Austrotherm HírekAustrotherm csomópontokAustrotherm KatalógusAustrotherm ProspektusokTeljesítmény nyilatkozatokAustrotherm Termékek

Austrotherm hírek:


Austrotherm - Kovács Zoltán emlékdíj
Kovács Zoltán emlékdíj 2017.12.12.
2017. november 18-án, került sor a 13. Média Építészeti Díja nyilvános zsűrizésére és gálaestjére Budapesten. Az Austrotherm Kft. a rendezvény kiemelt támogatójaként két díjat is átadott, a MÉD Energiahatékonysági Különdíját valamint a Kovács Zoltán Emlékdíjat.

Austrotherm - Megállapodás a MMK és az Austrotherm Kft. között
Megállapodás a MMK és az Austrotherm Kft. között 2017.10.05.
A Magyar Mérnöki Kamara és a Austrotherm Kft. együttműködési megállapodást kötött a kamara által szervezett szakmai képzésen való előadások megtartására. Ennek keretén belül az első előadásra a Szabolcs–Szatmár–Bereg Megyei Mérnöki Kamara szervezésében kerül sor, 2017. október 17 -én, 9 órai kezdettel. Az építési szakterülethez tartozó szakmagyakorlók részére tartott kötelező éves szakmai képzés helyszíne a Kereskedelmi és Iparkamara Székháza (Nyíregyháza, Széchenyi u. 2.). A téma aktuális: a hőtechnikai szabályozás változása.

Austrotherm - Az Austrotherm Hőszigetelőanyag Gyártó Kft. negyedszer írja ki a Kovács Zoltán emlékdíjat.
Az Austrotherm Hőszigetelőanyag Gyártó Kft. negyedszer írja ki a Kovács Zoltán emlékdíjat. 2017.09.12.
A pályázat célja az Austrotherm Kft. alkalmazástechnikusának, Kovács Zoltán emlékének méltó ápolása, az Austrotherm termékek megfelelő magas szintű alkalmazása, különös tekintettel az innovatív, előremutató megoldásokra, illetve az igényesen megtervezett, megvalósított lapostetők népszerűsítése. Ezen túlmenően az emlékdíj célja az, hogy fenti céloknak megfelelő szerkezetek kivitelezői magas szintű munkájukért nyilvános elismerésben részesüljenek. A pályázaton részt vehet minden olyan belföldi és külföldi természetes és jogi személy, aki a hőszigetelt épületszerkezet kivitelezője volt.

Pályázni lehet minden olyan Magyarországon megépült lakó-, köz-, vagy ipari épület lapostető hőszigetelésével, ahol az építés jogilag rendezett engedélyek alapján folyt és a tető 2016. január 1. és 2016. december 31. között került átadásra és teljesen elkészült.

Austrotherm - GRAFIT® REFLEX akció!
GRAFIT® REFLEX akció! 2017.06.01.
Még csak épp hogy elmúlt a tél, és máris belecsöppentünk a nyárba. Szerencsére a jó hőszigetelés hideg időben és kánikulában is segít az energiatakarékossági céljainkat elérni.
Az Austrotherm Kft. a takarékosságot most másképpen is elősegíti: akciót hirdet a GRAFIT REFLEX® homlokzati hőszigetelő lemezek egyes vastagságaira. A fokozott hőszigetelő képességű termékek ajánlott ára az akció időtartama alatt:

Austrotherm - Interaktív katalógust ad ki az Austrotherm
Interaktív katalógust ad ki az Austrotherm 2017.05.10.
A vastag gerincű katalógusok kora lejárt. Ma már ha információra van szükségünk, nem a polcon nézünk körül, hanem a laptopot, mobilt kapjuk elő. Ezt az irányt követi az Austrotherm Kft. is, amikor az idei interaktív katalógusát kiadta. Az asztali gépekre, laptopokra, tabletekre, illetve okostelefonokra optimalizált két verzió letöltés után vehető birtokba.

Austrotherm - Megújult az Austrotherm honlap
Megújult az Austrotherm honlap 2017.03.27.
A hőszigetelés iránt érdeklődők új, modern és letisztult külsővel találkozhatnak 2017. márciusától a megszokott www.austrotherm.hu webhelyen. Az oldal az asztali számítógépek mellett mobileszközökre és tabletekre is optimalizált, vagyis a megjelenési forma kisebb és nagyobb kijelzőkön is jól tagolt és átlátható lett. Tartalmi újdonság, hogy a termékek mellett megjelennek a csomagolási egységek, az alkalmazási területeknél pedig nem csak az anyag típusát, hanem a hőszigetelési igény függvényében annak vastagságát is ki lehet választani.

Austrotherm - Időtálló minőség a gyakorlatban
Időtálló minőség a gyakorlatban 2016.08.17.
Korábbi laboratóriumi vizsgálatok kimutatták, hogy az expandált polisztirolhab tartós megoldást ad az épületenergetikai problémáinkra. A St. Gallen-i Eidgenössische Materialprüfungs- und Forschungsanstalt (EMPA) megvizsgálta az elmúlt évtizedekben beépített termékek jellemzőit, és összehasonlította az azonos minőségűnek deklarált, jelenleg gyártott anyagokkal. Tapasztalatai szerint a legrégebbi lemezek szigetelőképessége megegyezett a legújabb anyagokéval.

Austrotherm - Lehetőséget teremtünk az önálló élethez
Lehetőséget teremtünk az önálló élethez 2016.07.06.
Szigetelőanyaggal járult hozzá az Austrotherm a gyöngyösi fogyatékkal élő fiatalok első otthonának megvalósításához.

A Legyen Mindig Otthonuk Alapítvány 2011-ben alakult a Gyöngyösi Járásban élő fogyatékos fiatal felnőttek életvitelének megsegítésére. 2016-ban adják át az első lakást, az első otthont, mely 6 fogyatékkal élő fiatalnak teszi lehetővé az önálló életvitelt. A kitűzött cél azért is jelentős, mert a családias légkörű, a lakók korának és egészségi állapotának, valamint meglévő képességeinek megfelelően kialakított és felszerelt lakás lehetőséget teremthet számukra az önálló életvitel kialakítására, az önállóság fejlesztésére, a testi és szellemi fejlődésre és a munkavégzésre.

Austrotherm - Jobban szigetel az Austrotherm
Jobban szigetel az Austrotherm 2016.05.25.
A hőszigetelő anyagok legfontosabb jellemzője a hővezetési tényező, ami egy veszteség típusú jellemző: minél alacsonyabb ez a szám, annál jobb a termék hőszigetelő képessége. A szigetelőanyag gyártók mindig is törekednek arra, hogy a hatékony termékek iránti keresletet mind jobb minőségű anyagokkal elégítsék ki. Ez hozta létre a szürke színű GRAFIT® termékeket is. Az Austrotherm Kft. most nem új termék piacra hozatalával, hanem a meglevő termékek minőségének javításával elégíti ki ezt az igényt.

Austrotherm - GRAFIT® REFLEX tavaszi akció!
GRAFIT® REFLEX tavaszi akció! 2016.04.14.
Fokozott hőszigetelés fényvisszaverő réteggel

Sokba kerül a fűtés, pedig a család nőtagjai még így is panaszkodtak a hidegre?
A GRAFIT REFLEX® fokozott hőszigetelő képességű homlokzati hőszigetelő lemezek most kedvezményes áron kaphatók kereskedő partnereinknél!

Austrotherm - Az Uniszig Kft. kapta a Kovács Zoltán emlékdíjat
Az Uniszig Kft. kapta a Kovács Zoltán emlékdíjat 2016.04.11.
Az Austrotherm Kft. első alkalmazástechnológusának emlékére alapított díjat a cég 25 éves rendezvényén vehette át Dobos József, az Uniszig ügyvezető igazgatója. A bíráló bizottság értékelése szerint a Richter Gedeon Zrt. gyógyszerkészítmény gyártó üzemének tetőszigetelése a Pitvar Kft. tervei alapján készültek. A fordított rétegrendű, kavicsleterheléssel rögzített lapostető esztétikai és energetikai szempontokból is magas szintű munka.

Austrotherm - A Budapesti Operettszínházban tartotta az Austrotherm Kft. születésnapi rendezvényét
A Budapesti Operettszínházban tartotta az Austrotherm Kft. születésnapi rendezvényét 2016.03.17.
25 éves lett az Austrotherm Kft., a hazai hőszigetelőanyag ipar meghatározó tényezője. A Budapesti Operettszínházban összegyűlt mintegy 750 fős vendégsereget Németh Kristóf, a Játékszín tulajdonos-igazgatója köszöntötte, majd színpadra kérte Peter Schmid urat.

Austrotherm - Méréssel ellenőrzi a hőszigetelő anyagokat a fogyasztóvédelem
Méréssel ellenőrzi a hőszigetelő anyagokat a fogyasztóvédelem 2016.03.01.
Jóváhagyta a nemzeti fejlesztési miniszter a 2016. évre tervezett fogyasztóvédelmi ellenőrzési programot. Továbbra is a fogyasztók testi épségének, egészségének, és vagyoni biztonságának védelme került a vizsgálatok középpontjába, ugyanakkor az ellenőrzések kiterjednek még a közelmúltban elfogadott jogszabályi változások betartására is.

Austrotherm - Pályázat Kovács Zoltán emlékdíj
Pályázat Kovács Zoltán emlékdíj 2015.12.07.
Az Austrotherm Hőszigetelőanyag Gyártó Kft. pályázatot hirdet a 2016 évi "Kovács Zoltán emlékdíj 2016" elnyerésére.

A pályázat célja az Austrotherm Kft. alkalmazástechnikusának, Kovács Zoltán emlékének méltó ápolása, az Austrotherm termékek megfelelő magas szintű alkalmazása, különös tekintettel az innovatív, előremutató megoldásokra, illetve az igényesen megtervezett, megvalósított lapostetők népszerűsítése. Ezen túlmenően az emlékdíj célja az, hogy fenti céloknak megfelelő szerkezetek kivitelezői magas szintű munkájukért nyilvános elismerésben részesüljenek.

Austrotherm - Változik az épületenergetikai szabályozás - lesz gond!
Változik az épületenergetikai szabályozás - lesz gond! 2015.11.12.
A 39/2015. (IX. 14.) MvM rendelet szerint 2016. január 1.-től ismét változik az épületek energetikai jellemzőinek meghatározásáról szóló, mindenki által jól ismert 7/2006 TNM rendelet.


Régebbi hírek:
Austrotherm - Akció! Grafit® Reflex

A Budapesti Operettszínházban tartotta az Austrotherm Kft. ...

2015.11.12.


Austrotherm - A veszprémi Elefántház kapta az Austrotherm különdíját

A Budapesti Operettszínházban tartotta az Austrotherm Kft. ...

2015.11.03.


Austrotherm - Akció! Grafit® Reflex

A Budapesti Operettszínházban tartotta az Austrotherm Kft. ...

2015.09.03.


Austrotherm - Átlátható minőséget kínál az Austrotherm

A Budapesti Operettszínházban tartotta az Austrotherm Kft. ...

2015.03.26.


Austrotherm - Épül a Média Építészeti Díjas csillagvizsgáló

A Budapesti Operettszínházban tartotta az Austrotherm Kft. ...

2015.01.20.


Austrotherm - Repülj rá a minőségre!

A Budapesti Operettszínházban tartotta az Austrotherm Kft. ...

2014.10.21.


Austrotherm - Akció! Grafit® Reflex

A Budapesti Operettszínházban tartotta az Austrotherm Kft. ...

2014.08.26.


Austrotherm - Megjelent a régenvárt Austrotimes 14

A Budapesti Operettszínházban tartotta az Austrotherm Kft. ...

2014.08.08.


Austrotherm - Az AUSTROTHERM Kft. győri központjába alkalmazástechnikus munkatársat keres

Az AUSTROTHERM Kft. győri központjába alkalmazástechnikus ...

2014.03.19.


Austrotherm - Grafit Reflex akció!

Az AUSTROTHERM Kft. győri központjába alkalmazástechnikus ...

2013.08.21.


Austrotherm - Új Austrotherm gyár Wittenbergben

Az AUSTROTHERM Kft. győri központjába alkalmazástechnikus ...

2013.08.21.


Austrotherm - Szörf a hulladékból

Az AUSTROTHERM Kft. győri központjába alkalmazástechnikus ...

2013.07.08.


Austrotherm - Új animációs videó az Austrothermtől

Az AUSTROTHERM Kft. győri központjába alkalmazástechnikus ...

2013.06.12.


Austrotherm - Amikor a megkésett döntést halogatják

Az AUSTROTHERM Kft. győri központjába alkalmazástechnikus ...

2013.05.16.


Austrotherm - Repülj rá a minőségre!

Az AUSTROTHERM Kft. győri központjába alkalmazástechnikus ...

2013.04.26.


Austrotherm - Austrotherm Zöld szám

Az AUSTROTHERM Kft. győri központjába alkalmazástechnikus ...

2013.04.09.


Austrotherm - Grafit® Reflex akció!

Az AUSTROTHERM Kft. győri központjába alkalmazástechnikus ...

2013.04.03.


Austrotherm - Környezetbarát a polisztirol

Az AUSTROTHERM Kft. győri központjába alkalmazástechnikus ...

2013.03.05.


Austrotherm - Tetőtéka akció!

Az AUSTROTHERM Kft. győri központjába alkalmazástechnikus ...

2012.09.21.


Austrotherm - A megújuló energiaforrásokat alkalmazó közel nulla energiafogyasztású épületek követelményrendszere

A megújuló energiaforrásokat alkalmazó közel nulla ...

2012.09.03.


Austrotherm - Akció! Grafit® Reflex

A megújuló energiaforrásokat alkalmazó közel nulla ...

2012.08.28.


Austrotherm - Új épületenergetikai rendelet a szomszédban

A megújuló energiaforrásokat alkalmazó közel nulla ...

2012.07.11.


Austrotherm - Construma belépő regisztrációért

A megújuló energiaforrásokat alkalmazó közel nulla ...

2012.04.13.


Austrotherm - Másfél MÉK pont a Construmán

A megújuló energiaforrásokat alkalmazó közel nulla ...

2012.04.13.


Austrotherm - Akció! Grafit® Reflex

A megújuló energiaforrásokat alkalmazó közel nulla ...

2012.04.10.


Austrotherm - Tízszer gazdaságosabb a hőszigetelés, mint húsz éve

A megújuló energiaforrásokat alkalmazó közel nulla ...

2012.03.19.


Austrotherm - A hőszigetelés hiányától halnak meg többen télen

A megújuló energiaforrásokat alkalmazó közel nulla ...

2012.02.21.


Austrotherm - Környezetbarát a polisztirol

A megújuló energiaforrásokat alkalmazó közel nulla ...

2012.01.18.


Austrotherm - Cementgyári Strada

A megújuló energiaforrásokat alkalmazó közel nulla ...

2012.01.17.


Austrotherm - Megjelent az új Austrotimes

A megújuló energiaforrásokat alkalmazó közel nulla ...

2012.01.16.


Austrotherm - Austrotherm - Manzárd Grafit® - Magasan jobb!

A megújuló energiaforrásokat alkalmazó közel nulla ...

2012.01.16.


Austrotherm - Hátrányos helyzetűeken segít az Austrotherm

A megújuló energiaforrásokat alkalmazó közel nulla ...

2011.11.21.


Austrotherm - Grafit® Reflex akció

A megújuló energiaforrásokat alkalmazó közel nulla ...

2011.09.19.


Austrotherm - A Kontrollnál az Austrotherm az első

A megújuló energiaforrásokat alkalmazó közel nulla ...

2011.08.05.


Austrotherm - Austrotherm a Construmán

A megújuló energiaforrásokat alkalmazó közel nulla ...

2011.03.31.