Lindab

60 éves az egyszerű építés Az elmúlt 60 év mérföldkövei!



A Lindab alapítói 1959. február 6-án AB Lidhults Plåtindustri néven, egy kis bádoglemez-gyártó műhely működését indította el Lage Lindh és Valter Persson, a svédországi Lindhultban.
10 évvel később ez a vállalkozás már a Lindab AB nevet viseli.
Nézzük meg, mi történt azóta.


1959 A vállalkozás megalapítása Grevie-ben. Megkezdődik az első termékek gyártása; alumínium szalagok eternit lemezekhez és az ablaklemezekhez.




1962

Az ereszcsatornák és csövek sorozatgyártása bővül, az alkalmazottak száma növekszik. Új gyár építésének terve kerül napirendre.




1964

A Bjäre-félszigeten hivatalosan megnyílik az új gyár és elindul a csatornatartók gyártása. A cég ekkor Svédországban az egyetlen, amely teljes ereszcsatorna rendszert kínál.




1965

Új üzletágként a szellőztetés kerül bevezetésre és megkezdik a spirálkorcolt légcsatornák gyártása.




1969

Az AB Lidhults Plåtindustri nevet a vállalat, Lindab-ra változtatja, az egyetlen tulajdonos pedig Lage Lindh lesz. A cég jelenleg Skandinávia legnagyobb fémlemez-alkatrészgyártója.




1974

Az ereszcsatornák és tetőprofiló gyártása a Grevie-től 7 km-re délre fekvő Förslövbe kerül át. A svéd Svenska Fläktfabriken cég elindítja a "gumi tömítésű" légcsatorna rendszerek gyártását, így a Lindab is azonnal saját fejlesztésbe kezd ezen a területen.




1975 Egy új légtechnikai termékeket gyártó üzem épül Dániában, Haderslevben, miközben a két svéd gyár -Grevie és Förslöv- bővülnek. Ugyanekkor elkezdik a légcsatorna rendszerek adaptálását az Eurovent szabványhoz.




1976

Bevezetésre kerül a LINDAB Safe légtömör gumitömítéses rendszer, valamint a Lindab 2000 db légtechnikai terméke már megfelel az új Eurovent szabványnak. Ezzel egy időben új értékesítési irodák nyílnak Németországban és Norvégiában.





1982
A Lindab megvásárolja a VM cégcsoportot, miután 2 évvel korábban már megszerezte a részvényeinek 40% -át. Ekkor Svédországban a helyi értékesítésen és raktárakon van a hangsúly, összesen 13 üzleti egység működik az országban és elindul egy ún. háztól-házig szállítási rendszer. A képen a Lindab értékesítési pontja és raktára látható, Årsta-ban, Stockholmban.




1986

A Lindab legnagyobb mennyiségben gyártott termékei a kör légcsatornarendszerek. Legyártják az első acél könyökidomot. A Haderslevben és a Farumban található mindkét dán gyárat bővítik, a Lindab termékek iránti növekvő kereslet kielégítésére.




1988

Megalakul a Lindab Steel, amely a Lindab Csoport acél kiszolgáló központjává válik. Megnyílik a modern présüzem Grevie-ben.




1990

Megkezdődik a tető- és falrendszerek gyártására irányuló európai beruházás és megalakul a Lindab Magyarország. Ugyanebben az évben a cserepes lemezek, a külső falprofilok és az ipari kapuk gyártása is megkezdődik.




1994

A Lindab tovább terjeszkedik Kelet-Európában, leányvállalatok jönnek létre Romániában, Lengyelországban és a Cseh Köztársaságban. A tető- és falrendszerek gyártását Profil üzletágnak nevezik el.




1997

A Lindab 18 országban képviselteti magát, 101 helyszínen. A Profil és a Légtechnika üzletág számára is elindul egy egységes informatikai rendszer.




1999

A Lindab bevezeti a Rainline ereszcsatorna rendszerét, és bővül a dániai Farumban található akusztikai laboratórium.




2004

Az értékesítés Kelet-Európában tovább növekszik, a Rainline piacvezető mind az északi mind a kelet-európai piacon.




2006

A Lindab visszatér a stockholmi tőzsdére és a "velünk egyszerű az építés" lesz a Lindab új szlogenje. A vállalat termékei 1700 értékesítési ponton kaphatók.




2007

A Lindab Safe Click-t bemutatják a németországi ISH kiállításon. Új légtechnika gyár nyílik Szentpéterváron, Oroszországban. A Lindab megvásárolja az AerventHoldings-t ezáltal piacvezető lesz Írországban.




2008

A termékbevezetések éve. A falprofilok, a prémium homlokzati falkazetták és az Aerodim hangcsillapító bevezetésre kerülnek.




2012

A Lindab megvásárolja a Plannja nevű cég szendvicspanel gyártási és értékesítési szervezetének nagy részét. Majd a lengyel Centrum Klima vállalatot is megszerzi.




2015

A Lindab megvásárolja az olasz MP3 nevű céget, melynek a neve ellenére semmi köze nincs a digitális hangfájlokhoz, hanem a szellőztetőrendszerek tűzvédelmi csappantyúinak gyártója. A szlovén IMP Klima-t is felvásárolja a Lindab, melynek fő termékei a légkezelők. Így a Lindab számára lehetővé válik, hogy teljes szellőztető rendszereket kínáljon.




2016

Az UltraLink bevezetésének éve, mely terméket a forradalmian új mérési technológiájának köszönhetően, következő évben díjat nyer a "Great Indoor Climate Gala" eseményen.




2017

A Lindab új raktár- és logisztikai központja megnyílik Grevie-ben. Az automatizált rendszer javítja a szállítások pontosságát és növeli a hatékonyságot. Lindab új raktár- és logisztikai központja megnyílik Grevie-ben. Az automatizált rendszer javítja a szállítások pontosságát és növeli a hatékonyságot.




2018

A Lindab alapításának 60. születésnapját ünnepli! A vállalat az alapítása óta több millió kiváló minőségű, innovatív építőipari terméket gyártott. A cég kezdetektől fogva a valódi értékekre, a kiemelkedő vállalkozói szellemre és az elkötelezett munkatársakra épített.




Természetesen sok más, nagy és fontos esemény is történt a felsoroltakon kívül a 60 év alatt. Ez csak egy rövid válogatás a vállalat sokéves történetéből. A Lindab ezúton is köszönetét fejezi ki az alkalmazottainak, ügyfeleinek és partnereinek, mert nélkülük ez nem valósulhatott volna meg!

Köszönjük!

Ajánlatkérés:
info.profil@lindab.com vagy
http://felujitas.lindab.hu/ kapcsolat menüben


Lindab További információk:
www.lindab.hu


A Lindabról


A skandináv érdekeltségű Lindab céget 1959-ben alapították, a svédországi Bastad városában. Az azóta világszerte érdekeltségekkel bíró nemzetközi cégcsoport építőipari termékeket és épületrendszereket fejleszt, gyárt és forgalmaz finomacéllemezből a Profil és Ventiláció üzletágakban. A Lindab 5000 alkalmazottat foglalkoztat a világ 30 országában. A Lindab hazánkban az első cég volt, amely a vékonyfalú horganyzott acél alapanyagú, könnyűszerkezetes építési anyagokat a hazai követelményeknek és műszaki előírásoknak megfelelő, komplett rendszerben kínálta. A cég ma már több mint 10 000 négyzetméteren folytat gyártótevékenységet. Az 1992-es alapítást követő töretlen fejlődés tette lehetővé, hogy a Lindab Magyarország a közép-kelet-európai régió központja, kereskedelmi és fejlesztési motorja lett.

www.lindab.hu


2019.03.08.

Lindab HírekLindab CADLindab Tervezői portálLindab Lindab felújításLindab MárkakereskedőkKereskedő keresésLindab Termékek


Hirdetés
Lindab hírek:


    Like all websites, eptar.hu uses cookies for better and safer operation.       More information