Austrotherm HírekAustrotherm csomópontokAustrotherm KatalógusAustrotherm ProspektusokTeljesítmény nyilatkozatokAustrotherm Termékek

Austrotherm hírek:


Austrotherm - A MORPH csoport kiállítás a Műcsarnokban
A MORPH csoport kiállítás a Műcsarnokban 2018.10.10.
A Morph egy öttagú, 2005-ben szerveződött szobrászművész csoport, amely 2006-os bemutatkozó, majd 2011-ig további hat kiállítása után most nyolcadik alkalommal jelentkezik. Kalmár János, Mata Attila és Szabó Tamás Munkácsy Mihály-díjas szobrászművészek a térhez fűződő tapasztalataikat és kísérleteiket formálják alakokká, egyszerre kínálva esztétikai és az érzékelésen túli, szellemi élményt. Szobraikban az emberi test és az általa hordozott tartalom olyan rétegei is megnyilvánulnak, amelyek mind az időtől, mind az emberi fajtól függetlenek, ősi és akár állati gesztusok, melyek már évezredek óta részei az ember világának.

Austrotherm - Telephelyfejlesztés Szekszárdon - 10 év után új csarnokból látja el a dél-magyarországi régiót az Austrotherm
Telephelyfejlesztés Szekszárdon - 10 év után új csarnokból látja el a dél-magyarországi régiót az Austrotherm 2018.09.06.
Az Austrotherm Kft. 1991 óta gyártja az expandált polisztirolhab (EPS) hőszigetelő anyagokat. A győri központ mellett gyöngyösi és szekszárdi gyárakból látja el országszerte partnereit a piacvezető vállalat.
A Szekszárdon kialakított ipari park első betelepülőjeként 25.000 m2-es telken hozott létre termelő kapacitást az Austrotherm 2008-ban. A gyár megnyitása után 10 évvel telephelyfejlesztés keretében új csarnokot építettek, melyben a teljes termékpaletta megtalálható. A csarnokban épületek homlokzatára gyártott szigetelőanyagot tárolnak és mozgatnak, emellett lábazatra, padlóra, vagy épp tetőre kerülő hőszigetelésre is nagy a kereslet. A kibővített árukiadó tér a kamionok zavartalan kiszolgálást teszi lehetővé.

Austrotherm - Hőtechnikai segédlet az Austrothermtől
Hőtechnikai segédlet az Austrothermtől 2018.04.24.
Folyamatosan változnak az épületenergetikai szabályozók, és így változik az egyes határolószerkezetek minimális hőátbocsátási tényezője is. Idén január 1-től már csak költséghatékony épületeket tervezhetünk, de jövő év elejétől a közintézményeknek már a közel nulla energiaigényt kell teljesíteniük.

Austrotherm - Hőszigetelőanyag-választás könnyedén
Hőszigetelőanyag-választás könnyedén 2018.04.04.
Nagysikerű AUSTROTHERM-GRAPHISOFT konferencia a Műegyetemen

Több mint 250 építésztervező vett részt a Műegyetem dísztermében megrendezett, előremutató építészeti megoldásokat bemutató konferencián március 1-jén. A "Virtuál és Valóság - Korszerű építészeti tervezés" egyik előadója, Major Zoltán (alkalmazástechnikus, Austrotherm Kft.) az ArchiCAD új bővítményét mutatta be, mely révén a tervezők könnyedén kiválaszthatják a hőszigetelőanyagot is magában foglaló rétegrendeket.

Austrotherm - AUSTROTHERM anyagok az ARCHICAD-ben
AUSTROTHERM anyagok az ARCHICAD-ben 2018.02.13.
Jó épületet csak akkor tudunk létrehozni, ha helyesen alakítjuk ki a határoló szerkezetek rétegrendjét. Ebben nyújt segítséget az Austrotherm rétegrend szerkesztő, amely egy egyedülálló fejlesztés, mert alkalmazásával a tervezők valódi réteges szerkezetekkel tudnak elindulni a tervezés során.
Az Austrotherm rétegrendszerkesztő kiegészíti az ArchiCAD-ben elérhető réteges szerkezeteket a hőszigetelőanyag gyártó által ajánlott megoldásokkal.

Austrotherm - Kovács Zoltán emlékdíj
Kovács Zoltán emlékdíj 2017.12.12.
2017. november 18-án, került sor a 13. Média Építészeti Díja nyilvános zsűrizésére és gálaestjére Budapesten. Az Austrotherm Kft. a rendezvény kiemelt támogatójaként két díjat is átadott, a MÉD Energiahatékonysági Különdíját valamint a Kovács Zoltán Emlékdíjat.

Austrotherm - Megállapodás a MMK és az Austrotherm Kft. között
Megállapodás a MMK és az Austrotherm Kft. között 2017.10.05.
A Magyar Mérnöki Kamara és a Austrotherm Kft. együttműködési megállapodást kötött a kamara által szervezett szakmai képzésen való előadások megtartására. Ennek keretén belül az első előadásra a Szabolcs–Szatmár–Bereg Megyei Mérnöki Kamara szervezésében kerül sor, 2017. október 17 -én, 9 órai kezdettel. Az építési szakterülethez tartozó szakmagyakorlók részére tartott kötelező éves szakmai képzés helyszíne a Kereskedelmi és Iparkamara Székháza (Nyíregyháza, Széchenyi u. 2.). A téma aktuális: a hőtechnikai szabályozás változása.

Austrotherm - Az Austrotherm Hőszigetelőanyag Gyártó Kft. negyedszer írja ki a Kovács Zoltán emlékdíjat.
Az Austrotherm Hőszigetelőanyag Gyártó Kft. negyedszer írja ki a Kovács Zoltán emlékdíjat. 2017.09.12.
A pályázat célja az Austrotherm Kft. alkalmazástechnikusának, Kovács Zoltán emlékének méltó ápolása, az Austrotherm termékek megfelelő magas szintű alkalmazása, különös tekintettel az innovatív, előremutató megoldásokra, illetve az igényesen megtervezett, megvalósított lapostetők népszerűsítése. Ezen túlmenően az emlékdíj célja az, hogy fenti céloknak megfelelő szerkezetek kivitelezői magas szintű munkájukért nyilvános elismerésben részesüljenek. A pályázaton részt vehet minden olyan belföldi és külföldi természetes és jogi személy, aki a hőszigetelt épületszerkezet kivitelezője volt.

Pályázni lehet minden olyan Magyarországon megépült lakó-, köz-, vagy ipari épület lapostető hőszigetelésével, ahol az építés jogilag rendezett engedélyek alapján folyt és a tető 2016. január 1. és 2016. december 31. között került átadásra és teljesen elkészült.

Austrotherm - GRAFIT® REFLEX akció!
GRAFIT® REFLEX akció! 2017.06.01.
Még csak épp hogy elmúlt a tél, és máris belecsöppentünk a nyárba. Szerencsére a jó hőszigetelés hideg időben és kánikulában is segít az energiatakarékossági céljainkat elérni.
Az Austrotherm Kft. a takarékosságot most másképpen is elősegíti: akciót hirdet a GRAFIT REFLEX® homlokzati hőszigetelő lemezek egyes vastagságaira. A fokozott hőszigetelő képességű termékek ajánlott ára az akció időtartama alatt:

Austrotherm - Interaktív katalógust ad ki az Austrotherm
Interaktív katalógust ad ki az Austrotherm 2017.05.10.
A vastag gerincű katalógusok kora lejárt. Ma már ha információra van szükségünk, nem a polcon nézünk körül, hanem a laptopot, mobilt kapjuk elő. Ezt az irányt követi az Austrotherm Kft. is, amikor az idei interaktív katalógusát kiadta. Az asztali gépekre, laptopokra, tabletekre, illetve okostelefonokra optimalizált két verzió letöltés után vehető birtokba.

Austrotherm - Megújult az Austrotherm honlap
Megújult az Austrotherm honlap 2017.03.27.
A hőszigetelés iránt érdeklődők új, modern és letisztult külsővel találkozhatnak 2017. márciusától a megszokott www.austrotherm.hu webhelyen. Az oldal az asztali számítógépek mellett mobileszközökre és tabletekre is optimalizált, vagyis a megjelenési forma kisebb és nagyobb kijelzőkön is jól tagolt és átlátható lett. Tartalmi újdonság, hogy a termékek mellett megjelennek a csomagolási egységek, az alkalmazási területeknél pedig nem csak az anyag típusát, hanem a hőszigetelési igény függvényében annak vastagságát is ki lehet választani.

Austrotherm - Időtálló minőség a gyakorlatban
Időtálló minőség a gyakorlatban 2016.08.17.
Korábbi laboratóriumi vizsgálatok kimutatták, hogy az expandált polisztirolhab tartós megoldást ad az épületenergetikai problémáinkra. A St. Gallen-i Eidgenössische Materialprüfungs- und Forschungsanstalt (EMPA) megvizsgálta az elmúlt évtizedekben beépített termékek jellemzőit, és összehasonlította az azonos minőségűnek deklarált, jelenleg gyártott anyagokkal. Tapasztalatai szerint a legrégebbi lemezek szigetelőképessége megegyezett a legújabb anyagokéval.

Austrotherm - Lehetőséget teremtünk az önálló élethez
Lehetőséget teremtünk az önálló élethez 2016.07.06.
Szigetelőanyaggal járult hozzá az Austrotherm a gyöngyösi fogyatékkal élő fiatalok első otthonának megvalósításához.

A Legyen Mindig Otthonuk Alapítvány 2011-ben alakult a Gyöngyösi Járásban élő fogyatékos fiatal felnőttek életvitelének megsegítésére. 2016-ban adják át az első lakást, az első otthont, mely 6 fogyatékkal élő fiatalnak teszi lehetővé az önálló életvitelt. A kitűzött cél azért is jelentős, mert a családias légkörű, a lakók korának és egészségi állapotának, valamint meglévő képességeinek megfelelően kialakított és felszerelt lakás lehetőséget teremthet számukra az önálló életvitel kialakítására, az önállóság fejlesztésére, a testi és szellemi fejlődésre és a munkavégzésre.

Austrotherm - Jobban szigetel az Austrotherm
Jobban szigetel az Austrotherm 2016.05.25.
A hőszigetelő anyagok legfontosabb jellemzője a hővezetési tényező, ami egy veszteség típusú jellemző: minél alacsonyabb ez a szám, annál jobb a termék hőszigetelő képessége. A szigetelőanyag gyártók mindig is törekednek arra, hogy a hatékony termékek iránti keresletet mind jobb minőségű anyagokkal elégítsék ki. Ez hozta létre a szürke színű GRAFIT® termékeket is. Az Austrotherm Kft. most nem új termék piacra hozatalával, hanem a meglevő termékek minőségének javításával elégíti ki ezt az igényt.

Austrotherm - GRAFIT® REFLEX tavaszi akció!
GRAFIT® REFLEX tavaszi akció! 2016.04.14.
Fokozott hőszigetelés fényvisszaverő réteggel

Sokba kerül a fűtés, pedig a család nőtagjai még így is panaszkodtak a hidegre?
A GRAFIT REFLEX® fokozott hőszigetelő képességű homlokzati hőszigetelő lemezek most kedvezményes áron kaphatók kereskedő partnereinknél!


Régebbi hírek:
Austrotherm - Az Uniszig Kft. kapta a Kovács Zoltán emlékdíjat

Az Austrotherm Hőszigetelőanyag Gyártó Kft. negyedszer írja ki a ...

2016.04.11.


Austrotherm - A Budapesti Operettszínházban tartotta az Austrotherm Kft. születésnapi rendezvényét

A Budapesti Operettszínházban tartotta az Austrotherm Kft. ...

2016.03.17.


Austrotherm - Méréssel ellenőrzi a hőszigetelő anyagokat a fogyasztóvédelem

A Budapesti Operettszínházban tartotta az Austrotherm Kft. ...

2016.03.01.


Austrotherm - Pályázat Kovács Zoltán emlékdíj

A Budapesti Operettszínházban tartotta az Austrotherm Kft. ...

2015.12.07.


Austrotherm - Változik az épületenergetikai szabályozás - lesz gond!

A Budapesti Operettszínházban tartotta az Austrotherm Kft. ...

2015.11.12.


Austrotherm - Akció! Grafit® Reflex

A Budapesti Operettszínházban tartotta az Austrotherm Kft. ...

2015.11.12.


Austrotherm - A veszprémi Elefántház kapta az Austrotherm különdíját

A Budapesti Operettszínházban tartotta az Austrotherm Kft. ...

2015.11.03.


Austrotherm - Akció! Grafit® Reflex

A Budapesti Operettszínházban tartotta az Austrotherm Kft. ...

2015.09.03.


Austrotherm - Átlátható minőséget kínál az Austrotherm

A Budapesti Operettszínházban tartotta az Austrotherm Kft. ...

2015.03.26.


Austrotherm - Épül a Média Építészeti Díjas csillagvizsgáló

A Budapesti Operettszínházban tartotta az Austrotherm Kft. ...

2015.01.20.


Austrotherm - Repülj rá a minőségre!

A Budapesti Operettszínházban tartotta az Austrotherm Kft. ...

2014.10.21.


Austrotherm - Akció! Grafit® Reflex

A Budapesti Operettszínházban tartotta az Austrotherm Kft. ...

2014.08.26.


Austrotherm - Megjelent a régenvárt Austrotimes 14

A Budapesti Operettszínházban tartotta az Austrotherm Kft. ...

2014.08.08.


Austrotherm - Az AUSTROTHERM Kft. győri központjába alkalmazástechnikus munkatársat keres

Az AUSTROTHERM Kft. győri központjába alkalmazástechnikus ...

2014.03.19.


Austrotherm - Grafit Reflex akció!

Az AUSTROTHERM Kft. győri központjába alkalmazástechnikus ...

2013.08.21.


Austrotherm - Új Austrotherm gyár Wittenbergben

Az AUSTROTHERM Kft. győri központjába alkalmazástechnikus ...

2013.08.21.


Austrotherm - Szörf a hulladékból

Az AUSTROTHERM Kft. győri központjába alkalmazástechnikus ...

2013.07.08.


Austrotherm - Új animációs videó az Austrothermtől

Az AUSTROTHERM Kft. győri központjába alkalmazástechnikus ...

2013.06.12.


Austrotherm - Amikor a megkésett döntést halogatják

Az AUSTROTHERM Kft. győri központjába alkalmazástechnikus ...

2013.05.16.


Austrotherm - Repülj rá a minőségre!

Az AUSTROTHERM Kft. győri központjába alkalmazástechnikus ...

2013.04.26.


Austrotherm - Austrotherm Zöld szám

Az AUSTROTHERM Kft. győri központjába alkalmazástechnikus ...

2013.04.09.


Austrotherm - Grafit® Reflex akció!

Az AUSTROTHERM Kft. győri központjába alkalmazástechnikus ...

2013.04.03.


Austrotherm - Környezetbarát a polisztirol

Az AUSTROTHERM Kft. győri központjába alkalmazástechnikus ...

2013.03.05.


Austrotherm - Tetőtéka akció!

Az AUSTROTHERM Kft. győri központjába alkalmazástechnikus ...

2012.09.21.


Austrotherm - A megújuló energiaforrásokat alkalmazó közel nulla energiafogyasztású épületek követelményrendszere

A megújuló energiaforrásokat alkalmazó közel nulla ...

2012.09.03.


Austrotherm - Akció! Grafit® Reflex

A megújuló energiaforrásokat alkalmazó közel nulla ...

2012.08.28.


Austrotherm - Új épületenergetikai rendelet a szomszédban

A megújuló energiaforrásokat alkalmazó közel nulla ...

2012.07.11.


Austrotherm - Construma belépő regisztrációért

A megújuló energiaforrásokat alkalmazó közel nulla ...

2012.04.13.


Austrotherm - Másfél MÉK pont a Construmán

A megújuló energiaforrásokat alkalmazó közel nulla ...

2012.04.13.


Austrotherm - Akció! Grafit® Reflex

A megújuló energiaforrásokat alkalmazó közel nulla ...

2012.04.10.


Austrotherm - Tízszer gazdaságosabb a hőszigetelés, mint húsz éve

A megújuló energiaforrásokat alkalmazó közel nulla ...

2012.03.19.


Austrotherm - A hőszigetelés hiányától halnak meg többen télen

A megújuló energiaforrásokat alkalmazó közel nulla ...

2012.02.21.


Austrotherm - Környezetbarát a polisztirol

A megújuló energiaforrásokat alkalmazó közel nulla ...

2012.01.18.


Austrotherm - Cementgyári Strada

A megújuló energiaforrásokat alkalmazó közel nulla ...

2012.01.17.


Austrotherm - Megjelent az új Austrotimes

A megújuló energiaforrásokat alkalmazó közel nulla ...

2012.01.16.