építőanyagok kerítésrendszerek Barabás Téglakő Kft.

Termékek

Barabás térkő - Kerítések, kerti kapuk  Barabás Téglakő Kft.
Cím:   8200 Veszprém, Tüzér u. 69.
Telefon:   88/578-280
Fax:   88/578-282
E-mail:   info@barabasteglako.hu  
Honlap:   www.barabasteglako.hu/
 

Barabás térkő - Kerítések, kerti kapuk

A kerítéseknek, támfalaknak és más homogén szerkezeteknek specifikus szabványuk nincs, a fagyállóság és az állékonyság általános követelményeinek meg kell felelniük.
A kerítésnek teljes terjedelmében a tulajdonos telkén belül kell állnia, a kapunak is befelé kell nyílnia. Általában az utcai kerítések magassága 2,5 méter lehet legfeljebb, de helyi építési előírások más magasságot, illetve esetenként áttört kialakítást is előírhatnak.
A Téglakő nyomószilárdsága 60 N/mm2 , a tégla szilárdságának háromszorosa, így magasabb szerkezetek is megépíthetőek vasbeton merevítések nélkül, de csak megfelelő habarccsal (ragasztóval) falazva, és szabványos alapra állítva.
A vízszintes kiosztásnál lehetőleg egész Téglakő kiosztásra kell törekedni. Ez megfelelő falhossz esetén a fugák méretének 0,5-1,5 cm közötti változtatásával is elérhető. A burkolatokat és más szerkezeteket dilatálni kell méretezés szerint, illetve ennek hiányában déli oldalon 8, többi oldalon

A kerti építőtégla, ami
- gyönyörű struktúrájú, rusztikus;
- garantáltan fagyálló;
- barátságos, természetes hatást kelt;
- megfizethető minden kert esetében.

A kerítés rangot ad a háznak, messze több, mint egyszerű határvonal. Napjaink igénytelen, zsaluköves kerítései nem díszei, inkább szégyenei a kertnek. A Téglakőből ráadásul nemcsak a kerítést, de a gyalogjárdát, kocsibeállót, kerti építményeket is meg lehet rakatni: így egységes, elegáns kertet nyerhetünk. Az építmények ráadásul nemcsak patinásak és kellemes megjelenésűek lesznek, de fagyállóak és rendkívül tartósak is.

A kerítések, kerti építmények, lépcsők, támfalak alapvetően kétféleképpen tervezhetők: szárazon fektetve (például kerti utak), vagy megfelelő kötőanyaggal (habarccsal, ragasztóval) ragasztva. Kerti utak, teraszok és más, nem nagy magasságú szerkezetek a terheléstől függő földmű+alapréteg burkolatalapra is fektethetők, tehát ebben az esetben nincs szükség külön alapozásra. De ebben az esetben is megfelelő szegélyt kell készíteni 20 cm fagyálló (buborékképző adalékos) beton alappal és támaszbetonnal az útburkolatokról szóló fejezetben ismertetekkel azonos módon, minden szintkülönbségnél is szegélyre van szükség, és a növényágyak szegélyeit is ezzel azonos módon kell készíteni. Minden más esetben fagyhatár alatti szintig (általában 80 cm, 300 m felett 100 cm) történő alapozásra van szükség. A támfalakat méretezni kell. Lépcsők esetén a geometriai szabályokat is be kell tartani (a szélesség legalább 80-100 cm legyen, a fellépőmagasság lehetőleg ne legyen több 20 cm-nél, és a fellépőmagasság kétszerese és a belépőmélység összege 60-64 közé essen, centiméterben). Betonalapozás esetén az alapozás és a fal (kerítés stb.) közé vízszigetelést kell készíteni, alá 2 cm-es habarcsos simítás készítendő.

Egyedi kerti bútorok, növénytámaszok, szegélyek stb. esetén is törekedni kell arra, hogy a Téglakő elemeket ne kelljen darabolni, de szükség esetén mechanikus roppantóval illetve gyémánttárcsás vizes vágóval vágható az anyag.
Tervezésnél szem előtt kell tartani, hogy a termék 24x12 cm-es mérete nem teljesen azonos a megszokott téglamérettel. Ez például 24x24 cm-es pilléreknél a középső hézag „szorításával”, azaz 0,3 mm-es szinten tartásával oldható meg.

A kerítések fedéseinél a Téglakő fedkőként használható, lehetőleg legalább 1 % lejtéssel (25 cm-en ez mindössze 2,5 mm), ilyen esetekben a ragasztás fagyálló csemperagasztóval, a fugaképzés kizárólag fagyálló, nagy rugalmasságú fugázóval történjen, mivel ez biztosít fagyállóságot. A vízszintesen futó illesztések fugáit célszerű úgy készíteni, hogy a víz ne álljon meg rajtuk, hanem (egy vagy) két irányban (kifelé) lejtsen a fuga felső felszíne, de fagyálló és rugalmas fugázás esetén ez nem előírás. Ha vízorr nem készül, a teljes kerítés- vagy falfelület készüljön fagyálló csemperagasztóval, a fugaképzés pedig fagyálló, nagy rugalmasságú fugázóval.

Ülőfelületek faszerkezetinek rögzítőcsavarjai, más szerelvények a Téglakőbe dübelezhetők, az elem szélétől megfelelő távolságot tartva, és függőleges lyukak esetén a lyuk elasztoplasztikus zárása mellett.

A terméket az ÉMI az MSZ EN 771-3:2003 szabvány alapján megfelelőnek találta.

A termék rendeltetése:
járdák, teraszok, kerti utak, sétányok, gyalogos forgalmi területek és személygépkocsi behajtók burkolása, kerti építmények, kerítések, oszlopok, falburkolat építése.

Méret:
240x12x5 cm, 240x12x6 cm, 240x12x8 cm a mérettűrés ± 1,7 mm (a szabványban előírt ± 3 mm helyett)

Fagyállóság lehámlással:
Sn = 0,26 kg /m2 (a szabványban előírt 1,0 kg /m2 helyett)

Vízfelvétel:
4,49 tömegszázalék (a szabványban előírt 6 % helyett)

Szilárdság legkisebb értéke:
5,3 MPa (N/mm2) (a szabványban előírt 2,9 MPa helyett)

Kopásállóság:
6.754 mm3/ 5000mm2 (a szabványban előírt 18.000 mm3/ 5000mm2 helyett).

Csúszási ellenállás:
SRT 75 (a szabványban előírt 45 helyett).

Tűzállóság (MSZ EN 13501-1:2002):
A1, mivel a szervesanyag-tartalom < 1% (m/m)

Vastagság 5 cm 6 cm 8 cm
Elemméret 240x12x5 cm 240x12x6 cm 240x12x8
Tömege 110 kg/m2 132 kg/m2 176 kg/m2
Anyagszükséglet db/m2
Normál beépítés (lapjával)
Élére állítva (12 cm vtg burkolat)

35
83

35
69

35
52


A téglakő tartós, bontás esetén magas szilárdságának köszönhetően nagy százalékban újrahasználható, illetve újrahasznosítható, veszélyes hulladékot nem képez; azaz a környezetet kevéssé terheli.

Kerítések

Termékcsoport:    kerítésrendszerek
Gyártó:     Barabás Téglakő Kft. Tel:     88/578-280
Paraméterek:    
- méret: 240x12x5 cm, 240x12x6 cm, 240x12x8 cm

Hirdetés


Termékek

Kerítésrendszerek:

Barabás térkő - Kerítések, kerti kapuk
Barabás térkő - Kerítések, ...

A kerítéseknek, támfalaknak és más homogén szerkezeteknek specifikus ...


vissza

Tegye elérhetővé termékeit Magyarország legnagyobb termékinformációs oldalán!

Jelentkezz most!
    Like all websites, eptar.hu uses cookies for better and safer operation.       More information