Silka, Ytong, Xella A legjobb léghanggátlási teljesítmény
Silka mészhomok falszerkezetekkel


Napjainkban az energiahatékonyság, a határoló szerkezetek hőszigetelő képessége olyan téma, amely a legtöbb szakembert érdekli, de másról szinte semmilyen tájékoztatást nem kapnak a szakma gyakorlói. Azonban számos más, az épületenergetikát nem érintő fontos szempont is szem előtt tartandó egy épület megtervezése során. Ilyen például a határoló vagy elválasztó falak akusztikai, hanggátlási paraméterei, amelyre lehet kikötés homlokzati fal vagy lakáselválasztó fal esetén is.
Számos falazóelem típus és márka létezik a piacon, de sajnos elmondható, hogy a közölt paraméterek számos gyártó esetben "nem valósak" már-már szinte szándékos megtévesztésre irányulnak. Ez sajnos a piacon kiéleződött versenyhelyzetnek köszönhető, de tervezőnek vagy felhasználónak ez sovány vigasz...



A Silka mészhomok falazóelem család hosszú múltra visszamenőleg hiteles, Magyarországon is elismert laboratóriumi mérési eredményekkel igazolja, hogy a közölt adatok valósak, laboratóriumban vagy építési helyszínen mértek, igazoltak.
A Silka mészhomok falazatok anyagukból és előállítási módjukból eredően eleve kitűnő léghanggátlási teljesítményű falazatokat eredményeznek.
A léghanggátlás alapja magas, egységnyi felületre vonatkoztatott szerkezeti tömeg. Ez a Silka esetében 400-500 kg/m2-t jelent, ami igencsak jelentős, ha ahhoz viszonyítunk, hogy egy vázkerámia falazat kb. 250-300 kg/m2-ben merül ki. Belátható tehát, hogy a tömeg-teljesítmény összefüggéséből adódóan a könnyű falszerkezetek a valóságban nemigen hozhatnak jó léghanggátlási teljesítményt.
A Silka falazóelemeket a még jobb akusztikai teljesítmény érdekében fejlesztjük. Legutóbbi, igen jelentős előrelépés a 20 cm szélességű falazóelem tömeg növelése, amelynek következtében az ebből készült falazat laboratóriumi léghanggátlási értéke Rw= 56 (-2; -5) dB. Ez lehetővé teszi, hogy akár társasházak lakáselválasztó falazatai is megépülhessenek 20 cm-es szerkezeti vastagságban.

Műszaki adatok:





Bővebb információk:
Weboldal: www.xella.hu

06 80 69 69 00 Az Ytong zöld szám reggel 6-tól este 18-óráig hívható.
Abban az esetben, ha ezen rendelkezési időn túl szeretné felvenni a kapcsolatot, írjon a telefonszámhoz kapcsolódó email címre zoldszam@xella.hu.




2016.04.08.

Ytong HírekYtong termékkönyvtáraYtong csomópontokYtong ProspektusokYtong Értékesítő partnerekYtong Termékek


Kapcsolodó termékek:
 
Hirdetés
Ytong hírek:


    Like all websites, eptar.hu uses cookies for better and safer operation.       More information