. A meglévő alátámasztó szerkezet megerősítése vagy esetleg teljes cseréje csak alapos szakmai felülvizsgálat alapján dönthető el.

A cég egyik legújabb fejlesztése a PLX Prémium síklemez. A speciális bevonatrendszerrel ellátott, egyedi termék ötvözi a könnyű alakíthatóságot, az esztétikus látványvilágot a korrózióval és a mechanikai hatásokkal szembeni ellenállósággal. Kis hőtágulás, kétoldali tűzihorganyzás (cinkbevonat), sokféle árnyalatú műanyag színbevonat és tökéletes vízzáróság jellemzi. Az anyag kiváló mechanikai tulajdonságai miatt különleges tetőformák (íves donga- vagy kupolafelületek, tagolt vagy felépítményekkel áttört tető) is építhetők belőle.

A lapostetők védelmezője - családi házak, társasházak, középületek
Speciális alkalmazást jelent a lapostetők renoválása és beázásának meggátolására a LindabRoof tetőfelújító rendszer Beépítésével alacsony hajlású, kéthéjú kiszellőztetett tetőszerkezet kerül megvalósításra. A tartószerkezet és a tetőfedés a Lindab acél termékek választékából egyedileg tervezhető, az átalakított, megszépített külső megjelenés mellett a kiegészítő födémszigeteléssel együtt jelentősen javítja a hasznos tér épületfizikáját, energetikai mutatóit is (télen a javított hőszigetelő képesség, nyáron az árnyékoló hatás, a hővédelem révén). A megoldás egyaránt alkalmazható blokkos vagy paneltechnológiával készült lakóépületek, vázas középületek vagy ipari csarnokok esetén is.

Ipari tetőburkolati rendszerek
Csarnokok, logisztikai épületek esetén nyújt nagyon gazdaságos tetőfelújítási lehetőséget a Lindab Coverline trapézlemezek bő választékú családja, amely profilmagasság és lemezvastagság függvényében jelentős fesztávok áthidalására alkalmas. A külső burkolat, illetve a Construline horganyzott acél tartószerkezeti elemekkel kiegészülve akár a teljes födém- és tetőszerkezet cseréjére tökéletes, gyors és biztonságos megoldást nyújt a rendszer.

Falfelújítások könnyűszerkezetes megoldással
Meglévő falszerkezetek homlokzati felújítására kínál javított műszaki és esztétikai értéket a Lindab könnyű acél tartóvázszerkezetre szerelt bevonatos acéllemez-termékek teljes választéka (trapéz- vagy sinusprofilok, tálcás falkazetták). A kiegészítő szálas hőszigeteléssel ellátott, kiszellőztetett homlokzatburkolattal jelentősen fokozhatók a falszerkezet hőtechnikai/energetikai jellemzői, az épület külső megjelenését is előnyére változtatva. A megoldás alkalmazható téglafalas, beton vagy meglévő könnyűszerkezetes falszerkezetek esetén is, természetesen a kiindulási feltételeknek megfelelő egyedi tervezés alapján.

Épületek bővítése emeletráépítéssel
Néhányszintes irodaépület vagy lakóház esetében a bővítés megvalósítható komplett új szint építése révén is. A Lindab könnyűszerkezetes termékei ilyenkor is tökéletes megoldást jelentenek. Ebben az esetben viszont statikai vizsgálatot igényel, hogy a megnövelt hasznos terheket a meglévő szerkezetek (alapozás, falazat, legfelső födém) biztonságosan megtartják-e. Ilyenkor ugyanis szükség lehet ezek megerősítésére. A Construline perforált külső falprofilokból álló, hőszigeteléssel kitöltött falpanel-vázak kiválóan alkalmasak függőleges teherhordó és/vagy térelhatároló főfalak kialakítására. A perforált gerincű acél profilok a hőhíd-hatást jelentősen lecsökkentik, ezáltal a szerelt falszerkezet hőszigetelő képessége számottevően javul. A falváz-rendszer homlokzati burkolata többféle változat közül választható: lehet szerelt jellegű (acél trapézlemez, kazettás burkolat, fa lapburkolat), dryvit jellegű vakolt vagy homlokzati téglaburkolat. A főfalakra Construline tűzihorganyzott profilokból készülhet magastető (rácsostartók kialakításával) vagy vízszintes lapostető (C-profilú födémgerendák révén). Mivel az emeletráépítés igen komplex műszaki feladat, már a kiindulásnál is szakember bevonására van szükség.

A Lindab szakemberei az Ön egyedi igényeinek megvalósítói
Ha tetőfelújítást, tetőjavítást, újrafedést vagy meglévő lapostetőre biztonságosabb, költséghatékonyabb magastetőt képzeltek el, esetleg épületbővítést- emeletráépítést terveznek, vagy éppen új, minőségi homlokzatot szeretnének, kérdéseikkel forduljanak a Lindab szakembereihez!


www.lindab.hu

2012.06.28.

Lindab HírekLindab CADLindab Tervezői portálLindab Lindab felújításLindab MárkakereskedőkKereskedő keresésLindab Termékek


Kapcsolodó termékek:
 

Hirdetés

Lindab hírek:


Lindab - Lindab Őszi Akció
Lindab Őszi Akció 2019.09.06.
A Lindab Kft. 20%-os Őszi Akciót hirdet lakossági termékeiből

Az őszi lakásépítés és tetőfelújítási munkálatok támogatása érdekében a Lindab Kft. az alábbi termékekre hirdeti meg kedvezményes akcióját:

Lindab - Lindab könnyuszerkezetes acél csarnokok különleges, egyedi igényekhez igazított megoldások
Lindab könnyuszerkezetes acél csarnokok különleges, egyedi igényekhez igazított megoldások 2019.06.11.
További információk:
+36 23/531-300
info.profil@lindab.com
csarnok.lindab.hu

Lindab - Megnyertük a Business Superbrands 2019 díjat
Megnyertük a Business Superbrands 2019 díjat 2019.06.11.
A magyarországi Lindab Kft elnyerte a Business Superbrands 2019 díját (B2B)!

A Superbrands a széles nagyközönség számára is ismert, a magas minőséget szimbolizáló védjegy, a nemzetközi program keretében a legkiválóbb fogyasztói és üzleti márkák részesülnek díjazásban.

Lindab - Szellőztetés és beltéri komfort a jövőben
Szellőztetés és beltéri komfort a jövőben 2019.04.08.
Ebben a posztban elolvashatják, hogy véleményünk szerint, hogy alakul a szellőztetés a jövőben.

Lindab - 60 éves az egyszerű építés
60 éves az egyszerű építés 2019.03.08.
Az elmúlt 60 év mérföldkövei!

A Lindab alapítói 1959. február 6-án AB Lidhults Plåtindustri néven, egy kis bádoglemez-gyártó műhely működését indította el Lage Lindh és Valter Persson, a svédországi Lindhultban.

Lindab - Szendvicspanel kínálat
Szendvicspanel kínálat 2019.03.07.
Új termékekkel bővült a Lindab szendvicspanel kínálata!

Az új PIR MAX töltetű tetőpanel 120-160 mm vastagságban áll rendelkezésre és a fejlesztésnek köszönhetően az U érték kedvezőbb, mint a hagyományos PIR töltet esetében.

Lindab - ZC gerenda kínálat bővítése
ZC gerenda kínálat bővítése 2019.02.08.
A Z és C gerenda kínálatunkat a piaci igényekhez igazítva öt, új méretű gerendával kibővítettük!

Örömmel jelentjük be, hogy a Z és C gerenda kínálatunkat a piaci igényekhez igazítva öt, új méretű gerendával kibővítettük!

Lindab - Szakmai képzések 2019
Szakmai képzések 2019 2018.12.07.
A 2019-es szakmai oktatásainkról már most tájékozódhat.

Lindab Kft. szeretne hozzájárulni partnerei munkájának sikeréhez és szakmai fejlődéséhez, ezért 2019-ben is folyamatosan szervezünk kereskedői és kivitelezői oktatásokat.

Lindab - Leginnovatívabb szabadalmaink
Leginnovatívabb szabadalmaink 2018.11.13.
Az egyszerűbb és energiahatékony megoldásokat szem előtt tartva folyamatosan előremutató szabadalmaztatott technológiákat fejlesztünk és mutatunk be.


Lindab - Lindab Színakció 2018
Lindab Színakció 2018 2018.11.13.
2018. október 15 – december 20-ig.

Az őszi akció után az év hátralévő hónapjaiban, tovább folytatjuk a Lindab Színakciót, mely az alábbi termékekre érvényes:

  • Komplett Rainline® ereszcsatorna rendszer (csak félkör szervényű csatornákra)
  • Seamline síklemezek – FOP-CO és COIL
  • Oldalfali trapézlemez és cserepeslemez
  • Tető- és falprofilok

Lindab - Minősített lépés a fenntarthatóság felé
Minősített lépés a fenntarthatóság felé 2018.10.10.
A Lindab megfelelt a legmagasabb szintű követelményeknek mely által a Lindab Safe és Lindab Safe Click légcsatornarendszerek immáron rendelkeznek Eurovent minősítéssel.

Lindab - Integrált tűzvédelem
Integrált tűzvédelem 2018.10.10.
A technológiai előnyök kihasználásával a tűzvédelem reaktív műveletből, aktív védelemmé alakítható.

​A tűzesetek okozta károk emberi életekben, személyi sérülésekben és gazdasági károkban mérhetők. Megfelelő aktív védelemmel megőrizhetjük épületeink értékét és életeket óvhatunk meg.

Lindab - A Lindab ismét emeli a szintet!
A Lindab ismét emeli a szintet! 2018.10.09.
Légcsatorna-hálózat EUROVENT minősítéssel

A Lindab Safe kör keresztmetszetű szellőztetőrendszer a világon elsőként szerezte meg a nemzetközi EUROVENT minősítést légcsatorna-hálózatok légtömörségére és szilárdságára vonatkozóan. Ez azt is jelenti, hogy Ön biztos lehet abban, hogy a termék "D" légtömörségi osztálya és a minősége garantált.

Lindab - Szögletes ereszcsatorna rendszer a Revithez
Szögletes ereszcsatorna rendszer a Revithez 2018.10.09.
A Lindab szögletes ereszcsatorna rendszer BIM elemei letölthetők!

A Revit felhasználók már letölthetik a Lindab szögletes ereszcsatornáit is és vele együtt rendszer- és terméktámogatást is találnak. Minden file megfelelő bekategorizálással jelent meg: színek NCS és RAL kódokkal, illetve a BIM kézikönyv további hasznos információkat tartalmaz.

Lindab - Lindab Őszi Akció 2018
Lindab Őszi Akció 2018 2018.09.05.
2018. szeptember 3-tól október 13-ig!

Ha Ön tetőfelújításban gondolkodik vagy most épít, akkor a Lindabnál jó helyenjár! Eredeti, megbízható svéd minőség, több évtizedes tapasztalattal!

Régebbi hírek:
Lindab - Tetőrendszerek - sokkal több mint védelem!

Tetőrendszerek - sokkal több mint védelem!

2018.08.03.
Lindab - Versenyelőny Lindab csarnokkal!

Versenyelőny Lindab csarnokkal!

2018.07.10.
Lindab - Megújult Lindab weboldalak

Megújult Lindab weboldalak

2018.05.08.
Lindab - Lindab Tavaszi Akció 2018

Lindab Tavaszi Akció 2018

2018.05.04.
Lindab - Vegyes építésű csarnokok, Lindab burkolati rendszerrel

Vegyes építésű csarnokok, Lindab burkolati rendszerrel

2018.03.21.
Lindab - Rainline szögletes ereszek

Rainline szögletes ereszek

2018.03.07.
Lindab - Rainline Új csatorna színek!

Rainline Új csatorna színek!

2018.01.12.
Lindab - A Lindab termékeknek köszönhetően milliók süthetik a pecsenyéjüket

A Lindab termékeknek köszönhetően milliók süthetik a ...

2018.01.12.
Lindab - Lindab Oktatások 2018

Lindab Oktatások 2018

2018.01.12.
Lindab - Lindabbal a csarnokszerkezet nem ismer határokat!

Lindabbal a csarnokszerkezet nem ismer határokat!

2018.01.08.
Lindab - Clickelés a Lindabbal!

Clickelés a Lindabbal!

2017.12.04.
Lindab - A legnagyobb sebességi fokozatban a Lindabbal

A legnagyobb sebességi fokozatban a Lindabbal

2017.11.08.
Lindab - Lindab Őszi Akció

Lindab Őszi Akció

2017.10.05.
Lindab - Lindabbal a csarnokszerkezet nem ismer határokat!

Lindabbal a csarnokszerkezet nem ismer határokat!

2017.06.08.
Lindab - Lágyságában kemény a PLX!

Lágyságában kemény a PLX!

2017.04.26.
Lindab - Lindab Tavaszi Akció

Lindab Tavaszi Akció

2017.04.26.
Lindab - Maradandót alkotni a Lindabbal

Maradandót alkotni a Lindabbal

2017.01.09.
Lindab - Lindab Őszi Akció

Lindab Őszi Akció

2016.09.09.
Lindab - "A Lindab-csarnokok önmagukat is hirdetik"

"A Lindab-csarnokok önmagukat is hirdetik"

2016.07.06.
Lindab - Pakson is bevált a Lindab SBS Maxi

Pakson is bevált a Lindab SBS Maxi

2016.05.05.
Lindab - Egy korszerűbb magyar élelmiszer­termelésért a Lindab innovatív...

Egy korszerűbb magyar élelmiszer­termelésért a Lindab ...

2016.04.12.
Lindab - "Már csak a Lindabbal dolgozom!"

"Már csak a Lindabbal dolgozom!"

2016.04.08.
Lindab - Lindab Tavaszi Akció

Lindab Tavaszi Akció

2016.04.04.
Lindab - Referencia - LEIER Üzletház, Győr

Referencia - LEIER Üzletház, Győr

2015.10.30.
Lindab - Újabb KKV-s fejlesztés valósult meg Lindab csarnokkal

Újabb KKV-s fejlesztés valósult meg Lindab csarnokkal

2015.10.29.
Lindab - Lindab Őszi Akció

Lindab Őszi Akció

2015.09.07.
Lindab - Lindab Tavaszi Akció

Lindab Tavaszi Akció

2015.04.09.
Lindab - Valós előny a Lindabbal pályázni a felújítási támogatásokra

Valós előny a Lindabbal pályázni a felújítási támogatásokra

2014.11.17.
Lindab - Elégedett beruházó, új tapasztalatokat szerzett kivitelező

Elégedett beruházó, új tapasztalatokat szerzett kivitelező

2014.09.15.
Lindab - Könnyűszerkezetes Lindab csarnokokban működik az ország egyik legmodernebb tehénistállója Fábiánsebestyénben

Könnyűszerkezetes Lindab csarnokokban működik az ország egyik ...

2014.08.06.
Lindab - Élelmiszertermelés, versenyképesség, Lindab csarnokok

Élelmiszertermelés, versenyképesség, Lindab csarnokok

2014.07.30.
Lindab - Lindab Tetőfelújítás

Lindab Tetőfelújítás

2014.07.08.
Lindab - 5 éven belül akár milliós nagyságrendben költene otthona felújítására a magyar

5 éven belül akár milliós nagyságrendben költene otthona ...

2014.07.08.
Lindab - Teljesítménynyilatkozat mintapéldák

Teljesítménynyilatkozat mintapéldák

2014.06.17.
Lindab - Egyrétegű trapézlemezes Lindab csarnokburkolatok tűzvédelmi jellemzői

Egyrétegű trapézlemezes Lindab csarnokburkolatok tűzvédelmi ...

2014.06.17.