építőipari adatbázis építőanyag-gyártók, forgalmazók

Kvarchomok Bányászati és Feldolgozó Kft.

A bánya a Budai hegység nyugati előterében, Budapesttől 28 km-re található, Sóskút külterületén. A tevékenység alapját egy 10 millió éves folyódeltára települt in situ állapotban is igen magas szilíciumdioxid tartalmú alapanyag szolgáltatja. Az alapanyag jellegzetessége a nagy biológiai és kémiai tisztaság, az erősen koptatott, legömbölyödött szemcsealak. Ezen tulajdonságok különböztetik meg a Társaság tulajdonában lévő ásványvagyont az általános építőipari minőséget szolgáltató bányáktól. Társaságunkat 1992. augusztusában leányvállalati formában az Országos Érc- és Ásványbányák Vállalat alapította. 1993. januárjától Kft.-ként működik. A Kft. tulajdonosai magyar természetes személyek.

A Társaság három, egymásra épülő üzemrészből áll:
- külszíni bányaüzem és szállítás,
- nedvesüzemű homokmosó
- szárító és szárazosztályozó üzemrész.

Késztermékeink száma meghaladja a negyvenet. A késztermékek vizsgálatára kétműszakos telepítésű laboratórium szolgál. A minőség folyamatos biztosítása érdekében 1999. augusztusától Társaságunk a DIN EN ISO 9002:1994 szabvány követelményeinek megfelelően muködött, 2002. szeptemberétől, az ISO 9001:2000 szerint biztosítjuk termékeink megfelelő minőségét. A bányából bányanyers állapotban kikerülő anyagokat földműépítésnél és színesfémöntésnél alkalmazzák. A bányanyers állapotban értékesített termékeink aránya nem jelentős.

A bányából kinyert nyersanyag jelentős része tehergépkocsis felszállítással a homokmosó üzemrészbe kerül. Itt nedves fázisban kerül osztályozásra és egyúttal a kísérő ásványként jelentkező bentonit leválasztása is megtörténik. Az üzemrész végterméke 95-98% SiO 2 tartalmú, szennyeződésmentes, élesen osztályozott homok- és kavicstermék, mely ömlesztett, illetve zsákos állapotban kerül értékesítésre.

Társaságunk által működtetett harmadik önálló üzemegység a szárító és osztályozó technológia. Kiinduló alapanyaga a homokmosó tisztított és előosztályozott végterméke. A leszárított anyag egy toronyépületbe kerül, ahol a legkorszerűbb Allgaier támolygó rostán végezzük a végső osztályozást. A keletkező végtermék elválasztási élessége elérheti a 95%-ot


Cím:   2038 Sóskút, külterület

Telefon:
 
+36 (23) 348-030
E-mail:   kvarc01@t-online.hu  
Honlap:   www.kvarchomok.hu
 

Termékcsoport:



egyéb termékek




Egyéb termékek:

bányahomok


Ön építőanyag-gyártó vagy forgalmazó? Nem találja termékeit oldalunkon?
Szeretné, hogy termékei elérhetőek legyenek az építészek és kivitelezők számára?

Legyen Ön is kiemelt partnerünk, vegye fel a kapcsolatot velünk!


Tegye elérhetővé termékeit Magyarország legnagyobb termékinformációs oldalán!

Jelentkezz most!
    Like all websites, eptar.hu uses cookies for better and safer operation.       More information