A Construma termékdíjas fugázó: Kerapoxy Easy Design

Az epoxi és cementes fugázók békés egymás mellett élése jól működött az elmúlt évtizedekben. Az epoxik magasabb műszaki tartalmához nehezebb bedolgozhatóság párosult, ami miatt a burkolók a cementes fugázókat használták és használják a mai napig. Az epoxi fugázóknak ott van létjogosultsága, ahol valamilyen különleges tulajdonságra, például savállóságra van szükség. Tény, hogy cementes fugázók elégséges műszaki tartalommal rendelkeznek a lakossági vagy egy átlagos közhasználatban lévő hidegburkolatokhoz történő felhasználáshoz, bár az is tény, hogy az epoxi fugázóknak a savállóságon kívül még számos előnye lenne.


A takaríthatóság, fertőtleníthetőség, színtartás, foltmentesség és a nagyobb rugalmasság mind-mind az epoxik mellett szól. Egyedül a bedolgozhatóság miatt nehéz rávenni a kivitelezőket a váltásra. Hiába, a megszokás nagy úr!

Azonban a helyzet úgy tűnik átalakul- új epoxi fugázó

A Mapei bemutatta az új epoxi fugázóját, a KERAPOXY EASY DESIGN-t, aminek egyedi és különleges tulajdonságait a szakma a 2022-es Construmán a kiállítás termékdíjával ismerte el.

Hogy mi az az újdonság, ami ilyen különlegessé teszi ezt a terméket?
Ennek megértéséhez egy kicsit nézzünk a dolgok mélyére.

Egy átlagos burkolásnál a megrendelőnek a hidegburkolat esztétikai megjelenés a legfontosabb. Ehhez a fugázó nagy színválasztékkal és szép fugaképpel tud hozzájárulni. Ez a két legfontosabb elvárás a fugázóval szemben, amit a kivitelezők örömmel teljesítenek a megszokott cementes anyagokal. Azonban kivitelezői igények miatt a gyártók folyamatosan fejlesztgetik az epoxi fugázókat. A két komponens összekeverhetősége, a bekevert habarcs fugarésekbe történő bedolgozhatósága és lemoshatósága évek óta kis lépésekben javul. A fejlesztések eredményeként egyre könnyebb és könnyebb lett az epoxikkal dolgozni, azonban nem közelítették meg a cementes fugázók használhatóságát. Csakhogy 2021 őszén a helyzet merőben megváltozott! A bolognai Cersaie kiállításon debütált KERAPOXY EASY DESIGN már nem csak az elődjeinél volt könnyebben használható, hanem a cementes fugázókhoz hasonló könnyedséggel dolgozható be.

Az új fugázó termékünket megmutattuk sok kivitelező partnerünknek is

Tapasztalataink azt mutatják, hogy partnereink kétharmada a jövőben a KERAPOXY EASY DESIGN-t szándékozik használni. És ez nem véletlen! Eltűntek azok a nehézségek, amiket a kivitelezők az epoxi termékekhez párosítanak. Krémes állagának köszönhetően a termék a fugarésekbe egyszerűen bejuttatható és akár hideg vízzel is tökéletesen és könnyedén lemosható.

Használatával nem csak a kivitelező munkája válik könnyebbé, hanem a megrendelő is számos előnyhöz jut. A KERAPOXY EASY DESIGN anyagszerkezete teljesen zárt, nincsenek benne kapillárisok, így az évek alatt sem színeződik el. Amennyiben a felülete elkoszolódik, akkor egy megfelelő tisztítás után ismét az eredeti fényében csillog. Igény esetén a padlók, falak, munkapultok stb. csíramentesen takarítható a HACCP élelmiszerek higiéniájáról szóló 852/2004/EK rendelettel összhangban. A fugázó további nagy előnye, hogy kb. kétszer rugalmasabb a cementes fugázóknál, így a nagyméretű lapoknál keskeny fugarés esetén kisebb valószínűséggel történik laptorlódás, felválás.

A fugázó 41 színben érhető el és színes MAPEGLITTER vagy MAPECOLOR METALLIC csillámok adagolásával egyedi és rendkívül dekoratív megjelenés érhető el vele.

A termék tökéletes választás a megrendelőnek és kivitelezőnek egyaránt. Ha kérdése van, vagy szeretné betervezni, alkalmazni esetleg kipróbálni a terméket, keressen bennünket Mapei kapcsolattatóján keresztül vagy a szaktanácsadó vonalaink valamelyikén!




További műszaki és értékesítési információért keresse Mapei partnerét vagy a Mapei szaktanácsadót!


www.mapei.hu
szaktanacs@mapei.hu


Mapei


A Mapei Kft. a világ legnagyobb építőipari ragasztóanyag gyártójának leányvállalata. A Mapei neve az egész világon egyet jelent a kiemelkedő minőséggel, amit nem csupán a forgalmazott termékekben őrzi meg, hanem szolgáltatásai színvonalában is.



2022.08.01.

Mapei HírekMapei TermékkatalógusMapei Szakmai kiadványokMapei KereskedőkeresőMapei Termékek


Kapcsolodó termékek:
 
Hirdetés
Mapei hírek:


    Like all websites, eptar.hu uses cookies for better and safer operation.       More information