5+1 ok, amiért téglával építsd az otthonod
2024.07.26.

Az építőanyag kiválasztása az egyik legfontosabb döntés, amikor új otthon építésébe vagy meglévő házunk felújításába vágunk bele. Bár az ár lényeges szempont, érdemes figyelembe venni más tulajdonságokat is, amelyek befolyásolják a lakóhely valódi értékét és kényelmét. A tégla számos előnyt kínál: tartós, megbízható és hőszigetelő, amelyek miatt komolyan fontolóra vehetjük a használatát otthonunkban. Ezek a tulajdonságok nemcsak az élettartamot növelik, hanem hozzájárulnak a komfortos és biztonságos lakókörnyezet kialakításához is.




Amikor falazóelemre gondolunk, legtöbbünknek a kerámiatégla jut eszünkbe először. Ez nem véletlen: az egyik legősibb és legelterjedtebb építőanyag, amely ma is népszerű. Tartóssága és esztétikai értéke mellett környezetbarát megoldás is, így fenntarthatóbb, mint sok más építőanyag. Az évszázadok során bebizonyította megbízhatóságát és napjainkban is fontos szerepet játszik az építészeti megoldások között.

1. Generációkon átívelő megoldás

Az égetett kerámia építőanyagok élettartama legalább 150 év, így több generációnak is biztonságos otthon építhető belőlük. Ez az élettartam a kerámia különleges tulajdonságainak köszönhető: az égetési folyamat során a tégla fő alapanyagát adó agyag rendkívül szilárddá és ellenállóvá válik a környezeti hatásokkal szemben. Ennek eredményeként az épületek szerkezete hosszú távon megőrzi stabilitását, minimális karbantartási igény mellett.

2. Egyenesen a természetből

A tégla az egyik legősibb és legtermészetesebb építőanyag, amelyet az emberiség már évezredek óta használ. Fő alkotóelemei az agyag, a fűrészpor és a víz. Olyan természetes alapanyagok, melyek mesterséges adalékok nélkül kerülnek feldolgozásra. Így a téglából készült épületek valóban a természet erejét hordozzák magukban.

3. Jövőbe mutató, felelős döntés

A tégla kiválasztása az építkezés során nem csupán tartóssága miatt jó döntés, hanem jelentős környezeti előnyei miatt is. A természetes alapanyagoknak köszönhetően a tégla gyártása sokkal környezetkímélőbb, mint egyes falazóanyagoké. Alacsonyabb a szén-dioxid-terhelése, így kisebb ökológiai lábnyommal rendelkezik, emellett újrahasznosítható is.

4. Hőszigetelés télen-nyáron

Egyes kerámiatéglák kiváló hőszigetelő tulajdonságokkal rendelkeznek, melyek az elkészült épület fenntartási költségeit is alacsonyabb szinten tartják. Ellentétben más, cementalapú építőanyagokkal az építést követő években sem lesz magasabb a fűtési költség, hiszen a gyártási folyamat végére a kerámia falazóelemek nem tartalmaznak nedvességet. Azonban a tégla nemcsak télen, hanem a forró nyári hónapokban is hatékonyan szabályozza az épület hőmérsékletét. Magas termikus tömeggel rendelkezik, ami azt jelenti, hogy képes nagy mennyiségű hőt elnyelni.

5. Mondj búcsút a penésznek!

A piacon számos olyan falazóelem található, melyek a kerámiától eltérő gyártási technológiának köszönhetően magas beépítéskori víztartalommal rendelkeznek; ez lassítja a szerkezet kiszáradását és penészesedést okozhat. Ezzel szemben a kerámia nyitott pórusokkal rendelkezik, melyek átengedik a párát, így megakadályozva a penészesedést.

5+1 Befektésnek sem utolsó

A téglaépítésű lakások és házak jelentősen magasabb áron kelnek el más falazatú ingatlanokhoz képest. A legnagyobb ingatlanhirdetési portál, az Ingatlan.com 2024 júniusi adatai szerint az eladó társasházi lakások esetében 37 százalékkal érnek többet a téglaépítésűek az egyéb falazatúaknál. Az eladó házaknál pedig 39 százalékkal magasabb árat jelent, ha téglából épült az ingatlan.



A tégla nem csupán egy építőanyag, hanem egy fenntartható, hosszú távú befektetés, amely generációk számára kínál biztonságos, kényelmes és környezetbarát otthont. Tartósságának köszönhetően hozzájárul az építési költségek csökkentéséhez, illetve kevésbé igényel karbantartást és javítást az idő múlásával. Ha időtálló, környezetbarát és költséghatékony építőanyagot keresünk, a kerámiatégla az ideális választás.

Ha még többet szeretne tudni az előnyökről forduljon a termék szakértőihez, a Porothermhez és ismerje meg az összes titkot, amit a kerámia tégla rejt: www.teglahaz.hu



Wienerberger

További részletek és termékinformációk:
www.wienerberger.hu


Wienerberger-ről

A Wienerberger Magyarország a nemzetközi Wienerberger csoport tagja. Az anyavállalatot Bécsben alapították 1819-ben, mely mára a világ egyik legnagyobb téglagyártójává nőtte ki magát, első helyen áll a homlokzatburkoló téglák gyártásában, és vezető pozíciót foglal el a kerámia tetőcserép gyártása terén Európában. Összesen 28 főként európai országban, valamint a Indiában, az USA-ban, Kanadában van jelen a társaság. A cégcsoport világszerte 19 000 alkalmazottat foglalkoztat és 216 gyártóhellyel rendelkezik. A Wienerberger magyarországi leányvállalatát 1990-ben azzal a szándékkal alapította, hogy technológiai rendszereit és termékeit egész Kelet-Közép-Európában helyi gyártás révén honosítsa meg. Mára a társaság a magyar építőanyag-piac kiemelkedő szereplőjévé vált. A magyarországi csoport termelése jelenleg nyolc helyszínen zajlik, a hazai foglalkoztatottak száma pedig már megközelíti az ezer főt.


2024.07.26.
Porotherm 38 X-therm Rapid tégla

Porotherm 38 X-therm Rapid tégla

38 cm vastag csiszolt falazóelem vékonyrétegű falazóhabarccsal A ...

AGORA SUPER WIT LAPKA

AGORA SUPER WIT LAPKA

Homlokzati burkoló lapka Fehér szín, kézi vetésű, rusztikus felület ...

LAUSITZ

LAUSITZ

Homlokzati üreges klinker tégla Barna tarka szín, gépi készítésű, ...

CAMPUS 460

CAMPUS 460

Homlokzati tömör burkoló tégla Téglavörös-fehér szín, kézi ...

Porotherm 30 N+F neo tégla

Porotherm 30 N+F neo tégla

30 cm-es nútféderes falazóelem Egy igazán népszerű, klasszikus ...

Porotherm 10 N+F neo Rapid tégla ...

Porotherm 10 N+F neo Rapid tégla ...

10 cm vastag falazat építésére ajánlott csiszolt falazóelem Dryfix extra ...

Hirdetés
Wienerberger hírek:


    Like all websites, eptar.hu uses cookies for better and safer operation.       More information