Lindab Folyamatosan bővülő termékkínálat a Lindabnál: új építési fóliák

Ritkán esik szó róla, pedig a tetőfólia az ereszcsatornához, vagy a hőszigeteléshez hasonlóan kiemelt funkciót lát el és jelentős állagmegóvó szereppel bír. Épületeinkben a fólia óvja meg a padlástér hőszigetelő anyagát a tetőn keresztül átszivárgó csapadéktól, valamint a ház belsejében, a szobákban keletkező légnedvességtől. Az építészeti és környezeti sajátságoknak megfelelő tetőfólia kiválasztása és körültekintő beépítése hosszútávon biztosítja otthonunk kényelmét.

Az utóbbi években a Lindab számos új típusú acéllemez anyagú tető- és falburkolati elemmel szélesítette termékpalettáját: új trapézlemezeket (LTP35 és LVP35), cserepeslemez-típusokat (Scandic, Nordic, Roca), valamint innovatív rögzítésű síklemez tetőprofilokat (SRP Click standard és merevítőbordás változatban is) fejlesztve ki. Az új és a már meglévő termékekkel együtt a Lindab az építőipari piacon egyedülállóan gazdag áruválasztékot kínál az építtetők, tervezők, kivitelezők számára.

A sokféle tetőfedő és falburkolati termék széles alkalmazási területet és számtalan beépítési lehetőséget tesz lehetővé. Ugyanakkor műszakilag megfelelő kivitelezést csak a teljes, többrétegű tető- és falszerkezet helyes megtervezése, valamint a jó minőségű és tartós anyagok beépítése eredményezhet. Ezt segíti elő a Lindab kiváló minőségű építési fóliacsaládja, melyet 2012-ben jelentősen bővített választékkal, kínál a vállalat. Az optimális típus (lélegző alátétfóliák, párazáró fóliák) kiválasztásához fontos figyelembe venni a felhasznált Lindab burkolati termékek és az épület funkcionális követelményeit (pl. beépítetlen vagy beépített padlástér), a környezeti viszonyokat (csapadék, szél, hőhatás), valamint épületszerkezeti szempontokat (tetőhajlás, aljzatszerkezet, hőszigetelés kialakítása stb.).

A már régóta a termékkínálatban lévő LAF (Lindab Alátét Fólia) Tetőfedési alátétfólia (fajlagos tömege 200g/m2) felső hőtükrös réteggel és speciális alsó páramegkötő nemezréteggel rendelkezik. Cserepes- vagy trapézlemez tetőhéjazat, legalább 10-14 fokos tetőhajlás, kétszeresen átszellőztetett tetők esetén alkalmazható, elsősorban beépítetlen, hőszigetelés nélküli padlástérben, fa ellenléc alatt.

A 2012-ben bevezetett LTF-115 (115g/m2) és LTF-135 (135g/m2) típusú vízzáró, páraáteresztő ("lélegző") alátétfóliák elsősorban a 14 fok feletti tetőhajlású, egyszeresen vagy kétszeresen átszellőztetett, hőszigetelt tetőszerkezetek (beépített tetőterek) másodlagos vízelvezetésére szolgálnak, cserepes- vagy trapézlemez-fedések alatt. Az LTF-135 alátétfólia magas szakítószilárdsága lehetővé teszi a deszkázott aljzatra való fektetést is.

A szintén újdonságként megjelent LTF-180 és LTF-300 típusú (180 ill. 300g/m2), speciális összetételű (polieszter+poliakril) tetőfóliák a kiváló vízzárás és páraáteresztés mellett rendkívül magas szakítószilárdsággal és hőállósággal rendelkeznek, így a Lindab acél tetőfedő anyagok és acél tartószerkezettel való közvetlen érintkezés esetén is tartós megoldást nyújtanak. Cserepes- vagy trapézlemez tetőhéjazat alatt, minimum 6 fokos tetőhajlás, egyszeresen vagy kétszeresen átszellőztetett, hőszigetelt tetőszerkezetek esetén alkalmazhatók.

Az új Lindab LSZ-500 (500g/m2) típusú speciális alátéthéjazat vízzáró és páraáteresztő alátétfóliára kasírozott, struktúrált távtartó szellőzőszőnyeg. Alkalmazható egyszeresen átszellőztetetett vagy átszellőztetés nélküli, szigeteletlen vagy hőszigetelt esetben is, síklemez anyagú fedés (SRP tetőprofil, PLX dupla állókorcos fedés) és annak aljzata (deszkázat, OSB) között. A struktúrált szellőzőszőnyeg biztosítja a folyamatos légöblítést az acéllemez alatt, 14 fokos tetőhajlástól felfelé pedig a másodlagos vízzárást is.

A hőszigetelt szerelt jellegű tető- és falburkolati rendszerek helyes páratechnikai viselkedésének egyik legfontosabb eleme a szálas hőszigetelés belső oldalára elhelyezni szükséges párazáró/párafékező fólia. A Lindab LPZ-110 (110g/m2) hálóerősítésű párazáró-párafékező fólia szerkezete biztonságos párazárást és könnyű kivitelezést tesz lehetővé, nagyon fontos követelmény a fóliák illesztéseit és csatlakozásait a kínált tartozékokkal (ragasztószalag, tömítőmassza) lezárni!

www.lindab.hu
Lindab HírekLindab CADLindab Tervezői portálLindab Profil ÁrlistaLindab ProspektusokLindab Termékek


Kapcsolodó termékek:
 


Hirdetés

Lindab hírek:


Lindab - Versenyelőny Lindab csarnokkal!
Versenyelőny Lindab csarnokkal! 2018.06.11.
Versenyelőnyt jelenthetnek a gazdáknak a Lindab termékeiből épült terménytárolók.

Egy mezőgazdasági vállalkozás megbízására 5000 tonna tárolókapacitású magtár épült Ópusztaszeren. A kivitelező Bavas Bau Kft. vezetőjét, Bagdán Ákost kérdeztük az épület különleges műszaki megoldásairól és a Lindabbal való kapcsolatáról.

Lindab - Megújult Lindab weboldalak
Megújult Lindab weboldalak 2018.05.08.
Mezőgazdasági csarnok a gyártótól igazi szakembereknek!

A Lindab csarnokaiban megbízhat egészen kutatás-fejlesztéstől és tervezéstől a gyártáson és a szállításon keresztül a szerelésig és az értékesítés utáni szolgáltatásokig. A teljes csarnoképítés a mi kezünkben van, hogy ügyfeleink elégedettek legyenek!
http://csarnok.lindab.hu http://szelloztetes.lindab.hu http://felujitas.lindab.hu

Lindab - Lindab Tavaszi Akció 2018
Lindab Tavaszi Akció 2018 2018.05.04.
2018. április 2-től május 18-ig!

Ha Ön tetőfelújításban gondolkodik vagy most épít, akkor a Lindabnál jó helyen jár! Eredeti, megbízható svéd minőség, több évtizedes tapasztalattal!

Lindab - Vegyes építésű csarnokok, Lindab burkolati rendszerrel
Vegyes építésű csarnokok, Lindab burkolati rendszerrel 2018.03.21.
360 m2-es gabonatárolót építtetett Bogácson a Hór-Agro Zrt, a kivitelezéssel a Bavas Bau Kft-t bízták meg, amely a térségben a Lindab termékek forgalmazója és csarnokaihoz is - a saját készítésű tartószerkezetek mellett - csak a Lindab termékeit használja. A cég vezetőjével, Bagdán Ákossal beszélgettünk a részletekről és a Lindabbal való együttműködés előnyeiről.

Lindab - Rainline szögletes ereszek
Rainline szögletes ereszek 2018.03.07.
Megérkeztett az új Rainline szögletes ereszcsatorna rendszer!

Az új vonalvezetésű szögletes ereszcsatorna rendszer ugyanúgy mint a kerek csatornarendszerünk is, 12 Elite színben és Magestic bevonattal kapható. Modern dizájnú, minimalista épületek közkedvelt építészeti eleme, melyek szögletes világához kiválóan illeszkedik a Lindab szögletes csatornája.

Lindab - Rainline Új csatorna színek!
Rainline Új csatorna színek! 2018.01.12.
A Lindab Rainline csatornák színválasztéka két új színnel bővült. Az Antracitmetál matt és a Grafitszürke árnyalatok már elérhetők!

Megváltozott a trend az elmúlt évek alatt. A korábbi vidám színek helyett mint például a piros és a zöld, a sötét és szürke árnyalatai kerültek előtérbe.

Lindab - A Lindab termékeknek köszönhetően milliók süthetik a pecsenyéjüket
A Lindab termékeknek köszönhetően milliók süthetik a pecsenyéjüket 2018.01.12.
A Lindab szendvicspaneljeinek, szelemenjeinek, trapézlemezeinek, ereszcsatornáinak felhasználásával épültek kacsanevelésre alkalmas csarnokok Hajdúnánáson az ország egyik legnagyobb hústermelőjének megbízásából.

Tranzit-Ker Zrt. elsősorban sovány víziszárnyasok tenyésztésével foglalkozik. A területen elért részesedése húsliba területén 50 százalék, míg pecsenye kacsából 20-25 százalék.

Lindab - Lindab Oktatások 2018
Lindab Oktatások 2018 2018.01.12.
A 2018-as szakmai oktatásainkról már most tájékozódhat.

A Lindab Kft. szeretne hozzájárulni partnerei munkájának sikeréhez és szakmai fejlődéséhez, ezért folyamatosan szervezünk oktatásokat 2018-ban is Biatorbágyon, az oktató központunkban.

Lindab - Lindabbal a csarnokszerkezet nem ismer határokat!
Lindabbal a csarnokszerkezet nem ismer határokat! 2018.01.08.
4600 m2-es logisztikai központ épült Tatabányán a Gelbmann Kft. megbízásából. A könnyűszerkezetes épület esetében alkalmazott, speciális műszaki megoldásokról, illetve a Lindab Systemline csarnokrendszerének jellegzetességeiről kérdeztük a Tartóterv Kft. ügyvezető tartószerkezet tervező mérnökét, Molnár Attilát.

Lindab - Clickelés a Lindabbal!
Clickelés a Lindabbal! 2017.12.04.
Gyors és gazdaságos tetőburkolás az SRP Clickkel. A mosonmagyaróvári lakóparkban közel 3000 négyzetméternyi tető került lefedésre keménylemezes síkfedéssel.

Lindab - A legnagyobb sebességi fokozatban a Lindabbal
A legnagyobb sebességi fokozatban a Lindabbal 2017.11.08.
A Central European Transport Kft. eddig bérelt épületben végezte kamionjainak javítását. Tavaly azonban úgy döntöttek, hogy önerőből saját szervizcsarnokot építtetnek Kecskemét ipari parkjában. Egy modern és tágas Lindab Systemline csarnokot.

Lindab - Lindab Őszi Akció
Lindab Őszi Akció 2017.10.05.
Új Lindab kedvezményekkel köszönt be az ősz!
2017. szeptember 11-től október 31-ig


A Lindab Kft. 2017. szeptember 11. és október 31. között nagyszabású őszi akcióval segíti a tetőt cserélők és felújítók döntését.

Lindab - Lindabbal a csarnokszerkezet nem ismer határokat!
Lindabbal a csarnokszerkezet nem ismer határokat! 2017.06.08.
4600 m2-es logisztikai központ épült Tatabányán a Gelbmann Kft. megbízásából. A könnyűszerkezetes épület esetében alkalmazott, speciális műszaki megoldásokról, illetve a Lindab Systemline csarnokrendszerének jellegzetességeiről kérdeztük a Tartóterv Kft. ügyvezető tartószerkezet tervező mérnökét, Molnár Attilát.

Lindab - Lágyságában kemény a PLX!
Lágyságában kemény a PLX! 2017.04.26.
Speciális összetételű tetőburkolati síklemezt fejlesztettek ki a Lindab mérnökei.

Szántó László, a SZÁNTÓ Fivérek és KOZMA Kft. ügyvezetője foglalta össze kérdésünkre a PLX-szel kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat.

Lindab - Lindab Tavaszi Akció
Lindab Tavaszi Akció 2017.04.26.
Színes tavaszi tetőválaszték Lindabtól

A Lindab Kft. 2017. április 18. és május 31. között nagyszabású tavaszi akcióval segíti a tetőt cserélők és felújítók döntését.

Régebbi hírek:
Lindab - Maradandót alkotni a Lindabbal

Maradandót alkotni a Lindabbal

2017.01.09.


Lindab - Lindab Őszi Akció

Lindab Őszi Akció

2016.09.09.


Lindab - "A Lindab-csarnokok önmagukat is hirdetik"

"A Lindab-csarnokok önmagukat is hirdetik"

2016.07.06.


Lindab - Pakson is bevált a Lindab SBS Maxi

Pakson is bevált a Lindab SBS Maxi

2016.05.05.


Lindab - Egy korszerűbb magyar élelmiszer­termelésért a Lindab innovatív...

Egy korszerűbb magyar élelmiszer­termelésért a Lindab ...

2016.04.12.


Lindab - "Már csak a Lindabbal dolgozom!"

"Már csak a Lindabbal dolgozom!"

2016.04.08.


Lindab - Lindab Tavaszi Akció

Lindab Tavaszi Akció

2016.04.04.


Lindab - Referencia - LEIER Üzletház, Győr

Referencia - LEIER Üzletház, Győr

2015.10.30.


Lindab - Újabb KKV-s fejlesztés valósult meg Lindab csarnokkal

Újabb KKV-s fejlesztés valósult meg Lindab csarnokkal

2015.10.29.


Lindab - Lindab Őszi Akció

Lindab Őszi Akció

2015.09.07.


Lindab - Lindab Tavaszi Akció

Lindab Tavaszi Akció

2015.04.09.


Lindab - Valós előny a Lindabbal pályázni a felújítási támogatásokra

Valós előny a Lindabbal pályázni a felújítási támogatásokra

2014.11.17.


Lindab - Elégedett beruházó, új tapasztalatokat szerzett kivitelező

Elégedett beruházó, új tapasztalatokat szerzett kivitelező

2014.09.15.


Lindab - Könnyűszerkezetes Lindab csarnokokban működik az ország egyik legmodernebb tehénistállója Fábiánsebestyénben

Könnyűszerkezetes Lindab csarnokokban működik az ország egyik ...

2014.08.06.


Lindab - Élelmiszertermelés, versenyképesség, Lindab csarnokok

Élelmiszertermelés, versenyképesség, Lindab csarnokok

2014.07.30.


Lindab - Lindab Tetőfelújítás

Lindab Tetőfelújítás

2014.07.08.


Lindab - 5 éven belül akár milliós nagyságrendben költene otthona felújítására a magyar

5 éven belül akár milliós nagyságrendben költene otthona ...

2014.07.08.


Lindab - Teljesítménynyilatkozat mintapéldák

Teljesítménynyilatkozat mintapéldák

2014.06.17.


Lindab - Egyrétegű trapézlemezes Lindab csarnokburkolatok tűzvédelmi jellemzői

Egyrétegű trapézlemezes Lindab csarnokburkolatok tűzvédelmi ...

2014.06.17.


Lindab - Időtálló, funkcióra optimalizált épületmegoldások a hazai kkv szektornak a Lindabtól

Időtálló, funkcióra optimalizált épületmegoldások a hazai kkv ...

2014.05.07.


Lindab - Mintegy 250 millió forintos beruházás keretében fejlesztette ki új tetőfelújítási termékcsaládját a Lindab

Mintegy 250 millió forintos beruházás keretében fejlesztette ki ...

2014.03.20.


Lindab - Állattartó épületeink mintegy 65%-a korszerűtlen

Állattartó épületeink mintegy 65%-a korszerűtlen

2014.03.14.


Lindab - Maximális siker az SBS Maxi csarnok

Maximális siker az SBS Maxi csarnok

2013.11.28.


Lindab - Fontos jogszabályi változások az építőiparban!

Fontos jogszabályi változások az építőiparban!

2013.10.11.


Lindab - Klasszikus elegancia, modern épületek

Klasszikus elegancia, modern épületek

2013.10.02.


Lindab - Lindab újdonságok, aktualitások a tűzvédelem területén

Lindab újdonságok, aktualitások a tűzvédelem területén

2013.08.14.


Lindab - Tudjuk, mi történik a fejünk felett? - 3 tipp, mire figyeljünk tetőfelújításnál

Tudjuk, mi történik a fejünk felett? - 3 tipp, mire figyeljünk ...

2013.07.04.


Lindab - Svéd acél, magyar találékonyság!

Svéd acél, magyar találékonyság!

2013.06.25.


Lindab - Modern, gazdaságos és hatékony felújítás középületekhez, kórházakhoz, szállodákhoz és irodaházakhoz

Modern, gazdaságos és hatékony felújítás középületekhez, ...

2013.05.29.


Lindab - Construline perforált falvázrendszer

Construline perforált falvázrendszer

2013.05.24.


Lindab - Új Lindab tető - gazdaságos felújítás, időtálló megoldás!

Új Lindab tető - gazdaságos felújítás, időtálló megoldás!

2013.04.26.


Lindab - Ki beszél legjobban "Lindabul"?

Ki beszél legjobban "Lindabul"?

2013.03.07.


Lindab - A terménytárolóktól a sertéshizlaldákig

A terménytárolóktól a sertéshizlaldákig

2013.03.01.


Lindab - A Lindab sport- és tornacsarnokai megmozgatják az építtetők fantáziáját

A Lindab sport- és tornacsarnokai megmozgatják az építtetők ...

2013.02.04.


Lindab - Klasszikus és patinás templomtetők modern technológiával

Klasszikus és patinás templomtetők modern technológiával

2012.10.25.