A hőszigetelő rendszerek új generációja- PIR hőszigetelés

Eps, Grafit, Ásványi. Akik valaha hőszigeteltek vagy terveztek hőszigetelést, mindannyian ismerik ezeket a neveket, és a hozzájuk kapcsolódó rendszereket. Tudják azt is, hogy az elmúlt években ezek a hőszigetelő rendszerek szinte semmilyen fejlődésen nem estek át. Forradalmi volt, amikor megjelent a grafit őrleményt tartalmazó EPS hőszigetelés, amely 25%-kal jobban szigetelt, mint a hagyományos. Ezt követte az ásványi lemezek homlokzaton történő alkalmazása, és lég- és páraáteresztő hőszigetelő rendszer megnevezés. Történt még egy újítás, amikor is az EPS és grafit lemezeket perforálták, így jobb páraáteresztő képességet érve el a polisztirol hőszigetelő rendszerek között. De gyakorlatilag az elmúlt 10-15 évben ennyi fejlődés történt a homlokzati hőszigetelő rendszerek között. Persze megjelent a parafa alapú táblás hőszigetelés, azonban olyan magas alapanyag költsége van/volt, hogy a fehér hollóval vetekszik az ezen anyaggal készült épületek száma. A fejlődés azonban nem áll, és nem is állhat meg!




A Mapei Kft. az első, aki rendelkezik tűzvizsgálati dokumentációval PIR hőszigetelésre

A Mapei Kft. az első olyan rendszergazda Magyarországon aki rendelkezik 45 perces tűzvizsgálati dokumentációval, üvegfátyol kasírozású táblásított PIR hőszigetelő rendszerre, amely nem valamelyik külföldi országban készített vizsgálati anyag homologizációja, hanem a Magyar törvények, szabályok, és szabványok szerint került bevizsgálásra és minősítésre.

És hogy miért a PIR hőszigetelés?

Azért, mert ez az anyag számos egyéb helyen már bizonyította, hogy hatékony hőszigetelő. Hogy számokkal is szemléltessük képességét:

Eps lemez: 0,038W/mK

Grafit lemez: 0,031W/mK

Ásványi lemez: 0,035W/mK

PIR hőszigetelő lemez: 0,024W/mK

Százalékosan kifejezve ez azt jelenti, hogy a PIR az Eps-nél 37%, a grafitnál 23%, az ásványinál 32%-kal jobban szigetel.

A hőszigetelés vastagságának meghatározásakor már a tervezés fázisában döntést kell hozzunk, hány m2-t áldozunk be a lakótérből a hőszigetelés miatt, hogy a fal+hőszigetelés a beépíthetőségi szabályoknak megfeleljen, de érjük el a kívánt hőszigetelő képességet. Ha a MAPETHERM PIR SYSTEM hőszigetelést választjuk nem kell kompromisszumot kötnünk, hisz a 15 cm EPS szigetelés vastagságával megeggyező PIR hőszigetelés csupán 10 cm vastag. Ez elsőre nem tűnik nagy dolognak, de gondoljon csak bele: a háza minden fala 5 cm-rel kijjebb tervezhető! Minden fala! Összeadva hatalmas növekedés ez a belső terekben!



Ha már elkészült házat vásárolunk, amelyen nincs hőszigetelés, de a szomszéd házak közel vannak, így nem rakhatunk fel csak meghatározott vastagságú lemezeket, itt szintén ideális választás a MAPETHERM PIR SYSTEM.

Régebben épült társasházi épületek, amelyek közel vannak egymáshoz, és mindeddig nem lehetett megoldani a hőszigetelést? A Mapei ezzel a rendszerével nekik is megoldást kínál!



"Ha bármilyen kérdés merülne fel a cikkben leírt anyagokkal vagy módszerekkel kapcsolatban, keresse bizalommal szaktanácsadóinkat, vagy valamelyik Mapei szakkereskedést.
Ha szakemberként, tervezőként elvárás, hogy frissen tartsa a tudását, hogy mindig a legjobbat nyújtsa a megrendelőnek vagy ismerni szeretné az újdonságokat, szakmai tanácsokat, akkor iratkozzon fel a Mapei heti hírlevelére, hogy rendszeresen információkkal, újdonságokkal, tanácsokkal gazdagodjon!"



További információért látogasson el a www.mapei.hu weboldalra!



További műszaki és értékesítési információért keresse Mapei partnerét vagy a Mapei szaktanácsadót!


www.mapei.hu
szaktanacs@mapei.hu


Mapei


A Mapei Kft. a világ legnagyobb építőipari ragasztóanyag gyártójának leányvállalata. A Mapei neve az egész világon egyet jelent a kiemelkedő minőséggel, amit nem csupán a forgalmazott termékekben őrzi meg, hanem szolgáltatásai színvonalában is.



2022.01.01.

Mapei HírekMapei TermékkatalógusMapei Szakmai kiadványokMapei KereskedőkeresőMapei Termékek


Kapcsolodó termékek:
 
Hirdetés
Mapei hírek:


    Like all websites, eptar.hu uses cookies for better and safer operation.       More information